Weer geheime informatie Popstars gelekt

Opnieuw is er interne informatie over SBS-talentenjacht Popstars gelekt. In reacties op deze blog (reacties met links inmiddels verwijderd) en de collega’s van Mediacourant worden twee downloads aangeboden met daarin draaiboeken van de zevende en achtste aflevering van Popstars. Hierin valt te lezen welke auditanten worden uitgelicht in de betreffende aflevering, hoe zij dienen te worden geportretteerd in de montage en hoe de jury over de optredens oordeelt.

Eerder lekte een insider al informatie aan verschillende mediasites over Popstars, onder andere over de mystery popstars, actieve werving van ‘malloten’ door de redactie, welke kandidaten door zijn naar de theaterrondes en hoe de zogeheten pre-jury’s zijn samengesteld. Het is voor het eerst dat er zoveel informatie rondom een talentenjacht, bedoeld voor intern gebruik, op straat ligt.

SBS 6 meldt bezig te zijn het lek te dichten en hoopt hier snel resultaten te boeken.

Zie ook:
- SBS waarschuwt medewerkers weer voor lek Popstars
- Oud-kandidaat Dewi in jury Popstars
- RTL plaatst The Voice tegenover SBS’ Popstars
- SBS strikt Marc-Marie Huijbregts voor jury Popstars
- Terugkeer Mystery Popstars in derde serie Popstars
- Kijkcijfers: Holland’s Got Talent bijna dubbele Popstars

45 Reacties // Reageer

45 thoughts on “Weer geheime informatie Popstars gelekt

  1. Albert Verlinken

    Ik heb het idee dat een nazaat van Joseph Goebbels bij SBS werkt. Al dit lekken is gewoon een trucje om aandacht te generenen, pure propaganda. Het maakt niet uit hoe er over je gelult wordt, als er maar over je gelult wordt!
    Zullen we het programma niet gewoon ‘Holland’s next dorpsidioot’ of ‘Holland’s next volkszanger’ noemen? Gewoon een steeds slechter wordende paupershow voor vinex-tokkies.

      /   Reply  / 
  2. MacJB

    Ik schrik niet van deze info, maar ik schrik wel van de loyaliteit van deze medewerker. Wat mij betreft de onderste steen boven bij SBS productions en hoppa overboord met deze man/vrouw. Het is dermate triest dat je zo aan de poten van je werkgever gaat lopen zagen.

      /   Reply  / 
  3. JaJa

    Schandalig dat iemand dit online post. Ik ben geen fan van SBS, maar dat een van je eigen medewerkers dit doet is diep triest. Hoop dat ze hem of haar vinden!

      /   Reply  / 
  4. Steffan

    Die hoopt zeker door het lekken van informatie, bij RTL aan de slag te kunnen :D

      /   Reply  / 
  5. Chiel

    Was nou niet echt boeiende informatie, of je moet het monteren natuurlijk :) Wel grappig om te zien hoe dat eruit ziet.

      /   Reply  / 
  6. Simon

    Ik vond het wél boeiende documenten omdat er duidelijk te lezen is hoe belachelijk ze intern over de kandidaten praten bij Popstars.

      /   Reply  / 
  7. Anoniempje

    Ach, nu Fancy Pupping en Bart Bakker ‘t land hebben verlaten, Pascal niet meer op de verdieping zit en Martijn Ninkeula z’n jurk voor de gaypride aan het uitzoeken is let er NIEMAND meer op bij dat team. Om niet eens te beginnen over Frank Bleeegher..

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Wat ik nog veel erger vind is dat het lekken van al die informatie over de castings en afleveringen iets zegt over de interne sfeer bij SBS Productions. Wat zijn mensen daar vals en oncollegiaal bezig! Geen enkel respect voor hun werkgever en geen enkele loyaliteit naar de zender SBS6 die elke maand riante salarissen naar hun bankrekeningen overmaakt. Mensen krijgen daar een kans om in een fantastisch en dynamisch bedrijf te werken dat door het vuur gaat voor zijn medewerkers. Een bedrijf waar mensen volop kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Dat is bij veel televisie producenten wel anders! Daar wordt je onderbetaald en moet je je mond verder dichthouden! Hoe kan de leiding van dat bedrijf een prettige werksfeer opbouwen als een aantal medewerkers op achterbakse en laffe wijze de zaak aan het ondermijnen is. Hoog tijd dat de manager van SBS Productions eens flink gaat ingrijpen om deze stroom van lekken te voorkomen!

        /   Reply  / 
      1. Rich

        relativeer je even? “Erger”? Er is niets ergs aan, tenzij je belanghebbende bent. Al zou het me helemaal niets verbazen als SBS gewoon hierachter zit in een wanhopige poging de kijkcijfers op te krikken.

          /   Reply  / 
    2. Laurens

      Nou Bart Bakker is al terug van vakantie, net als Frank Bakker. En Martijn Ninkeula heeft z’n gaypridejurk vast al gevonden en Fancy Pupping? Wie? Ben benieuwd naar de uitzending van vanavond.

        /   Reply  / 
  8. Naamloos!

    Ai, net gemist die informatie. Had graag gelezen, maar kan er nu niet meer aankomen denk ik? of weet iemand hoe haha.

      /   Reply  / 
    1. Simon

      Downloadlinks staan nog in een topic op mediacourant

        /   Reply  / 
      1. Naamloos!

        Thanks :)

          /   Reply  / 
        1. Richard

          grappig om te lezen hoe dat in het echt gaat

            /   Reply  / 
    2. mark

      Hopenlijk heeft Herman, of iemand anders deze bestanden gedownload/opgeslagen. Voor je het weet heeft SBS ze verwijderd, en hebben we geen bewijzen meer. :D

        /   Reply  / 
      1. Kaj

        Ik heb ze beide gewoon op mijn computer staan. Als ik je mailadres zou hebben zou ik ze zo kunnen versturen. Volgens mij hebben ondertussen al tientallen mensen die documenten gedownload, haha.

          /   Reply  / 
  9. "20 jaar GTST groots gevierd!"

    Volgens mij is het bij X-Factor en HGT niet anders. Daar moeten ze ook een verhaaltje vertellen wat de kijker graag wil horen. Het is en blijft TV!

      /   Reply  / 
  10. koen

    Ach ja het is niet goed dat er iemand is die zo stom zijn of haar baan zo op het spel te zetten maar het gebeurd bij iedere talentenjacht op deze manier, ook bij RTL!
    Maar deze persoon gaat aan de hoogste paal als het ontdekt wordt, wat gebeurd en kan een baan in medialand wel vaarwel zeggen en een baan gaan zoeken bij Albert Heijn, kan ook gezellig zijn!

      /   Reply  / 
    1. jahman

      Misschien heeft iemand deze documenten in de trein laten liggen of niet goed vernietigt.

        /   Reply  / 
  11. jahman

    Grappig die geheime documenten over Popstars. Maar het zal mij niet verbazen dat het ook bij andere shows gebeurd. Zo schokkend vind ik ook niet laten ze maar eens met geheime SMS cijfers komen. Dan breekt de hel pas echt los.

      /   Reply  / 
  12. Laurens

    Herman,

    Wat ik me afvraag, in hoe ver help jij sbs bij het bekend maken van deze insider?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      SBS 6 heeft mij niets gevraagd over de identiteit of het ip-adres van deze insider. Maar dat is ook informatie waar we vertrouwelijk mee omgaan. Dus nee, ik help ze daar niet in.

        /   Reply  / 
  13. Robbieboy

    Nou, Insider, zoals hij zich op Mediacourant noemt, bezorgt niet alleen SBS veel schade, maar OOK zichzelf. Niet slim, Ech nie

      /   Reply  / 
    1. mark

      Misschien is ie allang ontslagen en neemt ie zo wraak op z’n werkgever. Ziets zie je ook bij Smeerlappen Betrapt op RTL 7. :D

        /   Reply  / 
      1. Simon

        Maar als je ontslagen bent dan neem ik aan dat je bij sbs niet zomaar aan die documenten komt toch?

          /   Reply  / 
        1. Kaj

          Dan heb je toch ook nog contacten met je oud-collega’s?

            /   Reply  / 
          1. Robbieboy

            Ik weet het niet, alleen dat ïnsider” al voor alle publiciteit om hem/haar heen begon, al op MC alle in’s & out’s van SBS aan het vertellen was. Eerst werd hij niet echt serieus genomen, maar nu alles blijkt te kloppen,, tja!!

              /  
  14. Casper

    denk maar niet dat je met een simpel ip adres achter zijn id komt:-)

      /   Reply  / 
    1. Simon

      Maar als je weet vanaf welke computer de berichten zijn gepost dan weet je toch wie het is? Ik snap dat niet.

      En SBS kan toch het bedrijf van de site waar de bestanden online staan vragen wie de bestanden online heeft gezet?

        /   Reply  / 
      1. Rich

        vragen kan SBS het altijd, maar ik waag te betwijfelen of die site ook meewerkt. Een primeur levert meer hits op, levert meer geld op…. meewerken met SBS levert niets op.

          /   Reply  / 
  15. BoycotIdols

    Serieus. Werkelijk niet te begrijpen dat er nog mensen kijken naar deze poppenkast. Echt werkelijk niet te begrijpen, ze zitten er met hun neus bovenop dat ze bedrogen en voorgelogen worden, maar toch blijven kijken. Ongelooflijk!

      /   Reply  / 
  16. Edwin

    In welk opzicht worden kijkers dan voorgelogen? Noem eens een leugen. Ik ben heel benieuwd wat er dan tegen je verteld wordt, wat een pertinente leugen blijkt te zijn?

      /   Reply  / 
    1. Simon

      “10.000 kandidaten melden zich aan”, dat ze zelf kandidaten opsporen via Marktplaats en Youtube laten ze achterwegen.

        /   Reply  / 
    2. BoycotIdols

      Typisch een reactie van iemand die niet door heeft dat dit soort shows van list en bedrog aan elkaar hangen.
      Sowieso al de aankondigingen van Popstars.
      ‘Iedereen heeft het over de Mystery Popstar”. O ja, ik heb er werkelijk niemand in mijn omgeving over gehoord.
      “De jacht naar hét talent van Nederland’. O ja, nog geen talent waargenomen, alleen eendagsvliegen waar ze even flink aan gecashed hebben. Het gata niet om talent, alleen om kijkcijfers.
      Maar ja, jouw goed recht Edwin, als jij je wil laten bedriegen door dit soort programma’s. Ik houd je niet tegen…

        /   Reply  / 
  17. Stefan

    Alles wat er van popstars uitlekt.. Deze documenten, dat marktplaats shit ect.

    Hoop dat insider ook bij de liveshows de sms-inkomsten openbaar maakt

      /   Reply  / 
  18. Edwin

    Dat heet marketing, maar ik noem het geen leugen. Alles op de commerciele televisie is marketing, niet alleen de talentenjachten. Als je daar nu pas achterkomt, omdat er wat documentjes uitlekken, dan heb je heel lang onder een steen gelegen. RTL is daar net zo goed mee bezig. Zelfs de publieke omroep maakt zich er schuldig aan.

    Anders krijg je: “welkom bij popstars, de show waar niemand het over heeft. We zochten zelf wat talentloze kandidaten en monteerde het zo dat het toch nog spannend leek. Onze jury bestaat uit onbekende nietsnutten die zogenaamd een flink verleden hebben in de muziekindustie.”

      /   Reply  / 
  19. BoycotIdols

    Degene die onder eens steen gelegen heeft ben jij, Edwin.
    Noem om te beginnen eens iets langdurigs wat er uit voortgekomen is qua carriere niks he.
    Jij bent dus erg marketinggevoelig? J egelooft dus alles wat er verteld wordt bij Popstars?
    Zijn ze jou in ieder geval dankbaar, weer iemand die we gebakken lucht kunnen verkopen door iets mooier voor te doen dan het werkelijk is…

      /   Reply  / 
  20. BoycotIdols

    En inderdaad. Ze zochten zelf wat talentloze nitwits om de show op te vullen. Dat is helemaal waar. Dan blijven types als jij kijken… want ik ken geen enkel zangtalent in mijn omgeving die er zelfs niet over piekeren mee te doen aan zoiets als Popstars, zeker nu het inmiddels wel duidelijk is, dat het allemaal flops geworden zijn, die zgn. talenten…

      /   Reply  / 
  21. Edwin

    Daar heb je volkomen gelijk in. Wat ik niet snap is dat dat mensen verbaasd of dat ze zich bedrogen voelen. Als je tv kijkt dan weet je dat het de makers maar om één ding te doen is: kijkcijfers. Want kijkcijfers leveren reclamegeld op en halen sponsoren over de brug. Dat is alleen niets nieuws. Dat is zo sinds dat de commerciele zenders begonnen. Sterker nog, ook de soundmixshow ging om kijkcijfers, niet om talent. Ik zeg JUIST dat ik niets geloof van wat ze zeggen. Maar dat is OVERAL zo. In reclames, de krant, internet, radio en TV spelen commerciele belangen en die staan altijd op de 1e plaats.

    TV is entertainment, niets meer, niets minder. En dus maakt SBS (linksom of rechtsom) televisie waarvan ze denken dat mensen het willen zien.

      /   Reply  / 
  22. BoycotIdols

    Dat laatste zinnetje is heel treffend, Edwin.
    Ze maken televisie waarvan ze DENKEN dat mensen het willen zien.
    Spreek voor jezelf. Ik ben zulke programma’s bijv. kotsbeu. Wordt weer een of andere a muzikale nitwit door je strot geduwd…

    Maar

    Popstars

    -Bedriegt zowel de kijker als de deelnemer
    De deelnemer omdat die gouden bergen wordt beloofd, die wint en wordt vervolgens in de steek gelaten. De kijker omdat die neem ik aan wel iets meer van zijn favo’s wil zien dan een slap ingezongen cover (want het zijn nog allemaal covers ook, totaal geen eigen initiatief/inbreng), maar het dus vervolgens niet krijgt.
    - Talent en kwaliteit verkoopt zichzelf. Goed voorbeeld. Caro Emerald, bijna een half jaar genoteerd met haar album op de bovenste plek van de albumlijst zonder ook maar aan een talentenshow meegedaan te hebben…
    Nee Popstars is net zoiets als een magnetronmaaltijd opwarmen en dan proberen te verkopen als exclusieve maaltijd in een chique restaurant…

      /   Reply  / 
    1. Rich

      Jouw laatste zinnetje is ook niet slecht anders ;)

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Dank je, Rich.

          /   Reply  / 
  23. Rick Bosveld

    even een foutje gemaakt met mijn mailadres, ik heb die documenten niet, maar omdat Kaj zei geef je mailadres maar heb ik mijn mail neervezet, dus ik heb ze niety

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>