Galjaard: SBS mist de boot

De Volkskrant heeft vandaag een groot verhaal over de verschuivingen in tv-land. Nadat RTL 4 afgelopen voorjaar al de vrijdagavond veroverde, is de zender nu ook de grootste op de zaterdagavond. Dat zijn toch de twee belangrijkste tv-avonden in een week. RTL-programmabaas Erland Galjaard krijgt ruimbaan in de krant. Over SBS 6 zegt hij: “Zij hebben een groot probleem. Hun grote formats, Move Like Michael Jackson en De Nieuwe Uri Geller, zijn geflopt. RTL scoorde eerder wel met My Name Is Michael. Maar SBS mist de boot. De mensen hebben het al gezien. En beter.”

Galjaard wijdt de tegenvallende score bij zijn concurrent aan een gebrek aan vernieuwing. “In onze programmering zit consistentie en vernieuwing.”

Verschillende deskundigen opperen verder dat Nederland een beetje Paul de Leeuw-moe is, nu ook zijn nieuwe shows niet erg aanslaan. Onzin, vindt Galjaard. “Het is jammer dat er zo wordt gereageerd. Plotseling is hij het zogenaamd allemaal kwijt en kan hij er niks meer van. Onzin. Hij is nog steeds fantastisch.”

RTL 4 komt op zaterdag binnenkort met de nieuwe programma’s Echt Waar?! en Onvergetelijke Zaterdag.

Zie ook:
- Nieuwe show Jack Spijkerman met ex-Lama’s: Echt Waar?!
- Boszhard komt met grote spelshow Onvergetelijke Zaterdag
- Kijkcijfers zaterdag: Meer kijkers voor Linda, minder voor Paul en Move Like Michael Jackson
- Kijkcijfers vrijdag: Actualiteit en X Factor scoren

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Galjaard: SBS mist de boot

  1. Vincent

    Nadat RTL 4 afgelopen voorjaar al de vrijdagavond veroverde, is de zender nu ook de grootste op de zondagavond.

    Zondagavond? Je bedoelt zaterdagavond :-)

      /   Reply  / 
  2. B

    wat een arrogantie. rtl heeft geluk dat john de mol zijn grote shows voor een spotprijs op de zenders wegzet. de vernieuwing heeft duidelijk niets met erlands visie of handelen te maken, maar alles met de ondernemersdrift van john

      /   Reply  / 
    1. Chuck Bass

      Ja dus John mag RTL wel dankbaar zijn dat z’n programma’s succesvol zijn we weten allemaal hoe het de TV zender Talpa ging.

        /   Reply  / 
  3. Martijn

    Is inderdaad zo dat John de Mol heeft gezorgd voor de ommekeer van rtl4. Bijna alle mega successen zijn afkomstig van talpa.Maargoed laten we zeggen dat Erland toestemming heeft gegeven aan John om zijn programma´s de buis op te knallen.

      /   Reply  / 
  4. Zo

    RTL heeft nu wel recht van spreken maar ze moeten niet vergeten waar ze vandaan komen…ik noem maar een million dollar wedding. Flops zijn van alle tijden. De ene keer is het sbs, de volgende keer word het ongetwijfeld weer rtl en de PO. RTL heeft toch zijn succes aan John de Mol te danken en ook door de week met bonje bij de buren. Voor het zelfde geld zegt John ik ga bij sbs wat format´s uitproberen en ik neem me zus mee. Ik zie wendy van dijk of Lieke van Lexmond de zaterdagavond daar bij rtl niet tot een succes brengen.

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Tja, ze moeten wel heel dom zijn om Linda te laten gaan.

      /   Reply  / 
  6. Sander

    John de Mol heeft ruim 26 procent van de aandelen van RTL Nederland, we hoeven dus echt niet bang te zijn dat er TALPA formats bij SBS te zien zullen zijn!

    Om deze rede zal Linda de Mol NOOIT naar SBS6 vertrekken, dat heeft ze trouwens al eens uitgesproken. Momenteel is RTL gewoon veel beter, mensen zijn die ordinaire aanfluitingen en presentatoren van SBS gewoon echt moe!

      /   Reply  / 
    1. Joost

      Talpa maakt een SBSprogramma: Beat the Mol voor Veronica

        /   Reply  / 
  7. Peter

    Gelijk heeft ie..
    Ik heb nog nooit zo’n irriterende frustrerende zender meegemaakt als SBS6.
    Godsklere, die reclames zijn irritant.
    De popups zijn helemaal irritant met Joling met zijn achterlijk hoofd..

    SBS is gewoon 0 orginaliteit!
    En dat komt allemaal uit de koker van Tina Nijkamp.
    Nou meid, ben er maar trots op, met je rommel!

      /   Reply  / 
  8. Pingback: SBS niet terug met Got Talent, wel nieuw amusement | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>