Niet Liesbeth maar Marchien wint Het Zesde Zintuig

Marchien (60) mag zich de persoon in Nederland noemen met het best ontwikkelde zesde zintuig. Vanavond won ze het KRO-programma van haar medefinalisten Petra en Liesbeth. Terecht, want in de aflevering van vanavond wist ze het meeste te vertellen over twee overleden personen en over mystery guest Sylvia Kristel. Petra werd tweede in het avontuur, Zappen-favoriet Liesbeth eindigde als derde. Dat komt voornamelijk door de eerste opdracht.

 

In de eerste opdracht gingen de kandidaten naar de hotelkamer waar Chet Baker om het leven kwam. Petra en Marchien wisten te achterhalen dat hij uit het raam moest zijn gevallen, Liesbeth kwam hier niet op. Petra wist in de laatste opdracht niet te vertellen dat het meisje van onderwerp – Nadine Beemsterboer – was overleden. Marchien had beide opdrachten 'goed' voltooid en kon zelfs nog een boodschap overbrengen aan de nabestaanden.

Op basis van de laatste aflevering is Marchien een terechte winnaar. In het begin was ze ook al mijn favoriet, later ben ik overgestapt op Liesbeth. Zij was met name in de afgelopen vier uitzendingen erg sterk. Ik had er dan ook meer vrede mee gehad wanneer de jury vanavond naar de prestaties van alle zeven afleveringen had gekeken. Liesbeth had toch minstens als tweede moeten eindigen, maar werd dus uiteindelijk derde.

Het is nog onduidelijk of er een tweede reeks van Het Zesde Zintuig komt. Daar is vanavond niet op gehint. Ik hoop het wel. Het is wonderlijk om te zien hoe deze mediums aan het werk gaan en toch juiste informatie weten te overbrengen, informatie die ze niet hadden kunnen weten. Of dat nu via geur, schrijven, herinneringen of stemmen gaat, het blijft fascinerend. Een erg fraai programma van de KRO.

Zie ook:
- 'Liesbeth wint Het Zesde Zintuig'
- Nieuw kijkcijferkanon: Op Zoek Naar Het Zesde Zintuig

 

 

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Niet Liesbeth maar Marchien wint Het Zesde Zintuig

  1. eva lee

    beste kijkers,
    Wat ontzettend jammer dat de KRO niet mijn naam bij het bronzen beeld heeft laten zien…. De prijs voor marchien, daarom hierbij : de naam van de beeldhouwster is Eva Lee, zij is volledig autodidact en beschouwt het beeldhouwen als een “gave”

      /   Reply  / 
  2. Marcel Dijstelbloem

    Hallo,
    Mijn naam is Marcel Dijstelbloem, ik ben 20 jaar en kom uit Helmond. Ik heb vanaf mijn zesde jaar te weten gekregen dat ik een zesde zintuig heb.
    Graag wil ik in contact komen met Marchien, Liesbeth of Petra, al is het maar via Email.
    Ik wil mensen graag mijn verhaal vertellen die me begrijpen. Vaak wordt ik voor de gek gehouden en mensen snappen me niet. Vaak heb ik contact met geesten en krijg ik een “channeling”. Hopelijk kan iemand me vertellen hoe ik contact op kan nemen met hen, of wil zelf met me praten.
    MVG,
    Marcel Dijstelbloem

      /   Reply  / 
  3. Ria

    Marcel Dijstelbloem:
    Graag wil ik je een tip geven. Kijk als je niet word begrepen door anderen mensen.
    Dan hebben die mensen een probleem ,maar niet jij . Blijf lekker je zelf zou ik zeggen ,Heel veel Suces met wat nog op je weg mag komen . en sta ver boven de mensen die je niet begrijpen.
    Groetjes van Ria

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>