Jamai: Vlag hangt niet halfstok bij RTL 5

Wie de kijkcijfers een beetje in de gaten houdt, zal het niet zijn ontgaan: RTL 5 heeft het zwaar. De absolute aantallen die Stichting Kijkonderzoek na één avond registreert komen dikwijls onder de 100.000 kijkers uit, bijvoorbeeld voor Galileo en Topchef Academy in de vooravond. Maar ook op primetime is het sappelen voor De Roelvinkjes of Idols. Dat terwijl Temptation Island en Expeditie Robinson wèl enorme hits zijn. Presentator Jamai: “Zorgen maak ik me niet. De vlag hangt niet halfstok bij RTL 5.”

 

RTL 5 is de zender die het meeste last heeft van veranderend kijkgedrag. De doelgroep 20-34 heeft in veel gevallen al geen tv-aansluiting meer, Netflix en de smartphone concurreren de beeldbuis weg. Dat betekent niet dat ze geen traditionele tv-programma’s meer kijken, alleen via andere platforms. Die niet meteen de volgende ochtend zijn meegenomen in de kijkcijfers.

In het AD laten verschillende betrokkenen en kenners hun licht schijnen over de marginale kijkcijfers, niemand heeft overigens dè oplossing. Jamai snapt zelf niet helemaal waardoor Idols zo weinig bekijks trekt. “Het is op het randje, het is funk, leuke reality, er is spanning: dit programma verdient meer publiek. Het wordt bovendien met zo veel passie gemaakt!”

Martijn Krabbé vult aan: “Er wordt online ook wel naar gekeken, maar het mooie van lineaire tv is onder meer dat je tijdens de uitzending met iedereen van gedachten kunt wisselen via social media. En het is leuk om met familie en huisgenoten samen te kijken. We hebben bovendien goede talenten in de race. Ik vind het vervelend voor ze, maar ook voor het team en voor Ruben en Lieke want ik had ze meer gegund. Hopelijk trekken de liveshows weer wat aan.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>