Beau bokst weer op tegen NOS Journaal en GTST

Deal or no Deal is vanavond weer terug op zijn oude tijdslot: rond de klok van 8 uur. Daarmee zal een kleine wens van Beau van Erven Dorens in vervulling zijn gegaan, die zijn spelshow op een uur eerder naar de (kijkcijfer)knoppen zag gaan. RTL heeft het nooit gezegd, maar het uitwijken naar 7 uur lijkt toentertijd vooral te zijn gedaan om GTST wat adem te geven. Die serie had namelijk heel veel last van Beau van Erven Dorens toen hij nog bij Tien zijn programma presenteerde.

Met GTST gaat het inmiddels ietsje beter. In de afgelopen maand krabbelde het gemiddelde op richting de 1,2 miljoen kijkers en dat is meer dan het miljoen dat de soap trok voor de zomerstop. Nog altijd is de score ondermaats; jarenlang zat de serie stabiel rond de 1,5 miljoen kijkers, in de hoogtijdagen was 2 miljoen + geen uitzondering.

Het is een heikel dilemma waar de programmadirecteuren van RTL voor staan. RTL 4 zit nog altijd in een dalende trend en dat vlaggenschip zou natuurlijk zo goed mogelijk moeten presteren. Maar RTL 5 is nu een rechtstreekse concurrent. Want blijkbaar is de soapkijker ook een kijker van Deal or no Deal.

Maar voor RTL 5 staat er inmiddels ook heel wat op het spel. RTL 5 lanceerde in september veel nieuwe titels en eigen producties die nog niet naar verwachting scoren. Zoals bekend zijn Lost in Tokyo en From Alaska With Love daarom al van zender gehaald. Met een sterke lead-in van een programma op 8 uur, krabbelen die kijkcijfers mogelijk iets op. Alleen geldt datzelfde ook weer voor RTL 4.

Eens kijken hoe lang dit spanningsveld aanblijft. Ik kan me goed indenken dat Deal or no Deal in januari weer verhuist naar 19.30 uur, het tijdstip waarop nu nog de Gouden Kooi is te zien. Het blijkt namelijk dat de kijker een zoveelste herhaling van Flodder of The Nanny om 20.00 uur ook nog wel pikt. Die herhalingen zijn goedkoper om uit te zenden, bovendien 'bijten' ze GTST niet zo.

Deal or no Deal, 19.55 uur, RTL 5

Zie ook:
- Beau teleurgesteld in kijkcijfers Deal or no Deal, RTL grijpt in
- RTL 5 haalt flops Lost in Tokyo en Alaska van de buis
- RTL schakelt concurrentie GTST uit

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Beau bokst weer op tegen NOS Journaal en GTST

  1. Marc

    Je zegt steeds dat From Alaska with Love en Lost in Tokyo van de buis zijn gehaald maar ik zie ze nog gewoon in de (aangepaste) programmering staan en vandaag nog op RTL Text. Per wanneer gaan ze dan van de zender af? (met andere woorden: wanneer is Prison Break er dan weer?)

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Lost in Tokyo is de laatste van uitgezonden. volgens mij donderdag op die plaats een verjaardagsprogramma van DGK en een week later Prison Break.

    From Alaska with Love krijgt een samenvattende einduitzending op een zaterdagavond, heb ik begrepen

      /   Reply  / 
  3. Gijs

    eigen schuld: als rtl met rtl4 en 5 op bijn dezelfde doelgroep mikt (20-45 jaar) krijg je concurentie met elkaar.

      /   Reply  / 
  4. Sandra

    Als DOND voor Januari de half Miljoen niet haalt worden er niet eens nieuwe afleveringen besteld, dus laat de GTST kijkers maar weg gaan, en geef DOND een kans want dat is een relatief nieuw programma tegen over GTST. Ik hoop dat ze snel weer de half miljoen kijkers halen!

      /   Reply  / 
  5. Herman

    wie zegt dat, Sandra?

      /   Reply  / 
  6. Stefan

    Er zijn 96 afleveringen besteld. Met een beetje rekenwerk kom je er dus achter dat er dus sowieso afleveringen zijn tot aan december. Of RTL er mee doorgaat ligt denk ik volledig aan de kijkcijfers.

      /   Reply  / 
  7. Ron

    Goede zet blijkt het want het programma scoort gelijk twee honderdduizend kijkers hoger met 557.000 in totaal gisteravond om 20 uur.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>