Wie is slimmer: een kind of een volwassene?

Vanavond is het zover, dan kan Nederland eindelijk kennismaken met de Amerikaanse hitquiz Are You Smarter than a 5th Grader ofwel Ben Jij Slimmer dan een Kind? Erik van der Hoff ontvangt een volwassene die tien vragen op basisschoolniveau dient te beantwoorden. Maar is die volwassene wel zo slim als een kind van een jaar of 10? Bij het ontbreken van een antwoord kan de kandidaat de hulp van een kind inschakelen, stoppen of passen en daarmee bekennen dat een dreumes slimmer is.

In eerste instantie vergeleek Zappen de quiz met de Achmea Kennisquiz, waar eveneens eenvoudige vragen worden gesteld. Maar nu heeft het programma veel meer weg dan Jong Geleerd, de show die sinds vorige week te zien is op RTL met Carlo Boszhard en Irene Moors. Dat programma is echter afgeleid van de hitquiz die Net 5 nu in handen heeft.

Ben Jij Slimmer dan een Kind, 20.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Nieuwe quiz Carlo & Irene kopie van Net 5-show?
- En de Nederlandse naam van Are You Smarter Than a 5th Grader is…
- Erik van der Hoff presenteert concurrent Achmea Kennisquiz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>