Beau wil solo tv-wetten overtreden met Beaufort

beaufort van erven dorensBeau van Erven Dorens is één van de meest eigengereide programmamakers van Nederland. Een talent op het gebied van veel disciplines. Maar zodra sleur op de loer ligt, kan hij een ongeleid projectiel zijn. Beau wil daarom ook af en toe uitgelaten worden, zoals hij zelf noemt. Dat gebeurde tijdens zijn SBS-tijd met reportageshow De Wereld van Beau. Op RTL 4 begint vanavond een XXL-versie daarvan: Beaufort.

Beau gaat elke aflevering een andere uitdaging aan, vooral door zichzelf op de proef te stellen. En dat is niet altijd zonder gevaar. Zo steekt hij een woestijn door slechts vergezeld door een kameel, reist hij solo over de Noordzee, gaat hij ondergronds in grotten en spelonken, waagt hij zich aan het beklimmen van de Himalaya en overleeft hij zes dagen in de jungle van Guyana.

“Op jezelf aangewezen zijn. Daar zie ik ook voor televisie iets nieuws”, vertelt hij in gesprek met het AD. “Mensen laten zich in dit soort situaties meestal omringen door een productieteam. Ik wil in ieder geval een deel alleen doen en daarmee de tv-wetten overtreden. Het is spannend, maar ook een beetje gênant. Ik ga niet eerst in de make-up en je ziet me soms breken voor de neus van de kijker.”

De presentator is dankbaar voor de kans en ruimte die hij van RTL krijgt om Beaufort te maken. “Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn carrière als nu. Maar je moet ook een beetje mazzel hebben. Het vernieuwde RTL Boulevard sloeg gelukkig aan, en het is geweldig dat je ongelooflijk hard werkt aan zo’n The Amsterdam Project en dat mensen het zo waarderen. Dezelfde liefde is gestoken in Beaufort. Dat zie je ook aan de manier waarop het er uitziet en gefilmd is. Dat is een groot verschil met de vorige keer met De Wereld van Beau. Ik hoop dat het een beetje scoort.”

Beaufort, 21.30 uur, RTL 4

Lees het hele gesprek bij Blendle.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beau wil solo tv-wetten overtreden met Beaufort

  1. Robert

    Herman,dit programma is op rtl4… Niet op sbs6

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>