Yolanthe: RTL 4-debuut Reunited puur en oprecht

yolanthe sneijder cabauYolanthe Sneijder-Cabau is de afgelopen week bijna als testbeeld uitgezonden. Na media-optredens bij RTL Late Night, Carlo’s TV Café, RTL Boulevard en vandaag nog bij Koffietijd èn Tijd voor Max is het de bedoeling dat we vanavond massaal inschakelen voor Reunited, Yolanthes eerste programma voor RTL 4. Net als in bijvoorbeeld Spoorloos, All You Need Is Love of Love Is in the Air herenigt ze familieleden met elkaar. Alleen stopt het verhaal in Reunited niet bij die hereniging, maar draaien de camera’s ook door in de periode daarna.

RTL-baas Erland Galjaard wilde per se dat Yolanthe aan dit programma meewerkte, waardoor de totstandkoming wel de nodige vertraging opliep. Niet alleen door Yolanthes drukke werkagenda, maar ook door de geboorte van Xess Xava. De baby is bij de meeste opnames meegevlogen, biecht Yolanthe op in het AD. “Alleen niet naar Haïti, dat vond ik te risicovol. Maar verder was hij er steeds bij.”

Yolanthe heeft wel een idee waarom zij de uitverkoren persoon is voor Reunited. “Ik weet hoe het is om te leven zonder iemand van wie je veel houdt, maar met wie er problemen zijn geweest. En ik weet ook hoe het is om elkaar dan weer terug te zien. Dit programma ligt dus heel dicht bij me. Erland en Wendy komen veel op Ibiza, waar wij ook een huis hebben. Daar ontmoeten we elkaar weleens en tijdens een van deze gesprekken hebben we het gehad over mijn jeugd.”

De presentatrice heeft haar hele ziel en zaligheid in Reunited gestoken. “Ik weet dat dit programma puur is. Oprecht. Ik zou het heel erg vinden om een programma te maken dat niet uit mijn hart komt”, vertelt ze in de krant. En het doet haar goed om mensen die door omstandigheden elkaar jaren niet hebben gezien, weer in contact te brengen. “Dat ik er voor die mensen mag zijn, dat ik ze tijdens zo’n hereniging mag steunen, dat vind ik echt heel bijzonder. Mooier dan dit programma kan bijna niet, voor mij.”

In de eerste aflevering reist Yolanthe naar de Antillen. Hierin sluiten twee broers elkaar na 26 jaar weer in de armen, nadat de rest van hun gezin in 1990 omkwam bij een vreselijk verkeersongeluk.

Lees het hele interview via Blendle.

Reunited, 20.30 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>