Mandy Pijnenburg, Astrid de Gooijer en meer gevangen Nederlanders

Crime-nieuws lijkt populairder dan ooit. Velen smullen elke dag van het nieuws rondom de zaak Holleeder, maar ook verhalen van over de grens gaan er in als koek. SBS merkte dat eerder dit jaar met de documentaire over Mandy Pijnenburg, die gedwongen werd drugs te smokkelen en daarvoor nu in erbarmelijke omstandigheden vastzit. Helaas is Mandy niet de enige. Wereldwijd zitten er heel wat Nederlanders vast voor dergelijke vergrijpen, SBS maakt portretten van hen in de documentairereeks Gevangen in het Buitenland.

Vanavond is het verhaal te zien van Astrid de Gooijer, een vrouw van in de zestig die op vakantie ging naar Ecuador. Daar kreeg ze een flesje bodylotion cadeau. Niets aan het handje en Astrid ging nietsvermoedend weer naar huis na een leuke vakantie. Alleen werd ze bij de douane aangehouden en gecontroleerd. Het flesje bodylotion bleek geen bodylotion te bevatten, maar drugs. Dat is nu 3,5 jaar terug en Astrid wacht nog altijd op haar proces.

De komende weken zijn nog veel meer van deze schrijnende verhalen te zien. Het lijkt een gegarandeerd kijkcijfersucces. En SBS is niet de enige die op dergelijke verhalen inspeelt. Producent Palm Plus maakte onlangs nog bekend een portrettenreeks te maken over mensen die in Nederland vastzitten, waarbij ook nabestaanden en/of slachtoffers aan het woord komen.

Gevangen in het Buitenland, 21.55 uur, SBS 6

Zie ook:
- Na Mandy Pijnenburg meer gevangenen in het buitenland bij SBS
- Nog meer gevangenis-tv: portret van een gedetineerde
- EO op bezoek bij Nederlandse drugssmokkelaars in Vreemde Tralies

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mandy Pijnenburg, Astrid de Gooijer en meer gevangen Nederlanders

  1. denise

    Sterkte Wendy,,

    pff gewoon 10 jaar echt niet normaal door 1 klote loverboy bah bah..

    dat ze hun eigen leven gaan lijden ofzo..
    xxx
    heel veel sterkte en ik denk echt vaak aan je ook al ken ik je niet..

      /   Reply  / 
  2. Eigen Schuld

    Eigen schuld! Dan moet je maar niet achter elke jongen aanrennen!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>