Jan Jaap van der Wal: RTL Late Night voelt als speeltuin

jan jaap van der walNiet alleen Peter van der Vorst is deze week begonnen aan een zomer lang RTL Late Night, ook Jan Jaap van der Wal gaat elke avond om 22.30 uur live. De vervanger van Luuk Ikink geniet met volle teugen. “Het bevalt heel goed. Ik heb mezelf voorgenomen om elke dag vanaf de ochtendvergadering bij het programma betrokken te zijn, dus het zijn lange dagen. Maar ik vind het heel leuk om het hele proces mee te maken.”

De cabaretier geeft toe nog zoekende te zijn naar de juiste vorm in het AD. “Het voelt een beetje als een speeltuin. Ik probeer verschillende dingen uit om de juiste vorm te vinden. Het is een enorm creatief proces en daar houd ik van. Ik merk wel dat ik door die lange dagen echt mijn focus moet bewaren. Je moet op het juiste moment pieken. En dat is dus niet om tien uur ‘s ochtends tijdens het eerste overleg.”

“De redactie laat mij totaal vrij om mijn ding te doen. Luuk heeft me een beetje bijgepraat en we werken met hetzelfde team. Maar het is evident dat ik het anders doe dan Luuk. Iemand nadoen is nooit interessant, en daarnaast kan ik ook helemaal niet acteren. Wat ik doe, is Jan Jaap van der Wal. Als je mij niks vindt, vind je dit ook niks.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>