Wint Knuf finale Het Beste Idee van Nederland?

Wat is het beste nieuwe idee van Nederland? Dat is de vraag waar SBS 6 zich al wekenlang mee bezighoudt, maar het vraagstuk komt vanavond tot een ontknoping in de finale van Het Beste Idee van Nederland. De afgelopen vier weken zagen we de beste 40 uitvindingen nog eens voorbijkomen waarvan er 8 zijn geselecteerd voor de show van vanavond. De onvermijdelijke winnaar lijkt Knuf, een knuffel met een speen aan zijn mond.

Het blijkt dat kinderen namelijk met deze Knuf een stuk rustiger slapen. De uitvinding is vertederend, voor velen herkenbaar en ook echt iets nieuws.

Want laten we wel wezen: veel uitvindingen die in Het Beste Idee van Nederland voorbijkwamen, zijn toch vooral bestaande producten met een kleine verbetering. En in veel gevallen meende ik ook al bestaande producten te herkennen. Zo zagen we afgelopen zaterdag een Chips Cup, een chipszak die je rechtop kunt zetten. Maar zitten M&M's niet in een zelfde zak? En wat te denken van de makkelijk verwisselbare wc-rolhouder, die ik al eens gebruikte op een toilet.

De acht uitvindingen die tot de finale zijn doorgedrongen zijn erg uiteenlopend. Het betreft de eerdergenoemde Knuf en wc-rolhouder, maar ook een grillpaal waar je vetvrij mee kunt barbecuen, een autogordel die zichzelf opent wanneer deze in contact komt met water (voor als je in de sloot rijdt), een palet waar je kwasten aan vast kunt klikken (doorgelaten wegens hoog knuffelgehalte van de jeugdigde uitvinders), een fietscaravan, een sches (kruising tussen mes en schaar) en een Moenie (rugzak om kind in het kinderzitje rustig te houden).

Het Beste Idee van Nederland is op SBS in elk geval uitgegroeid tot een leuk programma dat ook nog eens door een breed publiek wordt gewaardeerd. Mag van mij beslist terugkomen in het nieuwe tv-seizoen.

Update 22.50 uur: de Pietje Belt heeft gewonnen. Het product kreeg niet de hoogste jurywaardering, maar het publiek maakte deze levensreddende vinding toch tot winnaar. Henkjan en Tooske gaven aan het einde aan dat er volgend jaar bij SBS opnieuw een seizoen van Het Beste Idee van Nederland komt.

Het Beste Idee van Nederland, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- Het Beste Idee van Nederland geslaagd in nieuwe opzet
- Laatste kans voor Het Beste Idee van Nederland
- Tooske en Henkjan presenteren Idols voor uitvinders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wint Knuf finale Het Beste Idee van Nederland?

  1. Thomas

    Het beste Idee heeft inderdaad een erg goede make-over gehad en is zeker één van de betere show-programma’s op televisie.

    De kijkcijfers blijven echter wel nog een beetje achter.

      /   Reply  / 
  2. Cynneke

    Het was een erg leuk programma!!

    Vooral die autogordel vond ik een goed idee. Ook die fietscaravan en die grillpaal waren hele leuke gadgets.

    Die Moenie vond ik onzinnig. Daar zie ik mezelf niet mee rijden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>