De Nieuwe Uri Geller: bedrog of echt?

Eén van de meest spraakmakende programma's dit tv-seizoen begint vanavond: de zoektocht naar De Nieuwe Uri Geller. Mentalisme en paranormale zaken spreken altijd al tot de verbeelding bij een grote groep mensen. Tel daarbij op dat de show op primetime is geprogrammeerd en een mooi kijkcijfer moet haalbaar zijn, ondanks concurrentie van Paul de Leeuw en Idols. Eén partij zal in elk geval voor de buis zitten: de mensen van de stichting Skepsis, die elke vorm van paranormale/bovennatuurlijke kracht proberen te ontkrachten.

Hoewel Uri Geller al decennia meegaat en miljoenen kapotte uurwerken aan de praat heeft gekregen, blijft de verdenking op hem rusten dat het een goochelaar is, iemand die een trucje uitvoert. "

Lepels buigen? Hij zet kracht als het publiek even is afgeleid. Voor
sleutels geldt hetzelfde. Een andere veelgegeven verklaring is dat hij wat
chemicaliën op zijn vingers smeert.
Klokken die ineens weer gaan lopen? Als een mechanisch uurwerk een tijdje
heeft stilgestaan en het wordt opeens heen en weer geschud, gaat het vaak
vanzelf weer lopen. Tekeningen kopiëren? Simpelweg een kwestie van de
envelop in het juiste licht houden", valt in het AD als weerwoord te lezen.

Tja, bij zulke zaken is het bewijs moeilijk te vinden. Dan gaat het om bewijs dat voor Uri pleit of de mensen van Skepsis. Zelf denk ik: als iemand al zo lang zijn 'kunstje' vertoont zonder betrapt te zijn op gesjoemel, dan zal hij het wel echt kunnen?

Hoe dan ook; vanavond maken we kennis met nog een hele grote groep mensen die beweren dezelfde krachten als Uri te hebben. Onder hen vast een paar die de boel proberen te flessen, maar ook mensen die iets kunnen. Ik ben benieuwd.

De Nieuwe Uri Geller, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- Tooske laat verstek gaan bij eerste, spannende Uri Geller-show
- Hayashi deed ook al mee aan Duitse De Nieuwe Uri Geller
- SBS zoekt nieuwe Uri Geller
- SBS zet Tooske en Henkjan weer bij elkaar voor Uri Geller

- SBS warmt op voor Uri Geller-show met reportage

63 Reacties // Reageer

63 thoughts on “De Nieuwe Uri Geller: bedrog of echt?

  1. //DESH\\

    Ik ga dit zeker kijken!

      /   Reply  / 
  2. Leila

    ik ga het kijken , nu nog kijken of der echt wat met die lepel gebeurd

      /   Reply  / 
  3. Corrie van der Stelt

    Inderdaad er lopen 3 horloges die het al jaren niet meer deden,knap staaltje werk.

      /   Reply  / 
  4. laurens

    wat een grote onzin is dit word er gewoon misselijk van ga zo door sbs bahhhhhhhhhhh

      /   Reply  / 
  5. bianca

    geweldige show!!!

      /   Reply  / 
  6. //DESH\\

    SBS durft tenminste iets vernieuwends uit te zenden. Niet zoals RTL die al jarenlang Idols uitzendt!

      /   Reply  / 
  7. GH

    Ongelofelijk. Vooral Romana met de strop, of Patty die het voelt als Alberto in zijn been wordt geprikt. Nu al een fenomenale show.

      /   Reply  / 
  8. //DESH\\

    Bij dat stuk met die galg moest wel wat fake tussenzitten. Maar waar?

      /   Reply  / 
  9. GH

    Waarom moet dat? Dan zou die man met die messen en die pijl en boog ook nep zijn. Ik geloof best dat paranormale mensen zoeist voelen.

      /   Reply  / 
  10. //DESH\\

    Ja maar om zo’n risico te nemen ga je ook wel erg ver he!

      /   Reply  / 
  11. char

    Erg merkwaardig vond ik het dat SBS al de ondertiteling klaar had voor Urie zijn zin/reactie had uitgesproken. Zeker ook een mentalist aan het werk, OF wat natuurlijk veel meer voor de hand ligt, was allang bekend wat er gezegd ging worden. Naderhand was de ondertiteling wel iets later ingezet waardoor het minder opviel, maar toen vond ik het al niet meer live en spontaan! En wat een onzin met die telefooncentrale!

      /   Reply  / 
  12. Evert

    @Char: Het is al meerdere keren uitgelegd… Het programma wordt met een kleine vertraging uitgezonden, zodat de tolk tijd krijgt om het te vertalen en te ondertitelen en het beeld en de ondertiteling dus nagenoeg gelijk op televisie verschijnen.

      /   Reply  / 
  13. Max

    Aan die galg ligt gewoon een ouderwetse kaarttruc ten grondslag. De valse strop is gewoon gemerkt. Hij weet daarom onder welk nummer die hangt. Vervolgens haalt hij uit een afgeschermde kist dat stapeltje kaarten tevoorschijn waar het nummer waar de valse strop hangt meerdere keren in voorkomt. Een beetje goochelen a la hans kazan en het nummer van de valse galg wordt altijd getrokken………….en weg is het wonder!

      /   Reply  / 
  14. Max

    het zijn allemaal doodgewone trucs.
    Die ring zat echt niet in die appel hoor! Die had hij al in z’n hand gemoffeld en hoe die dan om de pijl komt kun je wel raden. De pijl heeft een laser en een heel klein signaal is voldoende voor hem om die te pijl op het juiste moment te laten schieten. De appel is geprepareerd en valt uitelkaar. allemaal verklaarbaar.

    De man met de roos, ook simpel. die roos ruikt dus niet naar roos, maar naar zeep. geprepareerd. Hij raakt ook de handen aan van Patty, simpele manier om de geur van een echte roos over te brengen. Dat stekeltje in de kont? stoelen zijn geprepareerd. en dat blaadje is gewoon gezichtsbedrog. Tuurlijk raakte hij patty daarmee aan

      /   Reply  / 
  15. Max

    oké, dan uri zelf.

    Macht van de grote getallen! Wel eens van gehoord? STel er kijken 3 miljoen mensen. Er zullen best enkele honderden tussen zitten die hun horloge pakken, opwinden en warempel dat ding begint weer te lopen. Of de lepel valt vand de tv (lag al op het randje). Je krijgt bij zo’n programma ook de neiging om het vallen van een lepel in scene te zetten. Tenminste tussen die 3 miljoen zitten er vast en zeker lolmaker die dat doen en filmen. Even insturen en het wonder is daar.
    Uitsluitend waar iets gebeurd, die hoor je.
    Die andere 2,99999 miljoen, waar niks gebeurd, daar hoor je uiteraard niks van

      /   Reply  / 
  16. ahmed

    Whow, ik vond die Ramana echt zo eng, hij ging gillen en viel, whow whow, of die man met die pijl egt niet te geloven, egt gwn eng, maarja, misschien hebben ze elkaar voor de show gezien, maar je weet maar nooit, misschien hebben die mensen bovennatuurlijke krachten, wie weet, wie kan ‘t tegendeel bewijzen?

      /   Reply  / 
  17. Bonita

    Waarom zijn mensen zo koppig om steeds maar het tegendeel te bewijzen dat het niet kan? Tuurlijk zit er een grote commerciele kant aan, maar die trucs zijn wel echt allemaal! Sommige mensen hebben nou eenmaal een bepaalde gave. Voor mensen die dat niet hebben is het onverklaarbaar, dus zoeken ze in elk detail een tegenbewijs. Beetje jammer.. ‘t is toch geweldig dat er zulke mysterieuze dingen bestaan.

      /   Reply  / 
  18. Jeanine

    Ik heb gister avond gekeken naar uri geller.
    Ik geloofde er helemaal niks van, maar ik pakte toch het antieke horloge van de oma van mijn oma die echt al super lang stil stond, gewoon ff voor de grap kijken of die vent echt hem weer kon laten lopen. Op het moment dat uri zei dat je je horloge moest pakken en in je handen moest doen en moest schreeuwen ‘work’ toen deed hij het weer!
    Ik stond dr echt van te kijken, ik dacht nee dat kan gewoon niet, hij loopt nu nog steeds. Ik snap er echt helemaal niks van, ik vind het nog steeds echt heel erg bizar maar misschien kan die uri geller toch echt wel wat!

      /   Reply  / 
  19. Timo

    Ahmed dat meen je niet!
    Jij vond Ramana eng? Die gast was zo fake als maar kan! Het zag er ééérg nep uit toen hij viel, en ‘t was ook nog niet eens een meter hoog -.o

    Er is gewoon gesjoemeld met die touwen, hij wist echt wel welk touw hij moest hebben, net als die kaartjes.

      /   Reply  / 
  20. Kim

    Je kan wel zeggen dat die lepel op het randje ligt, maar als dat zo zou zijn, zou hij vlak voor de tv neerkomen, en niet een stuk van de tv af!

    En wat dacht je van een kapotte mobiel, die het nu weer doet.

    Iedereen heeft zulke krachten, alleen is die bij de een niet ontwikkeld en bij de ander wel.

      /   Reply  / 
  21. mark

    slechte blog, de schrijver is duidelijk niet goed geinformeerd of wil de feiten niet onder ogen zien: Uri Geller is al meerdere malen ontmaskerd, soms is gewoon duidelijk te zien dat hij magneetjes gebruikt om een andere magneet op hol te laten slaan http://www.youtube.com/watch?v=V1Y7QR314xA) en heeft ook geen aanspraak kunnen doen op het miljoen van de JREF, die hij zou ontvangen als hij zijn “paranormale” gaven onder door derden bepaalde omstandigheden uit zou kunnen voeren. De enige keer dat hij lepels voorgeschoteld kreeg die niet van hem waren voelde hij zich ineens “onder druk gezet” en kon hij zijn kunstje niet meer doen. http://www.youtube.com/watch?v=4YJDh1xjSeU
    Toevallig? voor meer informatie over uri geller en de ontmaskering zie http://www.randi.org

      /   Reply  / 
  22. frans

    het programma zou live zijn van uit Koln Duitsland en live ondertiteld worden door een synchroon typster, vreemd is, de tekst staat al in beel voor er gesproken wordt, navraag wijst uit dat de Studio in Koln maar in gebruik was tot 21.00 en daarna werdt omgebouwd voor een prijsuitijking DUS NIKS LIVE, zelfs het ziek zijn van Tooske moest mede de indruk wekken dat het programma live is en dan schets nog de verbazing dat in het telefoonpannel mensen zitten die met regelmaat als figurant opduiken in reclames en GTST, een groter bedrog hebben we nog nooit gehad NL TV. dan de goocheltruuks die kunnen nog niet ruiken aan het lage niveau van hans kazan zooooooooo fake, hoop dat het nederlandse publiek de ogen opengaat en een beetje meer critisch kijkt

      /   Reply  / 
  23. Rianne

    Inderdaad was dit programma NIET LIVE, (heb kennis in duitsland en de Reinhal was leeg)en ja ik heb vanmorgen ook een lepel op TV gelegd en jawel hij viel er af, bij de 2de keer zette ik de TV zachter en viel hij niet meer, een derde poging met de tv weer harder wohhhhhhw big magic een grotere nep show heb ik nog nooit gezien zoveel magic zodat de live ondertiteling al in beeld stond voor er een mond geopend was lolllllll

      /   Reply  / 
  24. Dany

    Nederland draait door, dergelijke simpele truuks zijn toch niks bij een Copperfield of Klok en dan het zo in scene gezet mee spelen van Patty zo nep als maar nep zijn kan , ik goochel zelf een beetje maar dit was wel zo slecht, bovedien was het programma niet life.
    Voor de liefhebber ga naar BBC tv site, daar hebben ze met pracht beelden aangetoond (super langzaam ingezoomd op handen van Uri) dat het faker is, zelfs contracten zijn daar ontbonden na de bewijzen die geleverd werden

      /   Reply  / 
  25. Guido

    Heb het programma in Nederland niet gezien, maar wel de eerste uitzending in Duitsland. Daar bracht een deelnemer zijn hartslag 30 sekonden tot stilstand. Nou droom maar lekker verder…

      /   Reply  / 
  26. Evert

    Mensen zorg toch eerst dat je bent geïnformeerd voorst je iets roept. De show was absoluut live en kwam uit studio 32 in Keulen. Als je het niet gelooft, geef je je toch lekker om als publiek a.s. zaterdag?

      /   Reply  / 
  27. Gijs

    ik vind het afschuwelijk dat dit soort dingen zo worden uitgezonden. Toegegeven, zelf vind ik het grappig om naar te kijken. Maar honderdduizenden mensen worden gewoon willens en wetens bedrogen en als kritische waarheidszoeker vind ik dat grote achteruitgang.

      /   Reply  / 
  28. ikje

    Sommige mensen hier snappen het, anderen willen het gewoon te graag geloven. Ik moet toegeven, ik wilde het ook allemaal best geloven zaterdag. Ik heb dan ook allemaal kapotte spullen voor de tv gelegd waaronder een horloge plus de lepel op de tv… en er gebeurde niks. Jammer nu moet ik dus toch naar de winkel.
    Maar dat daargelaten, die ‘mentalisten’ vielen me erg tegen. Wat ik zag waren geen mensen met een gave, hun performances waren duidelijk geen dingen die een illusionist niet zou kunnen. Wat dacht je van die man met die stroppen. Bij het husselen van die dingen hield ie ze zelf in de hand, hij wist dus welke de goede was. en dan Floortje het goede kaartje laten trekken is een wel heel makkelijk trucje…
    en die pijl en boog truc. Als het al echt was heeft dat toch niets met iets bovennatuurlijks te maken, gewoon skills. Die pijl kwam gewoon uit dat bord omhoog zetten maargoed.
    En dat ‘in elkaars hoofd verplaatsen’ was ook al zo fake. Hij ging duidelijk met een haar ofzo langs patty’s hand en die laatste prik zat waarschijnlijk in de stoel verborgen.
    Wat een fake zeg. ik hoopte echt iets onmogelijks te zien.
    Zet daar een Hans Klok neer en je hebt het. Die is zo goed dat ie het niet nodig heeft te doen alsof ie begaafd is.
    En trouwens, hoezo live… de ondertitels van uri stonden soms nog voor zijn teksten in beeld.
    Echt, wie hier nu nog in geloofd moet maar eens op YouTube kijken. Uri zelf is blijkbaar ook maar een matige goochelaar die heel wat lijkt omdat ie zegt dat ie t met zn geest doet. Drie trucjes kan deze man….
    En zelf zegt ie trouwens dat ie altijd controversieel wil blijven, dat mensen zich afvragen of t echt is of nep…. Dat zegt toch al genoeg.
    Voor mij heeft ie in elk geval voorgoed afgedaan.

      /   Reply  / 
  29. Ray

    Slecht geschreven stuk totaal geen onderzoek gedaan en claimt hier dat ieman dnooit is gesnapt waarbij dit al meerdere malen is gebeurt. Lekker simpel figuur Herman Roggeveen

      /   Reply  / 
  30. Kees Kracht

    De vijf acts in de eerste aflevering van “De Nieuwe Uri Geller” (zie http://denieuweurigeller.bestelinks.nl voor meer informatie over dit mentalistencircus) vond ik heel vermakelijk. Het hysterische gedoe eromheen had van mij achterwege mogen blijven, want hoe meer je als presentator gaat vertellen hoe bijzonder het allemaal is, des te meer mensen zullen aantonen dat het niet bijzonder is. Wat er op dit forum nu gebeurt is nu precies wat SBS 6 wil. Er zijn grote commerciële belangen mee gemoeid! De mensen moeten kijken. En dat doen ze als iets controversieel is.

    Ik heb vernomen dat diverse Nederlandse mentalisten van naam en faam benaderd zijn voor deelname aan het programma, maar dat ze daarvoor hebben bedankt omdat ze zich niet konden vinden in het format dat door SBS 6 voor veel geld gekocht is.

    Het programma moest doorgang vinden. Daarom heeft SBS zijn toevlucht moeten zoeken tot diverse goochelaars die zich nu presenteren als mentalisten. Ze zijn daarbij gecoached door de Belgische mentalist Jan Bardi, die voor deze klus is ingehuurd door SBS 6.

    Er waren te weinig Nederlandse kandidaten. Daarom moest SBS 6 zijn toevlucht zoeken tot buitenlandse deelnemers. Aaron Crow is geen Nederlander, maar Belg. Verder is een deelnemer aan de Duitse versie (Hayashi) van de show ingehuurd om aan het vereiste aantal van tien gekwalificeerde kandidaten te komen. Het is dus niet verwonderlijk dat deze Japanner van Uri Geller immuniteit verkreeg voor de vertoning van een standaardtruc (die hij overigens wel heel goed en geloofwaardig bracht!). Dat hij immuniteit zou krijgen van Geller is natuurlijk gewoon opgenomen in de overeenkomst die hij heeft getekend.

    Het maakt SBS 6 waarschijnlijk niet veel uit of het publiek de show waardeert of niet, zolang er maar naar gekeken wordt en erover gepraat en geschreven wordt (reclame-inkomsten!). In deze zin was de eerste aflevering een groot succes: meer dan anderhalf miljoen kijkers, en op internet al vele duizenden berichten met meningen over de show.

      /   Reply  / 
  31. jopie

    Vergeet niet de eerste zinnen van geller in deze show: “we gaan op zoek naar iemand met uitstraling en een stage karakter. Het gaat niet om echt of niet echt, maar om verwondering en uitstraling”

    Kijk, daar gaat t om. Ik vond de show vermakelijk, maar iets te lang.

      /   Reply  / 
  32. mitchell

    die truc met het wete wat er op iemand blaadje staat is niet nep jensen hielt zijn blaadje op zijn schoot en hij kon dus niks zien! die lepels weet ik niet sommige smelten ook gwn door en er zijn ook mense die hypnotiseren dus zou dit ook heel goed kunne dat alles war is

      /   Reply  / 
  33. Samira

    Bekiijk de filmpjes op youtube maar eens en zie hoe deze beste man ontmaskerd word.
    Vooral het filmpje van een tonight show waarin hij te gast was…..hihihihi

      /   Reply  / 
  34. Peter

    Zo nep als wat!

      /   Reply  / 
  35. Evelien

    Ja hallo…natuurlijk koos iedereen Patty op de televisie! Als je eerst je getal vooruit moet dat je in je hoofd hebt, en dan hetzelfde getal weer terug moet dan komt iedereen op dezelfde persoon uit (in dit geval Frans Bauer). Indien iedereen dan weer vier plekken moet verschuiven (en het maakte niet uit welke kant want met linksom of rechtsom kwam je op dezelfde persoon) dan is het logisch dat iedereen op Patty uitkomt!!!

    Beetje jammer…

      /   Reply  / 
  36. New Geller

    Vanavond,

    de eerste was eigen de enige tot nu toe waar ik me af vraag hoe deed hij het.

    de 2e was simpel met die schilderijen, hij kiest even dus haalt oneven weg.

    hij kiest 4 en haalt de vierde weg :S, had hij nou eerst oneven gekozen dan hij oneven alsnog weggehaald, had hij daarna 2 gekozen had hij 4 weggehaald. Die gast zag het stukje natuurlijk zelf en kon zo zien welk schilderij.

    Daarna met uri, nou ja kies maar een willekeurig nummer en ga dan maar hetzelfde aantal terug komt toch iedereen op dezelfde uit :S

    ja ga maar 4 links om of 4 rechts om, je komt op dezelfde uit :s en ja de rest spreekt voor zich….. alhoewel ik Yolanthe had gekozen….

    dan die laatste, die gast had gewoon een band om zijn arm waarmee hij zijn arm af kon knellen, geen bloedsomloop, geen hartslag. En lol die machine ging van 60, 61, 62, 62,61,61,60 en so on patroon dus, ook al sloeg zij zeker 120x pm om de drum.

    alhoewel het dus uiteraard trucs zijn, zijn ze ook nog eens slecht uitgevoerd behalve de eerste dan, ( beetje vreemd was dat Nada op het eind 1 stap stelde voor 2 stappen die ze zette).

    :Y)

      /   Reply  / 
  37. Bas

    is het iemand trouwens opgevallen dat het papier bij de roos de verkeerde kant op stond naadat er op geschoten was??

      /   Reply  / 
  38. Thijs

    Hebben jullie ook gehoord dat Uri in zn oortje al zn teksten voorgekauwd kreeg?? Hij was een kandidaat aan het beoordelen en ik hoorde iemand wat in zn oortje roepen( stond nogal luid ) en hij zie daarna hetzelfde. HOE BEDOEL JE NEP!!!! Kan die man niet zelf verzinnen wat ie gaat zeggen tegen die kandidaten? Waarom moet alles hem voorgezegd worden. Iedereen weet dat de meeste van die dingen nep zijn en het is best simpel als je er goed over nadenkt. Maar dat zoveel mensen in die Uri Geller trappen….ik snap er niks van.

      /   Reply  / 
  39. Peter

    Ik begrijp niet waar jullie zo over zeuren jullie willen gewoon genept worden, hopen op een teken van iemand die zou kunnen bevestigen dat er in ons universum ook maar iets is dat paranormaal is, al het paranormale blijkt naar zorgvuldig onderzoek niet te bestaan, wel de mens die zich telkens voor de gek laat houden, wen er maar vast aan het leven is voledig in al haar facetten te verklaren, uiteindelijk blijft er nooit iets overeind, en in de schaduw van de realiteit onstaan vage verhalen, programmas die nooit en te nimmer de werkelijk overstijgen. Maar ja we willen graag genept worden, dit zal nog vele generaties voortduren, alleen gooit de wetenschappelijke inzichten telkens roet in onze ogen,

      /   Reply  / 
  40. Ruud

    Ik ben het ermee eens dat de demonstraties van de performers niets te maken hebben met paranormale verschijnselen. Ze maken gebruik van principes uit de goochelkunst.

    Dat wil echter niet zeggen dat parapsychologische verschijhnselen niet bestaan. Als je nauwkeurig waarneemt, kun je in je eigen leven dagelijks ervaringen opdoen die je zou kunnen aanduiden als paranormaal. Steeds meer wetenschappers durven daarvoor uit te komen. Op de website
    http://www.denieuweurigeller.besteliks.nl staan in de linker links naar boeken die daarover gaan.

      /   Reply  / 
  41. hoaxiepoax

    Die truc met die 3 wapens is echt zo simpel. Dat kan je 2 jarige neefje. GEEN van de wapens heeft een kogel (uiteraard). De schietschijf is pre-set met een gecontroleerde knal/ontsteking. Die gaat af als het wapen wordt geschoten. Ze laten ook geen slow-motion zien, gek he? :->

    Het duurt ook allemaal zo ontiegelijk tergend langzaam, ik viel in slaap!

      /   Reply  / 
  42. New Geller

    Quote:

    Ik begrijp niet waar jullie zo over zeuren jullie willen gewoon genept worden, hopen op een teken van iemand die zou kunnen bevestigen dat er in ons universum ook maar iets is dat paranormaal is, al het paranormale blijkt naar zorgvuldig onderzoek niet te bestaan, wel de mens die zich telkens voor de gek laat houden, wen er maar vast aan het leven is voledig in al haar facetten te verklaren, uiteindelijk blijft er nooit iets overeind, en in de schaduw van de realiteit onstaan vage verhalen, programmas die nooit en te nimmer de werkelijk overstijgen. Maar ja we willen graag genept worden, dit zal nog vele generaties voortduren, alleen gooit de wetenschappelijke inzichten telkens roet in onze ogen,

    Qoute:

    Reactie op peter, Zie mijn eerste reactie 3 boven de jouwe, wat zij proberen is gewoon illusionisme, maar het wordt naar buiten gebracht als zijn iets ‘echts’. Als je iets ‘echts’ wonderbaarlijk wilt zien, moet je maar eens langskomen en dan weet ik wel iets, wat totaal geen illusie is, maar puur de wilskracht van de menselijke geest, gecombineerd met het gebruikt maken van de trillingen van de menselijke energie en nog een hoop meer elementen!!

      /   Reply  / 
  43. thom

    het ging er niet om dat hij het puzzelstukje ZAG….. hij had gewoon twee afdelingen in het zakje die je makkelijk met een vinger de een of andere kant kan opduwen zo weet je dat het derde stukje (die allemaal het zelfde zijn) altijd de goede is… :-)

      /   Reply  / 
  44. Gijs

    Een paar reacties hierboven bekritiseerde ik deze show. Toevallig had een vriend kaartjes en dus ben ik naar de 2e opname gegaan. Het is in ieder geval WEL live.
    De trucs waren niet echt overtuigend. Voor de uri truc met patty was nogal beschamend.
    Met mijn vrienden hadden we de volgende mogelijke verklaringen bedacht:

    mannen uitkiezen: mannen hadden meerdere(3) t-shirts aan, iedereen had een niels en een richard (of wat het ook was). Het getal 51 werd op de envelop geschreven en drukte door.

    hart stilzetten: ik zat naast een dokter. Hij zei dat bij het ademen in een zak je zoveel co2 inademt dat inderdaad je hartslag en bloeddruk afneemt. Maar op een gegeven moment krijg je zo’n adrenalinestoor dat je hart weer doorgaat.

    schilderijen,pistolen: zie boven
    mentale broers: misschien keek iemand naar de camerabeelden en gaf op een of andere manier de info door. deze weet ik niet goed.

      /   Reply  / 
  45. Anne

    Ook zeer onwaarschijnlijk dat iemand die in een liveshow optreedt een hartslag heeft van 60 per minuut (dat is vreselijk laag) en kwam ook niet overeen met het ritme van Nada. En helemaal stom toen het hart opnieuw gaat kloppen het weer keurig op de 60 zit !?

      /   Reply  / 
  46. ikje

    Ok, mensen zoals bovenstaande hebben dus ook gewoon nog common sense (ja ik was ook naief, zie een stukje verder naar boven). Maar er zijn ook mensen die zeggen; ik weet wel dat het nep is, geniet er gewoon van.
    Dat zou ik graag willen, leuk een goochelshow!
    Maar kom op zeg: 2 uur (!) voor maar iets meer dan een handvol trucjes…
    En behalve dat irriteerd het me gewoon dat een stelletje gerespecteerde presentatoren en bn-ers (behalve patty dan) geen mogelijkheid onbenut laat om maar duidelijk te maken dat dit echt niet kan en (inpliciet dan wel expliciet) dus wel iets met de kracht van de geest te maken moet hebben.
    Dat is nog het ergste: iets doen lijken te zijn wat het niet is…
    Maak gewoon een leuke illusionisten-programmaatje, 30 minuten max. 45m is echt genoeg voor 6-7 trucs.
    Ik kijk niet meer zolang er anderhalf uur verspild wordt aan gelul en reclame eromheen.
    Damn dat ik nog de moeite neem om dit te posten geeft wel aan hoe iets iemand dwars kan zitten terwijl het allemaal maar onbelangrijke bullshit betreft.
    Ik hoop van harte niets meer te posten, maar ik vrees, net als met die Joran (terwijl er dagelijks wel meer onopgeloste moorden zich voltrekken)ik er toch steeds naar wil kijken.

    En dan houd ik me nog in.

      /   Reply  / 
  47. bid

    “De nieuwe Uri Geller” heeft niets met paranormale activiteiten te maken, maar bestaat gewoon uit goocheltrucs. Dat is mijn conclusie na het zien van deel 2 van deze televisieshow.
    Neem bijvoorbeeld die 2 jongens die samen een truc deden op het podium. Inderdaad het blinddoek is echt, maar het is niet zozeer dat de ene persoon een object aanwijst en dat de ander dit object opnoemt; nee ze hebben van te voren afgesproken in welke volgorde de objecten worden aangewezen zodat het voor de persoon geblinddoekt op het podium gewoon het opzeggen van een rijtje is. De truc is gewoon dat meerdere personen tegelijkertijd een object vasthouden waarna de persoon tussen de mensen alles in de juiste volgorde aanwijst.
    Neem nou ook bijvoorbeeld die truc met dat muntje dat deze twee jongens backstage vertoonden voordat ze het podium opkwamen. Dit is gewoon een munttruc beschreven in het boek “Coin Magic” van Richard Kaufman; een klassiek goochelboek over goochelen met munten.
    Of neem nou bijvoorbeeld die “vriend” van hun die voordat ze gingen optreden vertelde hoe goed ze wel niet waren. Dit is gewoon een collega goochelaar die je kan inhuren voor feesten en partijen.
    Uri Geller zelf bedient zich ook van goocheltrucs; zo gaat hij iets interactiefs doen met de kijker. In het begin mag je een getal kiezen, maar welk getal je ook kiest als je alle stappen van Uri volgt kom je altijd op hetzelfde eindresultaat. Voor de mensen die dit uit willen proberen; je kan geloof ik de hele serie nog downloaden op de website van het programma. Dit is een truc al eerder gedaan door de illusionist David Copperfield in 1992. Oorspronkelijk is de truc verzonnen door “Max Maven” een goochelaar die door het normale leven gaat als Phil Goldstein.

    Ook de beelden die er tussendoor zijn opgenomen met een mobiele telefoon, met op de achtergrond de televisie aan zijn trucs. Neem nou bijvoorbeeld die buigende lepel aan het einde van het programma met daarbij een stem van iemand die claimt dat dit allemaal vanzelf gaat dit is een goocheltruc genaamd “Perfect Bend” te koop op internet.

      /   Reply  / 
  48. MAN

    ik vind het DOM!! Het gaat nergens over omPtdat jah de KOET jaj mot hoenkkoenk

      /   Reply  / 
  49. charlotte

    ik heb mijn lepel gebogen!
    eerst lukte het niet
    dus toen heb ik er harder op gewreven
    en toen heb ik hem gebogen
    het ging heel makkelijk

      /   Reply  / 
  50. pipo

    Leuk al die trucs.
    Jammer dat niemand ook maar controleerd wat daar gebeurd. Op het moment dat de zogenaamde mentalist zijn trucje uitvoert en het lukt warrempel, dan is er niemand die ook maar de moeite neemt om enige controle uit te voeren. Op deze wijze is het nog minder dan een ordinaire goocheltruc.
    De laatste keer dat ik dit programma zag, wist Ramana een voorspelling te doen over het woord dat zijn ring in een willekeurig boek zou aanwijzen. Niemand die de overige boeken controleerd en hij kon zelf de ring bewegen. Wat gek dat het juiste woord eruit kwam gerold. Leuk voor het vermaak, maar erg doorzichtig. Het zou fijn zijn als een ‘onafhankelijke’ derde een controle op de acts zou uitvoeren.

      /   Reply  / 
  51. Goochelaar Marc Woods - Tafelgoochelaar

    Of het nou echt is of niet mensen, geniet er gewoon van!

    Het blijft toch leuk om naar te kijken vind ik, is het een goochelaar of een mentalist?

    Die filmpjes die ingezonden worden vind ik ook wel een beetje dubieus maar leuk om te zien hoe heel nederland erdoor in de ban kan zijn.

    Goochelaar Marc Woods – Tafelgoochelaar

      /   Reply  / 
  52. Gijs

    ignorance is bliss???

      /   Reply  / 
  53. sanne

    hallo,
    waarom vindt jij het grote onzin het is toch waanzinneg knap van ze!

      /   Reply  / 
  54. remco

    ik vind deze show gewoon in een woord geweldig gevaarlijk maar geweldig super iedereen vind ik goed maar voor mij de nieuwe uri gellar is toch die chineese vent die ik de naam telkens vergeet die tweeling kunnen er niks van maar die cinees die is goed hij word of is de nieuwe uri gellar!!!

      /   Reply  / 
  55. alex

    die rob is wereldkampioen goochelen. alleemaal opgezet

      /   Reply  / 
  56. marijke

    ik weet niet of Uri nep is of niet maar mijn horloge die al jaren helemaal kapot was is 24 jaar geleden door Uri weer aan het werk gegaan en het doet nog steeds.

      /   Reply  / 
  57. Ronald

    Er zal zeker een gedeeldte fake zijn. Maar wanneer worden de meeste nou eens wakker?, er is meer tussen hemel en aarde. Kijk maar eens op niburu, waar bewezen word dat er ufo’s bestaan. Dat is toch alleen maar in science fiction films? America wou een schild om hun land om atoom raketten tegen te houden, of gaat het hun om dat ze geen buitenaardse beschavingen in hun land willen hebben? Ik ben ook zeker septisch geweest, maar door dingen die ik heb meegemaakt, ben ik inmiddels daar wel vanaf. Dat houd trouwens niet in dat ik niet iedereen klakkeloos geloof en aanneem wat hun denken en zeggen.
    Iedereen zegt wel over Char dat het makkelijk is met die letters, oke dat geef ik toe, bijna elke naam heeft wel een klinker in de naam die Char opnoemt. Maar over dat gedeeldte hoor je alleen maar de skeptici, maar de rest wat Char verteld dan….? Waar komt dat dan vandaan? Zulke dingen raad je niet zomaar….
    Een zeer goed medium, die ik heb ontmoet, heeft in begin 2007 voorspelt dat ik ging verhuizen en hij legde uit hoe ik kwam te wonen en wat mijn uitzicht was. Tot in alle details wat hij mij vertelde is uitgekomen. Terwijl op dat moment wij afgewezen waren voor dat bouwproject. En we ons hadden neergelegd dat wij daar niet kwamen te wonen. De medium kende ons niet hij woont in Amsterdam en wij precies aan de andere kant van het land. De medium die het voorspelt heeft heet Simon Bakker.
    En over Uri…
    Sommige dingen is puur choochelen, maar andere dingen…verklaar het maar. Ik lees dat skeptici alleen maar praten over de truc met het compas, waar hij een magneet om zijn duim zou hebben. Maar al die andere trucs dan….waarom lees ik daar niks over dan? Hoe kan het dan dat er ergens bij een willekeurig huis in Nederland een lepel van de tv afvalt zonder ermee gechoemeld te hebben? Houd de toekomst in de gaten er komt nog zoveel aan het licht, wat nog menigéén zal laten schrikken!

      /   Reply  / 
  58. Nickertje

    ik heb geen mening.

      /   Reply  / 
  59. Ronald

    Gister was er weer een show van Uri Geller. Leuk. Alleen nadat die malloot met die vampieract was geweest had ik zoiets van dit is triest. Ik dacht (tijdens de reclame)ik doe de tv uit en we gaan slapen ik moet straks weer werken. Op dat moment werd de tv op een ander net gezapt zonder dat ik of mijn vriendin aan de afstandbediening zaten, op dat moment schrokken we even, maar er gebeuren wel vaker dingen bij ons in huis dus daarna moesten we lachen. Toen drukte ik de tv met de afstandsbediening uit en legde de afstandsbediening weg. Kort daara sprong de tv uitzichzelf weer aan. Heel apart. Maar ook dit toont weer aan dat er meer is. Als een tv dit nooit doet is het toch wel apart, toch?
    Groetjes dezelfde persoon als het artikel hierboven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>