Taboedoorbrekend en mooi: Doof op RTL

natasja froger“Papa, kun je mij horen?”, vraagt een zoontje, als zijn vader net een stukje techniek heeft gekregen om zijn gehoor terug te krijgen. De man schiet vol emotie, want hij hoort voor het eerst de stem van zijn zoontje. Het blijft even stil. Om uiteindelijk een ‘ja’ uit te stamelen die ergens het midden houdt tussen ongeloof en euforie. Het is hèt hoogtepunt uit Doof, het nieuwe hulpprogramma van RTL 4 dat vanavond voor het eerst is te zien.

Problemen met horen, er rust een taboe op in de samenleving. Een gehoorapparaat is iets voor hoogbejaarde mensen. En oordopjes dragen bij het uitgaan is voor mietjes. Niet of slecht kunnen horen, daar wordt vaak maar over gezwegen. Terwijl heel veel Nederlanders een gehoor hebben dat verre van optimaal is. In die zin is het nieuwe RTL-programma ook taboedoorbrekend.

Dankzij een medische ingreep is het tegenwoordig mogelijk dat sommige doven tóch kunnen horen. In Doof krijgen drie mensen zo’n behandeling, terwijl Natasja Froger deze mensen volgt. Wat is de impact van hun gehoorprobleem op het dagelijks leven en het gezin? En hoe veel rijker is het leven als ze weer kunnen horen?

Doof, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Natasja Froger maakt dovenshow voor RTL 4

1 Reacties // Reageer

One thought on “Taboedoorbrekend en mooi: Doof op RTL

  1. willie bodewes

    Jammer dat het programma zo wordt neergezet, dat horende mensen het idee krijgen dat waneer men de CI erop zet, je gelijk het gesproken woord kan verstaan, ja misschien bij menseb die nog niet zo lang doof zijn , maar ik heb het van heel dicht bij meegemaakt met mij vriendin, Jullie zouden meer aandacht aan de revalidatie kunnen geven(die is tenslotte veel zwaarder dan de operatie) ,en dan pas zien horende mensen hoe ern CI werkt, er is al zo veel onbegrip voor de CI dragers, Ik adviseer u eens het boekje te gaan lezen wat recentelijk is uitgebracht, geschreven door mijn dove Nu CI dragende vriendin Jacqueline Hulsegge, met ee titel Slechthorendheid……. tenslotte is en blijft een CI een hulpmiddel en dat blijkt nietbuit jullie programma, jammer dat jullie noet meer voorlichtingen hebben ingewonnen, voor je zo n programma gaatbuitzenden,. Met vriendelijke groet Willie Bodewes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>