Ontmaskeringen en spektakel in finale De Nieuwe Uri Geller


Eindelijk is daar dan de finale van De Nieuwe Uri Geller. Nog vijf kandidaten maken kans op de titel (want veel meer behelst de overwinning niet). Het belooft een onthullende avond te worden, waarin in elk geval She-Mask haar identiteit bekendmaakt. Al lijkt ook The Joker toe te gaan geven dat hij eigenlijk Andrew Melia is. Kunnen de drie andere acts opboksen tegen deze stunts?

De finale, het zou eens een keertje tijd worden. Nadat de kijker eerst ruim een maand naar auditieshows moest kijken – en die bleken niet de betovering van de liveshows te hebben – begonnen dan eindelijk de echte afleveringen met publiek, rookmachines en allerlei stunts. Velen waren toen al afgehaakt, getuige de matige kijkcijfers van de afgelopen weken.

Nu dus de laatste show waarin al het mysterie opgehelderd dient te worden. Wie nu de She-Mask? Het heeft er alle schijn van dat het om illusioniste Sitah gaat. Volgens het persbericht zal ze hoe dan ook haar identiteit onthullen. Feit is dat de act van een gemaskerde kandidaat minder indrukt maakt dan vorig jaar.

Dan The Joker, een geschminkte mentalist. Het is natuurlijk een rol die hier wordt vervuld, dat moesten de subtiele toneelstukjes uit de afgelopen weken duidelijk maken. Dat The Joker een trauma heeft uit het verleden en daarom zo gemeen is. Vanavond voert hij een ‘split personality act’ op. “Zijn meest gemene kant komt naar boven en is uit op wraak!” Oftewel: de geschminkte helft en de ongeschminkte helft gaan met elkaar de strijd aan. Ik gok dat de ongeschminkte kant – Andrew Melia – wint en dat dit het einde is van The Joker.

Nuno zet zijn eigen leven op het spel in een gevaarlijke onderwaterstunt, Sudesh speelt in op de emoties van mensen met dit keer een zeer waardevol resultaat terwijl Rinke zijn hypnotische krachten naar een ongekend niveau brengt.

De uiteindelijke winnaar? Ik denk The Joker.

Zie ook:
- Finale De Nieuwe Uri Geller met 5 acts; Rosan & Francis exit
- De Nieuwe Uri Geller: Diskwalificatie Niek, exit Fernando
- De Nieuwe Uri Geller: Doet She-Mask vanavond masker af?
- Uri Geller blaast controversiële act af
- Uur van de waarheid voor De Nieuwe Uri Geller
- She-Mask maakt opwachting in De Nieuwe Uri Geller
- De Nieuwe Uri Geller 2010: The Joker en de magneetvrouw
- De Nieuwe Uri Geller: Is Andrew Melia The Joker?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Ontmaskeringen en spektakel in finale De Nieuwe Uri Geller

  1. Topmodel

    Hoe weet je nou dat Sudesh een waardevol resultaat laat zien? Is het al opgenomen?

      /   Reply  / 
  2. PigBag

    Eindelijk is het zo ver! Heel Nederland is in de ban…
    10… 9… 8…

    Bla bla bla. Wie interesseert deze onzin nou?

      /   Reply  / 
  3. Bart

    ongeveer een uurtje terug was de act van de joker…. ik zeg je één ding: NEP!! je kon duidelijk zien dat de foto dubbelzijdig was toen die een per ongeluk van zijn plek duwde.

    verder draaide hij foto nummer 4 bij de onthulling ervan eerst om zodat de voorkant de achterkant werd.

    JOKER IS NEP!!!

      /   Reply  / 
    1. Jamie

      Beste Bart,
      Ik volg de show niet, maar gister zapte ik net langs toen ‘The Joker’ zijn truc aan het uitvoeren was. Ik heb met open mond gekeken hoe makkelijk en simpel zijn truc was! Ik zag inderdaad die dubbelzijdige foto en ik zag ook dat hij hem omdraaide. Nu ik vannochtend het nieuws las en bleek dat hij gewonnen had, moest ik zo hard lachen! Hoe dom is Nederland om masaal te stemmen op een truc die zó doorzichtig is! Ongeloofelijk, neem een oude goocheldoos, verf je gezicht, wat vuurwerk, show en spektakel en hup je bent de ‘nieuwe Uri Geller’.

      Voor diegene die heilig geloven in ‘mentalisme’ kijk nog maar eens naar zijn truc, en let niet op het spektakel er omheen, je zult zien hoe nep het is..

        /   Reply  / 
  4. Linda

    Iedereen weet toch dat het nep is? Er zullen heus wel mensen zijn met mentale krachten, maar niet zoveel. Ik snap niet dat jullie je er druk om maken.. Er zijn ook mensen die er naar kijken voor de show, bijvoorbeeld ik. Alle acts zijn nep, dat weet ik zeker, maar ik was toch wel fan van The Joker, ik ben zelfs naar een liveshow geweest. Weetje waar ik ziek van word? Van de mateloze “zang tallentjes” die we elk jaar elke maand, weer aan moeten horen met 1 of andere talentenjacht… Bah.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>