De ultieme cultuurschok: rimboe-groeten terug

Groeten uit de Rimboe was al een succes op SBS. Westerse gezinnen gingen een tijdje logeren bij een familie letterlijk in de rimboe. Cultuurschok na cultuurschok, hilarische momenten en emotionele ontmoetingen. Maar SBS zet nu helemaal de wereld op zijn kop door de rimboes naar Nederland te halen in het nieuwe programma Groeten Terug. Want de bewoners in de rimboe hebben vaak totaal geen weet van het Westerse leven. Vanaf 18 maart op SBS, wij zijn nu al benieuwd!

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “De ultieme cultuurschok: rimboe-groeten terug

  1. Desiree

    Geweldig. Heb in de reclame blokken al wat beelden gezien en lag helemaal in een deuk om dat gezicht van zo’n gast die Sinterklaas voor het eerst zag. Denk dat dit nog leuker zal worden dan Groeten uit de rimboe.

      /   Reply  / 
  2. Johanna

    Ik vind dit helemaal geweldig! Ik zou zo een paar weken zulke mensen over de vloer willen hebben om ze onze cultuur te laten zien en wat van hun cultuur te leren!! IK VIND DE SHOW HELEMAAL GEWELDIG!!!!!!! IK GA ZEKER KIJKEN!

      /   Reply  / 
  3. SanNe

    het was egt Sppr lagge,..!!haha
    tût SanNe

      /   Reply  / 
  4. ikkuh

    hoe heet da lekkerding die ging toen met z’n moeder na een bed kijke enzow:|:| die is facking lekker heb je msn? laat ff wete xxx mij

      /   Reply  / 
  5. Syl

    nou sorry hoor ik vind het wel leuk maar ik vind het echt zoiets van aapjes kijken ik vind dit best wel erg, als nederlanders daar heen gaan ok! maar dat ze hier naartoe komen vind ik erg btje dicriminatie vind ik het je haalt mensen die niks gewend zijn hier naar toe om te kijken wat ze gaan doen echt zielig gwn

      /   Reply  / 
  6. Ilma

    Ik vind het grappig programma. En dat ik het grappig vind is eigenlijk helemaal niet grappig. Hoe moeten die mensen in hun eigen land nu verder leven? Vast niet meer gewoon zoals ze altijd deden. Eigenlijk kan dit helemaal niet en ik hoop dat het allemaal niet echt is maar dat het acteurs zijn, maar zal wel niet. Ik vind dat de programmamakers die mensen in hun waarde hadden moeten laten en met rust moeten laten!

      /   Reply  / 
  7. lizzjuhh

    ik vind het egt zo grappig en het is helemaal geen discriminatie

      /   Reply  / 
  8. silvia sommerdijk

    Wederom een trieste gebeurtenis. Hoe halen deze arrogante westerlingen het in hun hoofd om deze stammen lastig te vallen en te misbruiken voor hun kijkcijfers !!!
    Hoe halen overigens al die globetrotters het in hun hoofd om maar overal als toerist aan te komen zetten en te denken dat ze welkom zijn …
    Om zich te verkneukelen over oude autochtone stamoudsten die hun hele leven in hetzelfde dorp hebben gewoond , maar hier in Nederland pochen met hun reiservaring en ondertussen neerkijken op autochtone Nederlanders die al hun hele leven in hetzelfde dorp wonen !! Hahahaha
    Maar mijn request aan alle globbetrotters die niet uitsluitend voor antropologisch onderzoek buiten de Westerse wereld treden is :
    Laat die mensen nou eens met rust en nee… je mag geen reizen maken naar hun om eens daar rond te kijken met je spijkerbroek en je mobieltje voor je emailreisverslag. Ga weg ga in je eigen land wonen en laat die mensen met rust. westerlingen die daar op vakantie gaan verpesten de cultuur nog meer !! Hou op daarmee !!! Arrogant gedoe. Als je die cilturen echt zo waarderrt , begrijp je ook dat enige Westerse invloed desastreus is voor deze culturen die vaak nog louter agrarisch of(bijna uitgeroeit) als jagers en verzamelaars leven. laat deze dorpen en mensen met rust. Ga er niet heen !!!!!(Hier naar toe halen is natuurlijk al helemaal een krankjorum idee waar ik geen woorden voor heb.) En wil je meer weten : Lees dan antropologische verslagen en leer daar wat van.Maar laat ze met rust !!!!het enige wat je voor ze kunt doen is hun regering bewegen ze met rust te laten of eventueel te helpen in hun noden. pak hun cultuur niet af door langs te komen met je laptop en mobieltje en westerse zaken als koffie suiker thee bier en wijn.

    Dit is een aanklacht tegn eenieder die denkt interessant te zijn als hij aan de andere kant van de wereld mensen heeft lastig gevallen met zijn westerse cultuur. Dat noemen ze vakantie of wereldreis. Bah bah bah Vuile popies zonder diepgang bah “Je moet gereist hebben om iets te weten ” LAAT ME TOCH NIET LACHEN SUKKELS EN LAAT DIE MENSEN MET RUST ARROGANTE KWALLEN. (volgens mij begin ik me nu teveel over het onderwerp op te winden)
    Is getekend I RAS I RASTAFAR ISil

      /   Reply  / 
  9. silvia sommerdijk

    hoi syl bedankt dat jij dat gelukkig ook inzag dat hier naar toe halen niet zo’n goed idee is. Wat moeten de Himba met die ervaringen als ze weer terug zijn ? Misschien (ik hoop het ) zijn ze door deze reis de helden van hun dorp of stam. maar ze hebben de welvaart hier gezien en wat zal dat met hun doen en hu n stam? En denken de kijkers hier wel over na ?

    Maar thanx voor je reactie

    groetjes sil

      /   Reply  / 
  10. silvia sommerdijk

    Overal waar de westerse culttuur komt, verpletterd deze de autochtone cultuur. Gaan we nou ook de himbacultuur om de zeep helpen GODVERDOMME !!!
    Wie komt er voor de himba’s op ? Geef mij REACTIE !!!!!!

      /   Reply  / 
  11. Marjolein

    Ik vind het juist behoorlijk arrogant om te denken dat die mensen die nu in Nederland zijn wezen kijken helemaal over hun toeren zijn en niet tevreden meer zijn met hun eigen leventje! Waarom moet alles wat we hier hebben altijd om te benijden zijn?
    Waarom zijn er mensen die nu denken dat de Mentawai en Himba families niet hartstikke blij zijn weer terug te zijn in hun vertrouwde omgeving? Hebben jullie het ook al eens op deze manier bekeken?

      /   Reply  / 
  12. jan

    Echt iets voor een westerling om te denken
    dat de wereld om hen draaid. Wat lees ik tot
    mijn verbazing? “Mensen die niets gewend zijn
    hier naar toe halen.” Ha ha, nee wij zijn wel
    wat gewend natuurlijk. Dat is nergens uit
    gebleken. Nee ik vond dat zij het veel beter
    deden. Daarnaast was het wel goed dat zij de
    andere kant van het verhaal ook eens konden
    zien. Kunnen ze begrijpen waarom wij van die
    komplete idioten zijn.

      /   Reply  / 
  13. Marja

    het programma vind ik geweldig. Vooral om te zien dat de mensen helemaal niks nodig hebben van enige luxe om in leven te blijven.Ook gaan ze aardig met elkaar om, ze vormen een eenheid met elkaar.
    Hier zouden wij veel van kunnen leren, gezien het feit dat wij met z’n allen de wereld kapot maken..
    Ik denk dat het niet goed is de mensen hierheen te halen, ze hebben geen idee waar ze in terecht komen, en het is toch zo mooi dat er nog een paar stammen over zijn die het niet nodig hebben de welvaartswereld te leren kennen!!

      /   Reply  / 
  14. Adri

    Ik heb gisteravond weer genoten van dit programma maar wat doet Hans Kazan en famielie in dit programma? Hoeveel geld krijgen ze voor deze vorm van “vakantievermaak”?
    Als het veel geld oplevert dan wil ik daar ook wel voor een paar weekjes aan mee werken lijkt me echt gaaf. Ik kijk nu al uit naar de volgende aflevering.Als ik het niet rechtstreeks kan bekijken dan neem ik het geheel wel op. Echt kikke

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>