Gezinsleven zonder vrouwen: leuke televisie?

Als de Vrouw van Huis Is… Aanvankelijk was het de bedoeling van Net 5 om twee dorpen in Nederland volledig te ontvrouwen. Dat bleek niet haalbaar. Al snel werd de ambitie teruggebracht naar één dorp en wel het Brabantse Heusden. Maar niet iedere vrouw liet zich zomaar wegsturen door de zender. Dus moest Net 5 uiteindelijk genoegen nemen met 50 vrouwen die zich een weekje op vakantie lieten sturen. Nog altijd genoeg om 'het experiment' aan te gaan, zoals presentator Art Rooijakkers het omschrijft.

Hij was namelijk razendbenieuwd naar wat er zou gebeuren wanneer complete gezinnen een periode zonder vrouw moesten doorbrengen. Externe hulp inschakelen mocht mondjesmaat, maar dan wel van mannen en niet van vrouwen.

In eerste instantie werd het een groot straatfeest met allemaal barbecues en ander makkelijk eten. Maar al snel bleek het hele huishouden, het organiseren van het gezinsleven en een voltijdbaan niet zo eenvoudig wanneer de helft van de ouderlijke macht wegvalt. Want probeer maar eens elke dag van 9 tot 5 te werken, de kinderen naar school en naschoolse verplichtingen te brengen, de boodschappen te doen, te koken en het hele huis op orde krijgen.

Bij bovenstaand scenario kan ik me wel iets voorstellen. Alleen vraag ik me een beetje af wat ik er als kijker mee moet. Is dit dusdanig leuk/informerend/boeiend om een uur lang naar te kijken elke week?

Als de Vrouw van Huis Is, 21.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Net 5 wil dorpen ontvrouwen
- Twee nieuwe programma's Art Rooijakkers

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Gezinsleven zonder vrouwen: leuke televisie?

  1. Seijejan

    Wat willen ze hiermee bereiken? Laten zien dat wij mannen te debiel voor woorden zijn wat betreft opvoeding en huishouding?
    De promostukjes vond ik anti man hoor…

      /   Reply  / 
  2. Chiel

    Morgen ruilen op Belgie 1 mannen en vrouwen van dorp.

      /   Reply  / 
  3. Chiel

    Behoorlijk saai, zal het ook niet weer kijken. < 300.000 kijkers?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>