Veronica zoekt de nieuwe grenzen van pikant

Jorinde MollDe tijd dat er elke avond softporno over de buis vloog, is voorbij. Maar dat betekent niet, dat de grenzen van pikantheid op televisie afgebakend zijn. Televisiezender Veronica herdefinieert deze. Programma’s als de vleesmarkt Veronica’s Lekkerste of het make-over-programma Perfect passen daar niet in thuis, maar Temptation Island dan weer wel. En de zender heeft hoge verwachtingen van de nieuwe show Who’s Your Daddy.
VPikante sauseronica’s Lekkerste verdwijnt omdat het programma, gepresenteerd door Jorinde Moll, te weinig kijkers trekt. Perfect, het programma waarin mooie vrouwen zich door plastisch chirurg Robert Schumacher nog mooier laten maken, sneuvelt omdat het niet voor genoeg had Nederland ‘tuttiger’ verwacht.

Volgens programmaleider Alphons Martens ligt Veronica weer op koers, zo vertelt hij aan persbureau ANP. Dat is het geval sinds de zender voor het thema verleiding koos. "Daarmee bleken we ook veel jonge vrouwen aan te trekken. Daarmee zaten we niet in het vaarwater van Net5, ook van de SBS-groep, want wij trekken een ander soort vrouw. Een vrouw die luchtiger in het leven staat, vermaakt wil worden, veel uitgaat en relativeert.” Over 2005 had Veronica een marktaandeel van 5,5%.

Perfect mag dan niet voor deining hebben gezorgd, Veronica verwacht dat wel van Who’s Your Daddy. Hierin moet een geadopteerde vrouw uit een aantal mannen kiezen, wie haar vader is. Een aantal mannen zal doelbewust haar proberen te denken dat hij haar vader is. Slechts één kerel is echt haar vader. Kiest de dochter juist, dan wint ze veel geld. Kiest ze de verkeerde, dan wint de nepper de bom duiten. In Amerika was het programma zo controversieel, dat het al na één uitzending werd geschrapt. Veronica wil de show in Nederland langer laten overleven. Temptation Island moet het marktaandeel op de maandagavond omhoog krikken.

We zijn benieuwd hoeveel controverse Who’s Your Daddy hier gaat opleveren. Het is natuurlijk volstrekt idioot dat ook maar iemand zich voor dit programma leent. Verder is de zender afhankelijk van wat het aankoopt, want er is weinig budget voor eigen programma’s. Temptation Island lijkt me nu wel uitgekauwd en weinig verleidend of pikant meer. Wellicht had Veronica er verstandig aan gedaan om voor dat geld een nieuw, spraakmakend programma in de markt neer te zetten.

Zie ook:
- Spermashow-met-terugwerkende-kracht: wie is mijn biologische vader?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>