Vara wil Paul de Leeuw toch weer exclusief

paul de leeuwPaul de Leeuw is momenteel bij zowel de publieke als de commerciële omroep te zien en daar zal voorlopig geen einde aan komen. Toch doet de Vara pogingen om Paul weer onder contract te zetten, waardoor er een einde zou komen aan zijn programma’s bij RTL. Dat is gebleken bij de najaarspresentatie van BNN-Vara.

Paul geeft daar aan geïnspireerd te zijn door de nieuwe bestuurders bij de publieke omroep. “Uiteindelijk ben ik wel blij dat Roek Lips weg is bij Nederland 3″, vertelt hij. Met interim-bestuurder Suzanne Kunzeler kan hij het goed vinden. “Er waait daar weer een frisse wind.” Dat resulteert meteen in het nieuwe kookprogramma, waarvan de werktitel Pauls Pokkepubers luidt. “Ze gaf aan dat ze nog iets zoeken voor de vooravond op zaterdag. Ik had daar dit idee voor. In januari komt het op televisie.”

De afgelopen jaren blijkt er wat onvrede te hebben bestaan bij Paul en de publieke omroep. Na het aflopen van zijn zaterdagavondshow op Nederland 1 heeft hij zodoende geen nieuw contract getekend, maar ging hij als zogeheten freelancer aan de slag, ook bij RTL. “De publieke omroep was altijd op de hoogte van wat ik daar ging doen”, zegt hij. “Maar ik heb het wel verkeerd aangepakt”, geeft hij toe. “Dat is uitgepraat.”

Over de toekomst zegt hij: “We gaan kijken of we in 2015 weer BNN-Vara-programma’s kunnen gaan maken. Maar ik kan niet zomaar bestaande successen bij RTL afkappen.” Mochten ze daar verder willen met Wie Ben Ik?, Het Zijn Net Mensen of de nieuwe show Roodkapje, zal Paul dat dus niet afwijzen. Maar het lijkt niet aannemelijk dat hij nog nieuwe klussen zal aannemen bij de commerciëlen.

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Vara wil Paul de Leeuw toch weer exclusief

  1. elg

    misschien moet erland een programma samen met Linda en Paul de Leeuw maken. Dat is altijd een wens van beide geweest.

      /   Reply  / 
  2. Jaap

    Is de perspresentatie van BNN-VARA ook online terug te bekijken? Voorgaande jaren was dat met de VARA wel het geval.

      /   Reply  / 
    1. Jaap

      Hartelijk dank!

        /   Reply  / 
  3. Fred

    De Leeuw gaat voor het geld welke omroep maakt hem geen donder uit als het maar veel opbrengt….O ja hij stemt Pvda of SP tja links lullen rechts zakken vullen!

      /   Reply  / 
  4. Frenk

    @Fred Kies jij je werkgevers uit op ideologie en laat je je geenszins leiden door je salaris bij de keuze van welke baan je aanneemt?

      /   Reply  / 
    1. Fred

      Je bent een kerel als je ergens voor staat…De leeuw heeft altijd kritiek gehad op ”de zakkenvullers” en kijk nu eens! Nee geld is niet het belangrijkste Frenk zeker als je al genoeg hebt. Maar hij stemt wel links tjee kom op man.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>