Spoilers versus scoops: Expeditie Robinson en sociale media

expeditie robinson 2016
Kun je het verloop van een spel als Expeditie Robinson anno 2016 nog geheim houden? Vroeg in de zomer is een club van 16 BN’ers afgereisd naar een onbewoond eiland voor de opnames. BN’ers die vrijwel allemaal actief zijn op social media, en dus tegelijkertijd een stilte laten vallen. Hoewel de productie met pleisters en lapmiddelen komt, zijn er toch analytici die menen het proces van afvallers te kunnen voorspellen.

Het AD heeft daar een groot bericht over geplaatst, compleet met ‘bewijsmateriaal’ en dus ook wat namen van vroege afvallers, en kandidaten die het ver schoppen. Het staat een ieder natuurlijk vrij om zulke statistieken te bekijken of juist te mijden. Feit blijft dat veel mensen het heerlijk vinden om zo’n geheimpje eerder te weten dan de rest, terwijl een even grote groep juist niets van zulke spoilers wil weten.

De makers van Expeditie Robinson lijken vooral te vertrouwen op de eigen kracht, door zich toe te leggen op goeie casting en elk seizoen een opgefrist spel. Dit jaar worden de kandidaten ouderwets onderverdeeld in twee teams. Ze verblijven echter beide op hetzelfde eiland en dit territorium zal gedeeld moeten worden. Zal er één kamp worden gebouwd en al het gevonden voedsel worden verdeeld, of is de rivaliteit zo groot dat er een grens getrokken wordt over het eiland?

Iedereen die wordt weggestemd op de eilandraad krijgt het aanbod om de expeditie in het geheim voort te zetten. Ze zullen moeten zien te overleven op afvallerseiland, met het enige vooruitzicht om in de halve finale terug te keren in de expeditie.

De deelnemers van Expeditie Robinson 2016 zijn: Anna Noushin (modevlogger), Chloé Leenheer (model/actrice), Elle van Rijn (actrice/schrijfster), Lex Uiting (presentator), Jessie Jazz Vuijk (Miss Nederland), Bartho Braat (acteur), Thomas Dekker (ex-wielrenner), Koos van Plateringen (presentator), Jalou Langeree (kitesurfster), Dio (rapper), Gaby Blaaser (actrice/presentatrice), JayJay Boske (presentator/ex-rugbyer) , Bertie Steur (boer), Kraantje Pappie (artiest), Dave Roelvink (DJ/realityster) en Suzanne Klemann (zangeres).

Aansluitend begint het nieuwe seizoen Dino om het mooiste tijdslot van RTL 5, want pal achter Expeditie Robinson is het eenvoudig kijkers trekken.

Expeditie Robinson, 20.30 uur, RTL 5
Dino, 21.55 uur, RTL 5

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spoilers versus scoops: Expeditie Robinson en sociale media

  1. Bart

    Krijgen we vanavond wel een volwaardige aflevering? Of is het puur kandidaten voorstellen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>