Laatste kans voor Het Beste Idee van Nederland

Al weken kondigt SBS de nieuwe show Het Beste Idee van Nederland aan. Hoewel, nieuw… voor SBS 6 wel, voor SBS Broadcasting niet. Het tv-bedrijf probeerde al meerdere keren om er iets leuks van te maken bij Veronica, maar de kijker wilde daar niet aan. De sponsor wel, dus werd een nieuwe formule gezocht. Voortaan wordt Het Beste Idee van Nederland op een goed tijdslot geplaatst en zijn er twee boegbeelden aangetrokken in de vorm van Henkjan Smits en Tooske Ragas.

Dit duo moet de show redden. Want als het zelfs in deze opzet niet wil lukken, dan zal SBS ongetwijfeld de handdoek in de ring gooien. Ondertussen is er veel geld in dit stukje amusement gestoken, dat moet zich natuurlijk wel een keer uitbetalen.

Tooske en Henkjan profiteren van de KRO. Die zond eerder dit jaar Dragon's Den uit, een programma waarin mensen geld kunnen lospeuteren om hun ideeën uit te werken. Dit programma werd uitgeprobeerd op 'jongerenkanaal' Nederland 3 en sloeg goed aan, goed genoeg om een tweede seizoen te laten maken. In die zin is het publiek nu een beetje gekneed voor Het Beste Idee van Nederland 2.0

Lastig is dat Tooske en Henkjan nauwelijks inleiding krijgen. Voorafgaand aan de show wordt een comedy uit 2000 uitgezonden, daarna opnieuw een film. Het zijn niet de ideale omstandigheden, maar wie weet lukt het ze.

Het Beste Idee van Nederland, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- Tooske en Henkjan presenteren Idols voor uitvinders
- Verleider Veronica de wetenschap in

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Laatste kans voor Het Beste Idee van Nederland

  1. Kokstra

    Dragon’s Den scoorde slecht in vergelijking met andere programma’s die op dat tijdstip hebben gestaan en de films op SBS6 leveren altijd wel redelijke cijfers op… ben benieuwd.

      /   Reply  / 
  2. Simon

    300.000 kijkers noem je ‘sloeg goed aan’ ???

    Dragon’s Den is een leuk/goed programma maar de kijkcijfers waren ondermaats vind ik!

    Ik wist trouwens nog niet dat er een 2e seizoen van kwam.

      /   Reply  / 
  3. elisabetta

    Wat een waardeloos programma!
    Ik kan er helemaal niets van verstaan met al die hinderlijke bijgeluiden!
    Het beste idee..? Dit programma bestond allang en is dus gejat! Het reeds bestaande programma zat wel goed in elkaar.
    En dit programma wordt tot december vertoond op onze t.v.? Zappen dus!

      /   Reply  / 
  4. Francis

    Jeetje, heeft een stagiair zonder begeleiding dit programma gemaakt of zo. Inderdaad, super hinderlijk al die bijgeluiden en mensen die niet wisten hoe het werkte in die “kamertjes”. En het geluid van de vier juryleden was ook super slecht.

      /   Reply  / 
  5. Cor

    Has ik geweten dat je een 1 minuut moet vertellen wat jouw uitvinding is, had ik nooit meegedaan. Waardeloos. Als dat voor Albert Einstein ook had geteld zaten we vanavond in het donker en nu niet achter de pc.

      /   Reply  / 
  6. erik

    HET BESTE IDEE VAN NEDERLAND: gooi een dak op die hokjes waar deze mensen hun idee moeten promoten, zodat het ook inderdaad een beetje te verstaan is, ook de commentaren van de jury waren niet te verstaan. Of ondertitelen is ook een optie, dan kan ik het geluid gewoon uitzetten !! Ik vind zulke programma’s altijd leuk om naar te kijken, nu heb ik hem na 20 minuten overgezapt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>