Alsnog gedoe rondom Toppers-soap bij Tros

Het heeft nog best lang geduurd, maar vandaag is het gelazer en getouwtrek rondom de Toppers-soap begonnen. SBS heeft bij de BV Gerard Joling aan de bel getrokken. De zender heeft een exclusief tv-contract met Joling waar ze 1,5 miljoen euro per jaar voor betalen. En de 10-delige soap in aanloop naar het Songfestival en het jubileum van de Toppers bij de Tros past niet in dat plaatje.

Morgen gaan Joling en zijn management om de tafel zitten met SBS 6 om tot een oplossing te komen. Zojuist bij SBS Shownieuws nam Patty Brard alvast een voorschot op de uitkomst daarvan: die soap gaat er niet komen. Overhevelen naar SBS 6 is ook geen optie, doordat de NOS weer volgens contract een dergelijke soap bij een publieke omroep moet doen.

Dan misschien wel een soap bij de Tros zonder Gerard Joling? En dat we hem dan wel op beeld zien via archiefmateriaal en bij louter muzikale activiteiten. Het lijkt een netelig conflict!

Zie ook:
- Toppers krijgen eigen soap bij de Tros
- Joling tekent exclusief contract bij SBS 6

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Alsnog gedoe rondom Toppers-soap bij Tros

  1. Brian

    Wat een gezever van SBS6! Wanneer hun grote ster meedoet met het songfestival, moet hij ook volledig mee kunnen doen, dus ook met de soap bij de Tros. Beetje zielig om hem zo exclusief voor SBS6 te willen hebben.

      /   Reply  / 
  2. riki

    Ik snap SBS ook wel. Ze hebben een exclusief (duurbetaald) contract met Joling. En voorgaande jaren is er nooit een soap geweest rondom de songfestivaldeelnemer(s) , alleen omdat het de Toppers zijn, zien ze bij de PO $$$.

      /   Reply  / 
  3. thies

    toevallig zag ik het in shownieuws, maar wat is dat een vreselijk slecht programma zeg!

      /   Reply  / 
  4. GTSTnieuwskrant

    SBS heeft wel gelijk, Gerard heeft er zelf voor getekend. Ik denk dat er wel een schikking komt, SBS zal wel mee willen delen in de winst.

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Wat een gezeik weer van SBS.

      /   Reply  / 
  6. GTSTnieuwskrant

    Waarom? Als jij zwart op wit hebt dat een van je TV sterren niet naar een andere zender mag voor een progamma, dan wil jij dat toch ook niet. Ik vind het z’n onzin dat mensen zo praten over SBS, SBS doet wat iedereen zou doen!

      /   Reply  / 
  7. vinn

    Rtl doet toch ook niet moeilijk over Gorden.. Laat Gerard lekker volgen door de camera’s is ie nog veel op tv maar dan niet zo heel veel bij SBS =D

      /   Reply  / 
  8. riki

    @vinn. Gordon heeft ook geen exclusief contract met RTL.
    Ik kan me trouwens ook nog een zaak herinneren tussen de Tros en Talpa, zo’n drie jaar geleden. Toen mocht Frans Bauer niet meewerken aan het programma “slapen bij Frans Bauer” van de Tros, vanwege een exclusiviteitscontract. Uiteindelijk is het programma wel gemaakt onder het mom van “promotie”, benieuwd hoe dit zal aflopen…

      /   Reply  / 
  9. michel

    Kunnen mensen wel weer zeggen wat een gezeik van Sbs maar, ze hebben gewoon gelijk hoor. Contact is contract en daar moet je je gewoon aan houden. Denk dat het wel goed komt hoor!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>