Peter van der Vorst doet zelf interventies in Verslaafd

peter van der vorst ziet sterrenOp RTL 4 begint vanavond een nieuw seizoen van Verslaafd, het eerste zonder Jim Geduld. Peter van der Vorst doet daarom dit keer zelf de interventies, samen met een deskundige. “Dat is behoorlijk intens. Je weet namelijk nooit van tevoren hoe de persoon in kwestie reageert”, laat de programmamaker weten. 

Hij vervolgt: “Met dit programma willen we het onderwerp ‘verslaving’ meer ter discussie stellen en de kijker vooral laten zien wat het daadwerkelijk met iemand doet en welke desastreuze gevolgen het soms heeft voor de familieleden van de verslaafde.”

Drugs vormt niet het enige gevaar in Verslaafd, ook andere verleidingen liggen op de loer. Gameverslavingen komen de laatste jaren helaas steeds meer aan de oppervlakte. Zo is de 19-jarige Victor te zien als gameverslaafde. Hij zit dag en nacht achter zijn computer op zijn slaapkamer. Hij eet slecht, is bleek, heeft diepe wallen en is continu ziek. Zijn moeder confronteert hem regelmatig met zijn verslaving, iets wat tot heftige confrontaties leidt. Zodra ze Victor zijn computer ontneemt, slaapt ze met de deur op slot in de angst dat haar zoon haar iets aandoet. Als ze er achter komt dat Victor al zijn spaargeld aan het gamen heeft opgemaakt, is de maat vol.

Ook wordt er een interventie gedaan bij de 38-jarige Ivo die zwaar verslaafd is aan alcohol en cocaïne. Hij is opgegeven door zijn ex-vriendin, met wie hij samen een 9-jarig zoontje heeft. Ivo’s zoontje mist zijn vader en wil dolgraag dat hij geholpen wordt. Ook Ivo’s familie staat voor honderd procent achter een interventie. Zij zijn bang dat het verkeerd met hem zal aflopen en willen voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt: Ivo’s vader was zelf alcoholverslaafd en heeft tot groot verdriet van Ivo een einde gemaakt aan zijn leven.

Verslaafd, 20.30 uur, RTL 4

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Peter van der Vorst doet zelf interventies in Verslaafd

  1. Ing

    Beste Peter, heb net gekeken. Ik zou bijna smeken om een gesprek met je aan te gaan.
    Elise

      /   Reply  / 
  2. Jantine

    Wat een prachtige uitzending weer,Ik had weer natte wangen.
    Heb nog nooit een uitzending gemist.
    Jammer dat niet iedereen zo geholpen kan worden.
    succes en sterkte voor iedereen die hier mee te maken heeft.

      /   Reply  / 
  3. coby

    HELP!!!!!
    heb een zoon van bijna 19 gebruikt is dealer liegt steelt en kunnen geen hulp vinden die ons kunnen helpen

      /   Reply  / 
  4. Monique van wagensveld,

    ik ben al heel lang verslaaft aan alchol ik wil erg graag geholpen worden maar weet niet hoe. Ik heb dieren waardoor ik niet weg kan. Ik zou wel opgenomen willen worden maar dan moet mijn hond mee anders zou ik het niet doen. Help me alsjeblief m,n lever is al aangetast en ik heb twee dochters. Ik moet geholpen worden dat weet ik voel meradeloos en anders laat maar zitten

      /   Reply  / 
  5. bla

    Het zijn leuke afleveringen maar mensen, het zijn progamma’s voor de tv, deze zijn zo vreselijk goed gemonteerd dat het probleem waar de uitzending mee begint, op het einde van het programma is opgelost.

    help mijn man is verslaafde, klusser, of obese, of mijn man heeft een hobby , het gaat niet om de mensen maar om de kijkcijfers….

      /   Reply  / 
  6. sylvia

    hallo peter ik ben een moeder van de 32 jarige ivo ,ivo heeft een hele goede inborst en dat heeft mij jaren op de been gehouden er is adhd geconstateerd toen hij 7 jaar was ;het is begonnen met cara ,enz enz wij moesten hem ritalin geven ,wat niet goed voor hem was,toen ben ik over gegaan op homeophatische kruiden want het was net of ik de dealer was die me kind aan de drugs hielp,hij heeft in een medisch kindertehuis gezeten in Oostvoorne omdat hij niet meer welkom was op de school waar hij zat,toen hij 12 jaar was kwam hij naar huis ,groot feest gegeven eindelijk weer goed al goed ,het ging niet goed hij moest naar Hoenderloo,wat ons heel veel pijn deed maar zeker ivo,en vanaf die tijd dus weer 20 jaar verder gaat het niet goed er is van alles gebeurt hij drinkt hij gebruikt enzenz steeds maar in angst leven of hij er morgen nog is hij dreig met zelfmoord enzenz ,maar ik zie dat meer om een schreeuw om hulp .zoals van help me mama astublieft,maar ik weet het ook niet meer, en me man en ik zitten daarom niet op het zelfde niveau,dus kort gezegd weet u iemand die ons verder zou of wil helpen in het belang van ivo vriendelijke groeten Sylvia kruijswijk

      /   Reply  / 
  7. Melissa

    Hoi Peter
    Ik heb een vriendin en die is geinteresseerd in Victor.
    Victor zat in de uitzending van 1 december.
    Zij zou graag met hem in contact komen, kunt u haar helpen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>