Namens Nederland: SBS 6 en het goede doel

Het goede doel, je wordt er dagelijks meermalen mee geconfronteerd. Als het niet door de een tv-programma gesponsord door de Postcode Loterij is, dan wel via een reclamespotje, drukwerk of van die studenten die op straat donateurs werven. De goede doelen smijten met geld om maar onder de aandacht te komen en nieuwe geldschieters te werven. Blijkbaar loont het, getuige al die exposure. Terre des Hommes, ICCO en Oxfam Novib besloten het aan te pakken met een eigen programma: Namens Nederland.

Als je donateur van één van deze goede doelen bent, kan het zijn dat Sjimmy Bruijninckx voor de deur staat als de bel gaat. Zij verrast je dan met een reisje naar een project van dat doel. Dat kan een tehuis zijn in Tanzania, maar ook een bezoekje aan kansarme vrouwen in Cambodja of een platteland waar energiezuinige ovens worden gemaakt.

Namens Nederland, 16.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS 6 stort zich op ontwikkelingshulp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>