Pascal van Meerten nieuwe zenderbaas SBS 6

152749_SBS_logo_445x250Pascal van Meerten volgt Tina Nijkamp op als programmabaas van SBS 6. Van Meerten werkt al jaren achter de schermen bij verschillende SBS-programma’s en bedacht onder andere ‘de mystery popstars’ en The Mask in De Nieuwe Uri Geller. Nijkamp legde recent haar functie neer wegens een promotie tot directeur televisie en een plekje in de directie van SBS. 

Nijkamp: “Pascal van Meerten weet precies op wat voor televisie de SBS 6-kijker zit te wachten. Door zijn ervaring als producent van grote shows als Popstars en De Nieuwe Uri Geller, maar ook door producties als De Afvallers XXL en Gevangen in het Buitenland, is hij al jarenlang zeer nauw betrokken bij de zender. Pascal is een creatief pur sang die 24/7 bezig is met televisie. Ik ben ervan overtuigd dat de zender met Pascal als Zendermanager een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Pascal van Meerten zelf kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Ik heb met vele tv-producties de afgelopen jaren een bijdrage kunnen leveren aan de groei en het succes van SBS 6. Ik ben vereerd dat ik nu het vertrouwen krijg om zelf aan het roer te mogen gaan staan. De afgelopen jaren heeft het zenderteam een geweldige prestatie geleverd om van SBS 6 niet alleen een succesvolle tv-zender te maken, maar zeker ook een prachtig en zeer sterk merk. Mijn ambitie is om die merkwaarde de komende jaren te verstevigen en om te zetten in aansprekende marktaandelen.”

Pacal van Meerten (35) is sinds 1995 werkzaam bij televisie. Begonnen bij RTL Nieuws en vervolgens de NCRV, werkte hij daarna bij diverse tv-producenten als John de Mol Produkties en Holland Media House (Blue Circle). In 2002 maakte hij de overstap naar SBS Productions als uitvoerend producent van onder andere De Afvallers XXL. In 2005 werd hij benoemd tot Hoofd Info- en Entertainment en maakte hij succesvolle programma’s als Popstars, De Nieuwe Uri Geller, Tienermoeders, De 25… en Gevangen in het Buitenland.

Bij SBS 6 gaat nu een fris windje waaien. De zender moet zijn vooravond versterken en op bepaalde uitzenddagen gaan innoveren. SBS heeft het momenteel erg moeilijk op de zaterdag met Move Like Michael Jackson, al scoort ook De Nieuwe Uri Geller teleurstellend.

Hoe dan ook een felicitatie aan Pascal, mooie promotie. Succes!

Zie ook:
- SBS: ‘Het gaat prima!’ & ‘Licht aan einde tunnel’
- SBS 6 viert 15-jarig jubileum in augustus
- Topman wil vooravond SBS 6 aanpakken
- Tina Nijkamp nieuwe directeur televisie SBS-zenders
- Karin de Groot weg als programmabaas Net 5

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Pascal van Meerten nieuwe zenderbaas SBS 6

  1. Fok

    gevangen in het buitenland is gewoon een gekocht programma met een nederlandse voice-over

      /   Reply  / 
    1. Fik

      Inderdaad, zo doet SBS dat wel meer..
      Een NL titel achter een buitenlandse productie plakken.
      Soms met Pepijn Bierenbroodspot als voice-over, maar vaak niet..

      Ja, die Pascal is wel een toptalent. The Mask, Mystery Popstars..
      Meesterwerkje van die man

        /   Reply  / 
  2. joris

    Gevangen in het buitenland is wel een Nederlandse productie, gemaakt door Pascal en oa. Jessica Villerius. 8 afleveringen met hele goede kijkcijfers. Het klopt dat de titel ook is gebruikt voor een aangekochte Engelse serie met een zelfde thema.

      /   Reply  / 
  3. job

    Wat een nieuws, gefeliciteerd Pascal!!

      /   Reply  / 
  4. Claudia

    Hee neef gefeliciteerd ben super trots op je….Dikke knuffel je nichtje.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe zendermanagers bij Veronica en Net 5 | Zappen

  6. Tim

    de 25 bestond al bij SBS in 2003 onder tina nijkamp en ook een gekocht programma vanuit engeland

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>