Dan Karaty: Battle on the Dancefloor weer wat anders

battle on the dancefloorHet is een spannende avond voor RTL 5, want daar gaat de gloednieuwe talentenjacht Battle on the Dancefloor van start. De officieuze opvolger van So You Think You Can Dance is een competitie voor danscrews, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de dansvloer: deze breidt zich uit bij een coole choreografie, maar krimpt als je het tegen de opponent aflegt.

“De dansers moeten dus alles uit de kast halen om hun dansoppervlakte te behouden. Ik kijk daar ontzettend naar uit”, stelt presentator Dennis Weening. De jury bestaat uit Dan Karaty, Timor Steffens en Pip Pellens.

Laatstgenoemde is de verrassende naam in de jury, want ze is niet geschoold als danser en beoordeelt nu dus toch kandidaten. “Ik denk dat ik daarvoor wel genoeg kennis in huis heb”, legt ze uit aan Metro. “Ik heb voor Dance Dance Dance in korte tijd heel intensief gedanst en heel veel geleerd. Ik weet nu een stuk meer van techniek dan daarvoor. Toch kijk ik als jurylid vooral naar de show die de dansers geven. Ik kijk zoals het publiek kijkt. De ingewikkelde technische termen laat ik dan aan Timor en Dan over.”

In Nederland lijkt een wildgroei aan dansshows te zijn ontstaan, toch meent Dan Karaty tegenover persbureau ANP dat de limiet nog niet is bereikt. “Deze show is bijvoorbeeld heel anders dan Everybody Dance Now. We focussen ons nu op groepen, die allemaal gebaseerd zijn op hiphop en van wie we binnen dat genre het uiterste vragen. Mijn favoriete onderdeel van de show zijn de onderlinge battles. Dat is op deze wijze niet eerder vertoond. Ze zijn echt en rauw, dan zijn de dansers op hun best.”

RTL 5 wil op de woensdag een nieuwe avond bouwen, want na Battle on the Dancefloor moet Idols zich op deze avond gaan bewijzen. Eerder was So You Think You Can Dance op de woensdag geen succes, al was de kijker daar gewend om op zondag naar deze show te kijken.

Battle on the Dancefloor, 20.30 uur, RTL 5

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dan Karaty: Battle on the Dancefloor weer wat anders

    1. Cees

      Was al bekend gemaakt vorige week.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>