Net 5 komt met nog een nieuwe serie: Floor Faber

foto: Titus Tiggeler

foto: Titus Tiggeler

Het houdt maar niet op bij Net 5. De zender komt na De Co-Assistent, S1ngle en Verborgen Gebreken met alweer een Nederlandse dramaserie. Deze heet Floor Faber en is gebaseerd op het feuilleton uit de Viva. Georgina Verbaan gaat de hoofdrol vertolken.

Het dagboek van Floor Faber, geschreven door Maartje Fleur, is al veertien jaar een van de populairste rubrieken in het tijdschrift. De column gaat over de licht neurotische Floor, die een chaotisch leven leidt dat herkenbaar is voor vrouwen die worstelen met moderne dilemma’s op het relationele vlak, het carrièrepad en familieperikelen.

De onzekere 27-jarige vrouw is op zoek naar de grote liefde en woont met haar kat Otje in een klein tweekamerappartement in Amsterdam Oud-West. Ze heeft een saaie baan bij een verzekeringskantoor. Twee jaar lang had ze een relatie met Erik, maar die heeft ze verbroken wegens gebrek aan spanning.

Zo blaast de Nederlandse Bridget Jones op het allerlaatste moment haar bruiloft af en begint ze een affaire met een bekende acteur die net z’n vriendin heeft bezwangerd. Met een cursus mindfulness probeert ze haar turbulente leven enigszins op orde te krijgen. Gelukkig kan ze altijd uithuilen bij haar gay best friend Martijn, met wie ze regelmatig wijntjes drinkt.

Klinkt als een leuke serie en Net 5 heeft inmiddels wel bewezen prachtige series te kunnen maken. Geen idee ook waar ze het budget vandaan halen, want de drie eerder genoemde series krijgen allemaal een vervolg. Net 5 is wel gestopt met de titels Julia’s Tango en Evelien.

Floor Faber is vanaf 27 oktober te zien op Net 5.

Zie ook:
- Thriller-achtige ontknoping Net 5-serie Verborgen Gebreken
- S1ngle neemt even afscheid van Net 5
- Nu al derde seizoen De Co-Assistent in de maak

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Net 5 komt met nog een nieuwe serie: Floor Faber

  1. Lies

    ge-wel-eig, ik kijk er naar uit!

      /   Reply  / 
  2. Michel

    Leuk voor Georgina!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Sterke najaarspresentatie SBS Nederland | Zappen

  4. Pingback: De tv-transfers uit de zomer van 2009 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>