SBS 6 profileert zich nu als familiezender

Jarenlang was RTL 4 de familiezender. Maar het station ging vorig jaar zijn profiel veranderen en is nu in een onbeduidend stadium terechtgekomen. SBS 6 maakt daar handig gebruik van door zich als het nieuwe familiestation te profileren.

Gisteren fietste ik door de stad en zag ik de poster voor Dancing Queen, een nieuwe talentenjacht die morgen bekend. 'Dè nieuwe vrijdagavondshow' zet SBS 6 er boven, doelende op een programma waar je met het hele gezin de hele avond zoet mee bent. Tja, gelijk hebben ze bij SBS 6.

De zender is al geruime tijd goed bezig om een wat hoogwaardiger imago aan te meten. Het begon medio vorig jaar, toen SBS 6 met So You Wanna Be a Popstar kwam. Meteen volgde Het Beste Idee van Nederland, een prima programma op de zaterdagavond. Het Beste Idee had nog wel flink concurrentie te dulden maar trok desondanks een slordige miljoen kijkers.

Afgelopen weekend was het helemaal raak met De Nieuwe Uri Geller, waar meteen 1,5 miljoen mensen op afstemden. Gezien alle free publicity na afloop zal de show aankomend weekend ongetwijfeld fiks meer scoren.

En nu dus Dancing Queen, een zoektocht naar nieuw danstalent. Morgen meer over dit programma op Zappen.

En RTL 4? Tja, het is me nog steeds niet duidelijk hoe dit station zich wil profileren. 'Natuurlijk RTL 4' wordt de nieuwe slogan. We wachten af.

Zie ook:
- RTL 4 moet vanzelfsprekend worden
- Joling weigert nieuw dansprogramma, Nance hapt wel toe

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “SBS 6 profileert zich nu als familiezender

  1. RJ

    Ik kijk dus echt zelden naar SBS, ik word doodmoe van allemaal die shows, die allemaal op dezelfde schreeuwerige manier geprofileerd en gepresenteerd worden. Familiezender? Niet mijn familie in ieder geval!

      /   Reply  / 
  2. Chiel

    Helemaal met RJ eens. Die shows vind ik allemaa niks (oke, Het beste idee was oke, maar dat keek ik dan ook al 3 jaar op Veronica). Vond SBS leuker toen ze nog programma’s (geen shows) uitzonden. Maar er is GENOEG op tv dus ik vermaak me wel ;) En op niet-populaire tijdstippen komen nog wel programma’s op SBS die ik de moeite vind… En Monk is natuurlijk ge-wel-dig iedere dag.

      /   Reply  / 
  3. !#Michael#!

    @ Herman

    Je bent niet eerlijk in je bericht geving. Het beste Idee trok tussen de 650.000 en de 850.000 kijkers, het is niet eens ook maar ooit in de buurt van de 1.000.000 geweest.

    En Uri Geller, die trok idd 1.5mln kijkers, maar je vergeet er bij te vertellen dat de uitslag fiks minder scoorde 1.3mln. Dat programma’s als Idols en Mooi weer de leeuw sterk overeind bleven met respectieveleijk 1.1mln (live) en 1.6mln (result) voor Idols en 1.9mln voor Mooi weer de leeuw.

    Oke Uri Geller heeft een hoop free-publicity gekregen, maar de kijkcijferverloop in de show van zaterdag geeft eerder een negatief beeld …

    En als we Bert Habbets moeten geloven gaat RTL4 zich weer als ‘de fammiliezender van Nederland’ profileren. Daar word SBS dus nog druk mee Ned1 en RTL4 zijn al groter en mikken beide weer op ‘het gezin’

      /   Reply  / 
  4. Erwin

    @ Michael: Wat SBS6 ook doet, het is never goed volgens jou. Ja oké Beste Idee scoorde gemiddeld zo’n 725.000 kijkers,

    Uri Geller scoorde 1.5 en 1.3, nou wat maakt dat uit? Wendy Holland Helpt scoorde de eerste aflevering anders ook matig, en zakte zelfs top een flop. Het afgelopen jaar zijn vele RTL programma’s uitgelopen tot een flop, die zeker duur zijn.

    SBS6 komt dan misschien wéér met zo’n familieshow, maar daar is gewoon publiek voor ;) Dat kun je niet van RTL zeggen, die nog meer alles hetzelfde doet, en weinig verandering durft te brengen om bang te zijn dat ze geen persbericht kunnen sturen met nog meer omzet erin vermeld.

    P.s ‘je’ RTL8 mag ATWT 22.25 wel eens schrappen, ondanks dat het 150.000-220.000 kijkers heeft is het een FLOP. KEIHARDE FLOP>

      /   Reply  / 
  5. //DESH\\

    @ Michael

    Wat Erwin zei is wel waar. SBS kan in jou ogen niks goed doen. Maar ze durven in ieder geval iets vernieuwends uit te zenden en dat kan je van RTL niet zeggen. Op Mediacourant zijn ze allemaal pro-RTL en als je dat niet bent wordt je afgezeken. Dat is ook de reden dat ik liever op deze site reageer.

      /   Reply  / 
  6. RJ

    Deze site is eerder anti RTL, maar goed. SBS en iets vernieuwends uitproberen? Wanneer doen ze dat dan? :S Het is allemaal 1 pot nat, of ze nu zoeken naar zangtalent, goochelaars of wat dan ook.

    Ik mijd SBS met primetime, ik sla het zelfs over met zappen.

      /   Reply  / 
  7. Erwin

    @ RJ:

    In ieder geval neemt Tina risico, wat je van RTL niet kan zeggen.

    Dancing Queen zal overigens gemiddeld over seizoen 1 ‘maar’ 650.000 – 895.000 kijkers trekken denk ik.

      /   Reply  / 
  8. !#Michael#!

    @ Erwin

    Wendy had redelijke cijfers van kleine 700 duizend op vrijdag en 500/800dznd in de herhaling op zondag, die show is wel uit de kosten.

    En SBS6 kan best wel wat goed doen, alleen moeten de prestaties hier niet groter gemaakt worden dan dat ze zijn. En als het beste idee van Nederland een kijkcijferklapper was, wil ik niemand meer horen over een flop van Wendy van Dijk, want ondanks alles was RTL4 met wendy op vrijdag meer dan eens 2e zender van nederland en dikwijls groter dan SBS6 met een 3e seizoen SDOHI op de vrijdag.

    We moeten de dingen wel zo blijven zien als ze zijn … ik ben realistisch. SBS6 doet het de laatste tijd leuk met shows als SDOHI, SYWBAP, Uri Geller, Het beste idee van en maybe Dancing Queen.

    En meet zich ook een hoger imago aan.

    MAAR nu RTL te kennen heeft gegeven weer een echte fammiliezender van RTL4 te willen maken, want zeg zelf echt weg is dat fammilie zender gevoel nooit geweest bij RTL4.

    Daar hadden ze altijd nog fammilie amusement als Andre van Duin, Idols, Singing Bee, Wendy: Heel Holland Helpt, Jong Geleerd, Achmea Kennis Quiz, Miljoenenjacht, 1 tegen 100, Weekeind Miljonairs ect.

    En het feit dat RTL4 tevens als Ned1 nog altijd hoger scoort dan SBS6, in zowel 6+ als 20-49. Blijft ondanks de succesjes van SBS6 de laatste 1.5jr, en de imago impuls die de omroep verworven heeft, nog altijd zware concurentie vanuit twee beter bekeken zenders (RTL4 en Ned1).

    Ik gun ze succes hoor met DQ en DNUG op dit moment, maar laten we die succesjes nu niet meer credit geven dan dat ze waard zijn …

      /   Reply  / 
  9. !#Michael#!

    @ Erwin

    en ffies over ATWT, het scoort in de doelgroep van RTL8, vrouwen 20-49, als een van de beste programma’s die de zender uit zend.

    Of gaan we zeggen dat 200duizend kijkers voor Sex and The city op Net5 een klapper was? Ja in haar doelgroep vrouwen 20-32 wel, daarbuiten niet. Niche zenders moet je in doelgroepen rekenen niet naar absolute aantallen!

      /   Reply  / 
  10. Jeffrey

    Michael waait met alle winden mee, vroeger was ie nog anti-rtl en pro-tien. Ik neem deze figuur niet meer serieus.

      /   Reply  / 
  11. Erwin

    @ Jeffrey: Helemaal mee eens.

    Laatste reactie tav Michael: En wij maken SBS groter? Heel Holland Helpt had op vrijdag 650.000-750.000 kijkers, zondag 350.000-500.000 ;) En de kosten zijn er NIET uitgehaald, het was een erg duur programma.

    En over ATWT: het scoort op 4 (17.00) zeer goed in de RTL doelgroep, maar op 8 kun je het marktaandeel in doelgroep geen succes noemen, de winst halen ze er niet uit.

    Als ik bij RTL zat had ik ATWT gewoon om 19.00-20.00 uitgezonden op RTL8, geen herhalingen en je hebt zo 400.000-650.000 kijkers.

      /   Reply  / 
  12. //DESH\\

    Michael zei: ‘‘MAAR nu RTL te kennen heeft gegeven weer een echte fammiliezender van RTL4 te willen maken, want zeg zelf echt weg is dat fammilie zender gevoel nooit geweest bij RTL4.’’

    Dat jij blind geloofd dat wanneer RTL zegt van RTL 4 weer een famillie zender te maken, dat dat dan ook echt gebeurd. En ja, bij mij is dat famillie gevoel bij RTL al jaren weg. De enige programma’s waar ik nog echt gezellig met m’n famillie kijk zijn: Deadline, We Gaan Nog Niet Naar Huis, Wie Is De Mol, SYWBAP, SDOHI, Uri Geller enz enz… Maar dat zijn al jaren geen RTL 4 programma’s meer bij ons thuis.

      /   Reply  / 
  13. Simon

    @ Michael (1e bericht)
    Herman zegt toch nergens dat Het Beste Idee van Nederland goed SCOORDE. Hij zegt alleen dat het een goed PROGRAMMA is… Dat is heel wat anders. Jij kijkt alleen naar kijkcijfers.

      /   Reply  / 
  14. OpblaasKroket

    Dancing Queen lijkt me echt een goedkoop programma. Als je de promo’s op TV ziet… lijkt wel een 3e rangs talentenjacht. Dat decor bij de audities was echt 3maal niks.

      /   Reply  / 
  15. !#Michael#!

    @ Simon

    Herman zij dat HBIVN ‘een slordige 1mln kijkers scoorde’, wat zou beteken dat het goed bekenen werd. Waar het feitelijk even goed bekeken werd als Wendy:HHH. (beide zo’n 700dznd)

    Wendy:HHH is bij RTL4 een flop en HBIVN is op SBS6 een hit, dat is meten met twee maten.

    @ Erwin

    De zondag avond herhaling trok meerdan eens ruim 500dznd en de laatste uitzending zelfs zo’n 750dznd kijkers …

    SBS6 krijgt ere waar ere toekomt, en HBIVN is een goed programma en komt ook weer terug op de buis, niks mis mee. Maar we moeten de succesjes nie op gaan lopen kloppen …

    @ Jeffery

    Ik ben pro niets. Ik ben enthousiaster over RTL Nederland momenteel omdat daar een grote inbreng van Talpa Media is op dit moment. Het bedrijf van John de Mol vind ik uiterst interesant, en de RTL zenders vormen nu min of meer dat in Talpa Media wat TalpaTV (Tien) eerder deed. Dat is de reden waarom ik zo gefocust ben op RTL.

    En ik brand SBS6 niet af ik geef alleen mijn mening aan de hand van de feitelijke cijfers die er zijn. En die feitelijke cijfers geven aan dat uri geller zaterdag een dalende tendens had. Nog steeds meer dan keurige cijfers, maar we moeten de situatie wel in het juiste perspectief bekijken.

      /   Reply  / 
  16. Erwin

    @ Michael:

    HHH scoorde op zondag de eerste keer een half miljoen, de rest eronder! ;)

      /   Reply  / 
  17. !#Michael#!

    @ Erwin

    Er zijn ook herhalingen van HHH geweest onder dat half miljoen, maar ook meerderen daarboven en de laatste had zeker dik 700dznd kijkers …

      /   Reply  / 
  18. PINHEAD

    ‘Wat Erwin zei is wel waar. SBS kan in jou ogen niks goed doen. Maar ze durven in ieder geval iets vernieuwends uit te zenden en dat kan je van RTL niet zeggen. Op Mediacourant zijn ze allemaal pro-RTL en als je dat niet bent wordt je afgezeken. Dat is ook de reden dat ik liever op deze site reageer.’

    Pardon!? SBS vernieuwend?! Nou srry hoor maar ze komen met 100 talentenjachten! nou weer Dancing Queen *gaap* Daarna weer Hollands Got Talent *gaaaaap*
    En dat SYWBAP was ook super afgekeken van Idols! En ik vindt ook dat die programma’s zwaar overdreven gepresenteerd worden!
    Nou geef mij dan maar het SBS van een paar jaar terug,toen waren ze nog lekker gewoon!
    RTL is heel wat professioneler,alleen moeten zij ook weer eens wat nieuws bedenken,naast de andere entertaiment programma’s
    En anders heb je nog altijd Discovery Channel of Animal Planet kijk ik daar wel naar!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>