Henkjan Smits heeft 18 favorieten voor liveshows Popstars

De tweede auditie-aflevering van Popstars is vanavond op televisie te zien. Maar de jury heeft inmiddels alle kandidaten één keer aan zich voorbij zien komen. De theaterrondes moeten nog worden opgenomen, maar juryvoorzitter Henkjan Smits heeft al 18 favorieten die hij wel in de liveshows zou willen zien. Onder hen bevindt zich ook een aantal mystery popstars.

“Het fenomeen mystery popstar blijf ik raar vinden, omdat het alles is waar een talentenjacht niet om gaat. Je moet oordelen over het totaalpakket en niet alleen de stem. Maar als je dan die stem herkent en je weet wie er voor je staat, dan weet je: Jij hebt niets te verbergen.” Smits weet nog niet van alle mystery popstars de identiteit, maar herkende al wel veel kandidaten die in eerdere talentenjachten voor hem auditeerden.

SBS en de makers van Popstars weten nu nog niet tot wanneer Popstars duurt. Smits: “Ik hoop weer tot in februari, dat heeft vorig jaar heel goed gewerkt. En wie er wint? Als er weer zo’n rare combinatie ontstaat bij de liveshow-kandidaten als vorig jaar, dan kiezen we een solist. Maar laten we voor nu uitgaan van een popgroep.”

In de lichting van Popstars 2009 was er uiteindelijk potentie voor een boyband. Maar de kijker besliste anders. “Ja, dat is heel jammer, maar het leven is niet alleen maar leuk. Mijn hart als A&R-manager zal altijd blijven kloppen, het is nu alleen niet in functie. Al jeuken mijn handen af en toe wel. Brandi is nog steeds één van de allergrootste talenten die meedeed, maar dat weet niemand. Iedereen is vergeten hoe ze het publiek tot tranen toe beroerde met haar versie van Without You. Maar ze werd in het keurslijf van Red! gestopt – een groepje dat ook niemand meer kent – en daar is haar talent totaal ondergesneeuwd. Ik zou nu best iets met Brandi willen doen, maar ik heb er geen tijd voor. Een dag heeft maar 24 uur en daar wil ik er ook 4 of 5 van slapen.”

Popstars, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Strijd der talentenjachten: Popstars vs Holland’s Got Talent
- Henkjan Smits: Blijkbaar niets geleerd van ijsdansoorlog
- RTL 4 jaar lang op vrijdagavond met talentenjacht
- W00t! SBS 6 begint al op 9 juli met Popstars
- SBS waarschuwt medewerkers weer voor lek Popstars
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars
- Terugkeer Mystery Popstars in derde serie Popstars

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Henkjan Smits heeft 18 favorieten voor liveshows Popstars

  1. Tim20

    die Brandi was inderdaad goed! Ze zou is aan X-Factor 2011 moeten meedoen.

      /   Reply  / 
  2. Nick

    OMG praat nu al over de liveshows… en ze weten niet hoelang het gaat duren. KANSLOOS!!

      /   Reply  / 
  3. Zo

    18 favorieten voor 18 liveshows?

      /   Reply  / 
  4. Samantha

    brandi word een mysteri popster

      /   Reply  / 
  5. vinn

    Ja je kan nu al ruiken dat Brandi een mystery Popstar is

      /   Reply  / 
  6. Wwzapper

    Het was toch al bekend dat Popstars maar liefst 8 maanden zal gaan duren?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>