Najaarspresentatie SBS, live updates via Twitter

Hartje zomer presenteren de zenders van SBS Nederland vandaag hun najaarsprogrammering. Een extra feestelijke presentatie vanwege het 15-jarig bestaan van SBS 6 dit najaar. De pers is uitgenodigd in de Heineken Music Hall, waarvandaan vanavond ook live de vroege editie van Shownieuws zal komen. Zappen.blog.nl is er bij aanwezig en zal alle nieuwtjes en ontwikkelingen live doorgeven via Twitter. Wil jij als eerste op de hoogte zijn, abonneer je dan nu. Want er staat veel te gebeuren bij de SBS-zenders.

Natuurlijk zal er veel te melden zijn over het 15-jarig bestaan, waar vermoedelijk enkele speciale programma’s omheen zijn gebouwd.

Daarnaast hebben SBS 6, Veronica en Net 5 elk een nieuwe zenderbaas gekregen. Bij alle zenders lijkt dus een fris windje te gaan waaien. Bij SBS 6 is Pascal van Meerten nu de directeur, Net 5 heeft het team Alphons Martens, Justine Huffmeijer en Petra Knoth terwijl bij Veronica Remko Terlouw aan de slag is gegaan.

Een aantal dingen staat al op stapel. Het langverwachte reportageprogramma van Beau van Erven Dorens bijvoorbeeld, dat hij bij zijn overstap naar SBS vorige zomer al aankondigde. En ook het programma rondom paranormaal begaafde kinderen zou dit najaar op zender moeten gaan. Verder waren er berichten dat er nieuwe dramaseries komen op Net 5 en Veronica met Katja Schuurman en Johnny de Mol.

Een voortdurende operatie is het aanscherpen van de vooravond van SBS 6 en Net 5, hoe staat het daar mee? En waarmee gaat SBS 6 op de zaterdagavond komen; een terugkeer van Hole in the Wall of een compleet nieuw amusementsprogramma? Op de vrijdagavond staat Popstars geprogrammeerd; duurt dit opnieuw tot in het nieuwe jaar of zijn we voor de Kerst klaar? En is de nieuwe weekendprogrammering sterk genoeg om het gekeerde tij van dit voorjaar weer om te buigen?

De presentatie begint om 16.00 uur en vanaf dan kun je de nodige tweets verwachten (onder voorbehoud van bereik, ik ben immers overgeleverd aan het netwerk van T-Mobile). Na de presentatie is er gelegenheid voor interviews met de boegbeelden. Vraagsuggesties welkom, uitgewerkte gesprekken kun je in de komende dagen verwachten.

Zie ook:
- SBS bouwt vroege editie Shownieuws uit tot een uur
- Nieuwe zendermanagers bij Veronica en Net 5
- W00t! SBS 6 begint al op 9 juli met Popstars
- Pascal van Meerten nieuwe zenderbaas SBS 6
- SBS 6 viert 15-jarig jubileum in augustus

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Najaarspresentatie SBS, live updates via Twitter

  1. ronaldo

    Een paar vragen voor vanmiddag:

    Waarom een film zetten voordat er op vrijdag Popstars of de Nieuwe Uri Geller begint. Trauma Centrum (600.000 kijkers) is een betere lead-inn voor het programma van half negen dan een film neerzetten dat max 300.000 kijkers scoort.

    Hole in the Whole (terugblik eruit knippen en meer muren achter elkaar meer tempo in progam) programmeren op de zondagavond na Wegmisbruikers om half 10. Afwiselend dan met Perter R. de Vries, Undercover NL en Beau programma.

    De film van de maandagavond verplaatsen naar Veronica op maandag en dan op sbs6 (nieuwe) misdaadseries plaatsen. Denk aan Law and Order (scoort op net 5 goed dus op sbs6 200.000 kijkers erbij) enz.

      /   Reply  / 
    1. mark

      Die maandag mega movies staan daar goed, zodadelijk is SBS weer de enige zender met films op maandag. Hole In The Wall past niet op de zondag misdaad avond, kijk maar naar De Smaakpolitie. Hoewel het wel een crime is om naar beide programma’s te moeten kijken. Woensdag moet een filmavond worden, afwisselend met Nieuwe Programma’s. En dan topfilms die recent zijn en niet weer Ghost en Grease, of Goldeneye en Six Days Seven Nights.

        /   Reply  / 
  2. Frits

    Jezus mark werk jij bij SBS6 ofzo. Altijd dat zielige gepraat met je ‘GO SBS6′ op MC. Vrij sneu als je zo moet leven.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Zou wel willen weten of Net5 nog eens met een seizoen Peking Express gaat komen.

      /   Reply  / 
  4. Martijn

    Weer erg leuk die tweets vanaf de najaarspresentatie van sbs!

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Herman meldt vanaf de najaarspresentatie: Masterchef vanaf het najaar op net5 met Renate Verbaan. Groots succes bij de BBC en ook uitgezonden door rtl5.

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Offtopic: Bridget Maasland meldt zojuist op 538 dat ze morgen begint een nieuw programma te weten: Hoe vind ik een vent

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>