SBS kaapt leeftijdonthuller bij RTL weg

Je echte leeftijdHet was een jaar of twee terug de hit op internet: het invullen van de test die je ware leeftijd zou onthullen. Dus niet je leeftijd in jaren, maar je leeftijd aan de hand van fysieke en mentale condities. Niet geheel ontoevallig bleek bijna iedereen ouder dan het aantal jaren dat hij of zij op deze aardkloot rondwandelt, en dus zou iedereen reden hebben om wat aan de conditie te doen. Om dan in een later stadium de test af te nemen en opeens veel jonger te blijken. Aan de test is ook een tv-programma gekoppeld op RTL 4, toentertijd gepresenteerd door Sylvana Simons en John Williams. Maar SBS 6 heeft het programma bij zijn concurrent weggekaapt.
SBS stelt dat het een mooie aanvulling is op bestaande programma’s als De Afvallers, De Opvoedpolitie en De Superhuisvrouw. Producent Advance bedacht programma’s als Stay or Go en Volgens Mama, beide tv-programma die al bij SBS zijn te zien en waar ook een website aan gekoppeld is.

Volgens persbureau ANP is RTL verrast door het nieuws, maar nemen ze de zaak niet hoog op. Niet zo gek, want het programma was op sterven na dood bij RTL. Bovendien heeft het een veel beter scorend programma voor ‘geruild’, te weten Weekend Miljonairs.

SBS 6 zal het programma pimpen tot een eigen formule. De zender zegt te profiteren van de sterke merknaam, maar wijzigt de inhoud ervan compleet. Het zal mij benieuwen…

Zie ook:
- SBS en RTL vechten nieuwe ijsrel uit
- SBS beraadt zich op aanval in televisie-vooravond-oorlog
- Was het alleen maar spierballen showen? SBS laat Ten Brink gaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>