Dirt op Net 5: wat een topserie!

"Heeft iemand gisteren Dirt gezien?", vroeg ik twee weken terug in een select gezelschap. Mijn vriendin Hester van de Vrouw-blog begon te vloeken en te schelden. Ze had niets liever gedaan dan gekeken, maar het was haar ontschoten. Hoe het was. "Mja, viel zeker niet tegen", zei ik haar. Na vorige week moest ik dat antwoord toch echt bijstellen: topserie!

Dirt vertelt het verhaal van Lucy Spiller (Courteney Cox), hoofdredacteur van roddelblad Dirt en het ietwat oubollige lifestylemagazine Now. Lucy staat flink onder druk, want de commerciële resultaten laten te wensen over. Dus besluit ze beide titels samen te voegen tot een glossy roddelblad.

In de serie komt vooral de roddelcontent goed onder de aandacht. Lucy verzamelde een team van uitgekookte nieuwsjagers en fotografen die de sleaze and dirt van Hollywood boven tafel krijgen. Een christelijk zangeresje dat de druk niet aankan en zichzelf in brand steekt, een acteur die er een Stefan Postma-seksleven op nahoudt, een rapper die is vermoord door zijn platenbaas omdat ie dreigde op te stappen en natuurlijk de 'gebruikelijke' zwangerschapjes, overspel en liefdesbreuken.

Het zijn vooral de sleazy roddels die de serie erg de moeite waard maken om naar te kijken. Ongetwijfeld zwaar overtrokken, maar wel om van te smullen. Bovendien is het geheel best spannend om naar te kijken. Doe mij nog maar meer Dirt!

Dirt, 21.35 uur, Net 5

Zie ook:
- De terugkeer van Courteney Cox in Dirt

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Dirt op Net 5: wat een topserie!

  1. Hees

    De serie wordt alleen maar beter!

      /   Reply  / 
  2. vera

    Ik vind het een geweldige serie, ben blij dat er wat meer dialoog in is dan in de eerste aflevering, toen vond ik er net effe te veel sex inzitten. Maar het is nu de 4e aflevering en helemaal geweldig. Ik ben hooked.

      /   Reply  / 
  3. Frank Lammers

    Cker een goede serie,

    Don (de fotograaf) is m’n favoriet.

    Hij is een beetje “vreemd”

    Als iemand nog twijfelt om te gaan kijken zou ik de serie zeker aanraden.

      /   Reply  / 
  4. !#Michael#!

    Alleen een kritisch puntje dames en herman ;) … de zerie bgeon met krap 800dznd, viel de aflevering daar na terug naar 700dznd (beide op 1 avond). Week later waren er nog 420dznd over, en nu een beschamende 360dznd.

    Als de serie zo briljant is en per afleveringh beter word, waarom zijn er naar 4 afleveringen nog maar 50% van het orginele kijkers aantal over?

    Ik deel jullie mening hoor! DIRT (800dznd met de start) ken ik dan niet, maar Ugley Betty (600dznd met de start), Deseprate Hosuewifes (1mln met de start) en LOST (800dznd met de start) ken ik wel, stuk vor stuk briljante series, en helemaal Net5, maar waarom weet onze nationale vrouwen zender dan nooit het orginele kijkers aantal vast te houden? En smelten de kijkers weg als sneeuw voor de zon?

      /   Reply  / 
  5. kneuk

    @!#Michael#!

    Anders gewoon even een cursus Nederlands schrijven proberen.

    De cijfers bepalen wat mij betreft nooit of een serie goed is of niet. Naar de eerste serie van Sex in the city keek geen hond toen het voor het eerst werd uitgezonden.

    Het gaat erom wat je zelf voor plezier aan een programma beleefd en dat hangt niet af meet hoeveel mensen er werd gekeken

      /   Reply  / 
  6. !#Michael#!

    @ kneuk

    De fouten in dat stukje text liggen voornamelijk aan het te snel willen typen.

    de z en de s liggen dicht naast elkaar ik heb dus perongelijk de z ipv de s in getoetst. Zo zitten er nog wel meer van die domme foutjes in mijn vorige text.

    Achja bummer ;) :P

    En verder ik zeg niet dat die series niet goed zijn. Ik stel alleen vraagtekens bij het feit dat elke net 5 serie met keurige aldan niet geweldige cijfers starten en binnen enkele weken smelten die keer op keer weer weg tot amper de helft, dat is toch een beetje apart?

      /   Reply  / 
  7. Stefanie

    Kan iemand mij eventueel vertellen wat de naam is van het liedje dat gebruikt wordt in de commercial van deze serie? Je hoort slechts een stukje ervan en helaas geen tekst, dus ik heb het niet kunnen vinden tot nu toe. Als iemand mij zou kunnen helpen zou dat heel fijn zijn, alvast bedankt.

      /   Reply  / 
  8. Herman

    Dat is Golden Skans van Klaxons. Topnummer, de afgelopen maanden was het zelfs mijn ringtone :)

      /   Reply  / 
  9. Stefanie

    Heel erg bedankt!

      /   Reply  / 
  10. monique

    hallo dirtfans heeft iemand misschien de aflevering van 22 januari opgenomen. Die is op mijn mediabox helaas niet te volgen omdat er door de tekst heen staat dat mijn mediabox vol is reuze iritant. als iemand hem zou kunnen branden tegen vergoeding natuurlijk zou dat heel fijn zijn.
    groetjes monique

      /   Reply  / 
  11. Lauraa

    Weet iemand wat er gister in Dirt is gebeurd???? Omgg:p help me.. xx

      /   Reply  / 
  12. Scruffy

    Hoi.

    Heb net een berichtje van Net 5 over het liedje dat wordt gespeeld bij de reclame (“Battle Flag” van Low Fidelity Allstars) maar dit is NIET het liedje dat ik zoek! Weet iemand het hier misschien? Het komt aan het einde van het fragment en ik geloof dat de zinnen zoiets zijn als “Oh when you’re thinking of me”. Ik zoek me het jeweetwel maar vind niets! Help?!

      /   Reply  / 
  13. Scruffy

    YES YES YES!!!! Als je naast me stond zou ik je doodzoenen! Nou ja, ehmm … bij wijze van spreken dan, he? Hartstikke bedankt joh, ik heb hier letterlijk van wakker gelegen, zelfs de site van Songtapper geprobeerd maar nada, niets, niente. Thanks for making my day!

      /   Reply  / 
  14. Martijn

    Dit is em niet hoor :O

    (ik zat ff rond te kijken)

    je hoort zon gitaar enzow, t is al best wel oud numemr, maar die link van jou is em niet hoor :O
    iemand anders die t weet?

      /   Reply  / 
  15. Patricia

    Ik zou het ook graag willen weten. Net 5 geeft inderdaad als antwoord Battle Flag van Lo-fidelity allstars, maar het is niet juist. Wie heeft het antwoord?

      /   Reply  / 
  16. Patricia

    Heb van net 5 alsnog het goede antwoord gekregen: The Cardigans – Losing my favourite game

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>