Wat een fratsen! SBS maakt eigen Het Spijt Me / Familiediner

C1000 profileert zich altijd als de supermarkt zonder fratsen: geen kortingsacties, bonuskaarten en zegeltjes, dat zou de prijs zo lekker laag houden. Evengoed beging de grootgrutter dit jaar al een enorme frats door kaarten voor Toppers in Concert weg te geven en nu haalt C1000 alweer een frats uit door met SBS 6 in zee te gaan. De supermarkt sponsort er een programma dat wel erg veel weg heeft van EO's Het Familiediner en Het Spijt Me van RTL 4.

Het format: persoon a heeft ruzie met persoon b en onderling komen ze er niet uit. Eén van de twee schrijft een brief aan 1000x Geluk (zoals het SBS-programma gaat heten) en als het verhaal zielig genoeg is, komt een presentator (m/v) er op af met een camera voor een lijmpoging. Indien succesvol volgt een dinertje. "En daar speelt C1000 een centrale rol in", aldus SBS-woordvoerder Eric Dekker in Adformatie.

Overigens hoeft het hier niet noodzakelijk om een ruzie te gaan. Lekkerbekken kunnen 1000x Geluk ook schrijven voor jubilea, verrassingsacties of andere feestjes.

SBS-topman Eric van Stade geeft in hetzelfde nummer van Adformatie aan nog veel meer gesponsorde programma's te willen maken. De zender heeft momenteel al Het Beste Idee van Nederland (Vacuvin, het Nederlands Octrooicentrum) en Retourtje Geluk (NS). "Samen programma's ontwikkelen, dat gebeurt nog te weinig. (…) Per seizoen zou ik op z'n minst een of twee van dit soort programma's primetime in de schema's willen hebben."

1000x Geluk komt begin november al op primetime de buis. Welk boegbeeld er aan de show wordt gekoppeld is onduidelijk, maar een Nance Coolen, Ellemieke Vermolen of Sjimmy Bruijninckx zou niet misstaan.

Zie ook:
- Lekker kibbelen met Gerard, Gordon en René
- NLpop: Nieuwe Toppers-fratsen bij C1000

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat een fratsen! SBS maakt eigen Het Spijt Me / Familiediner

  1. Jeffrey

    De slogan is tegenwoordig niet voor niets enkel nog ‘Dat scheelt’.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>