SOS: Zoveelste survival-show op RTL 4

sos survival of the sexesEén van de trends uit dit tv-seizoen is survival. Want het afgelopen jaar zijn er heel wat ploeterprogramma’s in de markt gezet naast Expeditie Robinson, dit keer ook voor onbekende Nederlanders. Net 5 heeft The Island (tweede seizoen is besteld) en op RTL 5 loopt nog steeds The Raft. RTL 4 introduceert een variant: SOS: Survival of the Sexes. De zender onderzoekt welk geslacht het beste overleeft in de natuur.

SOS: Survival of the Sexes is afkomstig van Talpa, de zender die de strijd der seksen al in talloze programma’s centraal heeft gesteld. Denk aan M/V (nog bij Tien, met Beau en Linda), De Jongens tegen de Meisjes of Lekker Slim. En nu vindt de krachtmeting dus plaats op het gebied van survival. Iets dat overigens al eens een thema is geweest in Expeditie Robinson.

In de Talpa-variant worden zes stellen in het dagelijks leven van elkaar gescheiden, en bij de andere vrouwen of mannen in een team geplaatst. Dan komt het er op aan of de mannen of de vrouwen het beter doen. Op drie momenten kunnen de teams iemand wegstemmen. Na drie weken staan de sterksten uit elk team aan de finish.

Opmerkelijk is dat SOS: Survival of the Sexes recht tegenover The Raft geprogrammeerd staat. Die RTL 5-show doet het overigens niet al te best, maar SOS heeft het geluk pal achter Geer & Goor Zoeken een Hobby te staan. Dat zorgt voor een leuke lead-in, maar of die kijker ook blijft plakken vraag ik me sterk af. Daarvoor lijkt SOS: Survival of the Sexes niet spannend en niet onderscheidend genoeg voor.

1 Reacties // Reageer

One thought on “SOS: Zoveelste survival-show op RTL 4

  1. M.walhout

    Dat komt om dat wij er niet in zitten zijn wel voor de casting naar Talpa gegaan blijkbaar was onze leeftijd dat ze niet voor ons hebben gekozen jammer er zit geen humor in dat is wat ons opviel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>