Nieuwe panelshow Holland – België opent najaarsseizoen RTL 4

holland belgie wendy van dijk
RTL 4 begint het nieuwe seizoen op de vrijdagavond niet meteen met een talentenjacht. Net als vorig jaar, toen de combinatie You’re Back in the Room en Professor Nicolai & Dr Beckand is uitgezonden, kiest de zender wederom voor andersoortige programmering. De gloednieuwe panelshow Holland – België, onder leiding van Wendy van Dijk en de Vlaamse presentator Jonas van Geel, is op 26 augustus vooralsnog eenmalig te zien.

Het Nederlandse team bestaat uit Jandino Asporaat, Ruben Nicolai en Jan-Jaap van der Wal, terwijl de Belgen vertrouwen op Philippe Geubels, Ruth Beeckmans en Sven de Ridder. Wat weten de teams van elkaars land en vooral, waar blinken ze zelf in uit? Waar komt het vooroordeel vandaan dat Belgen dom zijn en Nederlanders zo gierig? Kunnen de teams meezingen met hits van andere bodem en herkennen ze typisch Nederlandse en Belgische gebruiksvoorwerpen? Belgen op straat geven antwoord op de vraag welke Nederlander pertinent de toegang tot België moet worden ontzegd en Nederlanders in de koopgoot roepen de Belgische persona non grata uit.

Overigens heeft Radio 1 vorige zomer al zo’n derby der Lage Landen gemaakt, waarbij per week gestreden werd op thema’s als taal, geschiedenis en humor.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe panelshow Holland – België opent najaarsseizoen RTL 4

  1. J

    @Herman, is eenmalig programma. Week erna start Superkids

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>