Nieuw amusement van SBS 6: The Sing-Off; Succes of niet?

Het is een spannende dag voor SBS 6. De zender heeft nieuw amusement voor op de zaterdagavond in de vorm van The Sing-Off, waar groepen op louter vocale manieren populaire nummers vertolken. De focus ligt hierbij op kwaliteit, uiteindelijk is er een groepje het beste en die wint een platencontract. Voor de Amerikaanse zender NBC was The Sing-Off een succes, Nederland is het tweede land dat het format nu op de buis brengt. De opnames waren afgelopen maandag en betrokkenen zijn razendenthousiast. Gaat The Sing-Off hier ook een succes worden? Ik denk het niet.

Vooropgesteld: ik ben geen liefhebber van het genre musical en ook met een aflevering van Glee doe je mij bepaald geen plezier. Nu zijn dat twee vormen die anders zijn dan The Sing-Off, maar wel in de buurt komen. Dat is natuurlijk persoonlijke smaak, ik weet dat er heel veel mensen zijn die wel graag Glee of een musical kijken. Maar ook dat er heel veel mensen zijn die instant wegzappen.

Wat SBS 6 goed heeft gedaan is de jurysamenstelling. Tjeerd Oosterhuis voor de serieuze noot, René Froger als ‘vriend van het publiek’ en Karin Bloemen die er tussendoor freewheelt met grappen en bruikbare feedback. Tooske Ragas moet een show als deze verder prima kunnen dragen met haar ervaring en het zou zomaar kunnen dat Danny de Munk een ontdekking als presentator is.

Waar het volgens mij mis gaat: de tien groepen die meedoen lijken te veel op elkaar. Natuurlijk zie ik wel het verschil tussen de groepssamenstelling, afkomst en stemkleuren. Maar (van wat ik heb gezien in elk geval) ze doen teveel hetzelfde. The Sing-Off zou een show moeten zijn voor stemkunstenaars, mensen die met hun stem allerlei instrumenten kunnen benaderen. Ik zag niet heel veel meer variatie dan harmony zingen, beatboxen en koortjes.

Tel daarbij op dat is gekozen voor het genre Top 40-muziek gedurende heel de reeks. Dan valt te vrezen voor ‘tien keer hetzelfde optreden’ op een avond. Weliswaar misschien telkens heel knap – ik doe het de groepen in elk geval niet na – maar na twee nummers heb je het dan wel gezien. En zap je naar de primetime-programmering van de concurrentie.

Bij de perspresentatie was iedereen lyrisch en is me op het hart gedrukt dat de groepen onderling wel degelijk verschillen. “Zien is geloven”, heb ik zo’n tien keer voorbij horen komen. Dus vanavond krijgt The Sing-Off zeker een kans. Toch denk ik dat het genre muziek in The Sing-Off vooral leeft in het verenigingsleven, maar dat het grote publiek hier niet op zit te wachten.

Bekijk dit item om zelf een indruk te krijgen van The Sing-Off:

The Sing-Off, 20.00 uur, SBS 6

Zie ook:
- Tooske Ragas: The Sing-Off verdient miljoenenpubliek
- SBS 6 heeft jury The Sing-Off compleet
- Danny de Munk: Stemkunstenaars onderscheiden Sing-Off
- Danny de Munk presenteert met Tooske Ragas The Sing-Off (video)
- SBS 6 strikt Danny de Munk als presentator

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “Nieuw amusement van SBS 6: The Sing-Off; Succes of niet?

  1. kokkie

    ik ga niet kijken . word al gaar als ik danny de munk zie presenteren

      /   Reply  / 
  2. Frank

    “The Sing-Off zou een show moeten zijn voor stemkunstenaars, mensen die met hun stem allerlei instrumenten kunnen benaderen. Ik zag niet heel veel meer variatie dan harmony zingen, beatboxen en koortjes.”

    Dáár gaat het mis volgens mij! Het is niet heel ‘knap’, dus het gaat vervelen.

      /   Reply  / 
  3. anoniem

    Ik denk ook dat dit geen succes wordt. Misschien de eerste aflevering nog boven het miljoen, maar het zal er al snel onder gaan zitten.
    Ik vindt t wel laf van sbs6 om te zeggen met 600.000 tevreden te zijn, want meer dan dat scoort het sowieso wel.
    -
    Gokje voor vanavond:
    SBS6
    The sing-off: 1.050.000
    Weekend miljonairs: 1.100.000
    RTL4
    Gek op Jack: 1.750.000
    All you need: 1.600.00
    Wat vindt NL: 1.020.00
    NED1
    Herman Finkers: 1.700.000

      /   Reply  / 
    1. C

      Mijn gokje:

      The Sing-Off – 970.000
      Lotto Weekend Miljonairs – 1.250.000

      Iedereen Is Gek Op Jack – 1.900.000
      All You Need Is Love – 1.650.000

        /   Reply  / 
      1. Robin

        Mijn gok:
        The Sing-off: 900.000 kijkers
        Iedereen Is Gek Op Jack: 2,1 mln kijkers
        Lotto Weekend Miljonairs: 1,3 mln kijkers
        All You Need is Love: 1.7 mln kijkers

          /   Reply  / 
  4. Piet Jansma

    Probleem met dit programma is dat a-capella in Amerika al heel groot was voor dit programma en elke Universiteit een goede a-capella groep heeft. 2/3 van de groepen daar waren ook Universiteitsgroepen die echt waanzinnig goed zijn. Hier heb je groepen die zingen en waar er 2 op de achtergrond lopen te beatboxen wat totaal niet het a-capella is zoals ze dat in Amerika kennen. (Daar is het veel meer Koor-achtig)

      /   Reply  / 
  5. Anoniem

    Wel humor overigens: Danny de Munk in de promo: “Je weet niet wat je hoort!” Lekker dan!!! :P

      /   Reply  / 
  6. Robin

    Ik ga The Sing-off zeker een kans geven, al denk ik wel dat dit typisch een programma is dat naar 1x kijken vervelend gaat worden..

      /   Reply  / 
  7. Pop

    Wat leuk dit!

      /   Reply  / 
  8. Richard

    idd iedereen op twitter mega enthousiast. erg leuk idd, erg amerikaans, decor ook amerikaans

      /   Reply  / 
  9. Richard

    maar danny haalt het programma wel weer erg omlaag. Tooske had dit makkelijk zelf kunnen doen, dan was het helemaal af geweest

      /   Reply  / 
  10. Robbin

    Hmhmhm. Ik vind het format fantastisch, een hele nieuwe insteek van het talentenjachtgenre, maar dit programma had beter niet de grote oceaan over kunnen komen.. het doet wat plat en vreselijk hollands aan. De echte optredens komen heel zwak over en zit toaal geen kracht achter. Jammer!

      /   Reply  / 
  11. Robbin

    Wat is me trouwens afvraag. Hoe zal het met de eliminatie gaan? De uitzending is niet live, dus geen televoting. En ze krijgen van de jury ook geen punten..

      /   Reply  / 
    1. Willem

      Dat vraag ik me ook af, maar straks zullen we het weten.

        /   Reply  / 
  12. Steffan

    Opening was goed maar het wordt nu teveel hetzelfde.

      /   Reply  / 
    1. Willem

      Inderdaad. Dat de deelnemers talent hebben staat buiten kijf, en het is inderdaad ook wel weer eens wat anders dan de doorsnee talentenjachten, maar persoonlijk vind ik dat het wel snel gaat vervelen. Zoals jij ook al zegt: het wordt teveel van hetzelfde. Ik denk dat dit het programma dan ook de kop wel eens kan gaan kosten. Ik vind overigens Danny als presentator ook geen echt succes. Ik ben toch ook wel benieuwd of dit een blijvertje is.

        /   Reply  / 
  13. Hoek86

    Beetje opgepimpte versie van korenslag…

      /   Reply  / 
  14. Nicole

    Puur omdat het SBS is hoop ik op een flop. Dat eeuwige heel Nederland is in de ban van…..en dat aftellen elke keer, waarna e dus helemaal niks spannends gebeurt. Daardoor heb ik een hekel gekregen aan SBS.

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Jeetje, dus je vind het heel normaal dat jij nog wordt aangevallen op die snoepjes die jij als kind vanuit de Jamin-bak direct in je mond hebt gestopt? Of wat dacht je van die langverwachte baan die je niet krijgt omdat je tijdens je jeugd net zo los ging als Barbie en Tijgertje?

      Ik zeg niet dat je de sing off moet kijken, maar laat het verleden achter je. Ik heb gisteren wel proberen te kijken (met nadruk op proberen). Er werd niet afgeteld en ook niet “sbs is zo geweldig” gedaan. Het was best leuk en ook wel verrassend. Maar na act 3 of 4 had ik het wel gezien en heb ik de rtl5 film gekeken. Ik denk dat ik er wel nog een keertje naar zal kijken maar niet de eerste paar weken. Alhoewel: ik heb een zware hekel aan het format All you need, aangezien het te vaak om een communicatie of geld gebrek gaat (als je niet kan communiceren wordt het nooit wat, als je geen geld voor je partner over hebt om een ticket te kopen dan wordt het nooit wat), dus zolang die 2 programma’s tegelijk worden uitgezonden en er geen film of leuke cabaret is zal het denk ik toch de sing off worden, Al was SST 24/7 gisteravond ook best aardig.

        /   Reply  / 
  15. jolanda

    The Sing Off ruim 1,2 miljoen!!! Heel goed voor SBS6

      /   Reply  / 
    1. kokkie

      is maar ffkes denk dat het stuk minder gaat worden .

        /   Reply  / 
      1. WT

        Dat weet ik wel zeker.
        Nog 1 week All you need is love en dan krijg je IHVH.
        Dus dagdag Sing-off!
        Vond er trouwens geen bal aan.

          /   Reply  / 
  16. Helmi

    Nou ik wil even kwijt dat dit programma echt verschrikkelijk is,
    je word helemaal gek van alles hetzelfde.
    Echt hier kijken volgende week missien nog een handje vol mensen naar maar dan alleen voor de jury die verdient dit echt niet.

      /   Reply  / 
  17. C

    Die presentatie is echt om te huilen gewoon.

      /   Reply  / 
  18. Shary

    Ik heb een tijdje geleden op youtube naar de amerikaanse versie van dit programma gekeken. Ik kon niet geloven wat een talent daar stond! Ik vond vooral de groep ‘committed’ eeerg goed van amerika! Dit maakte mij verwachtingen van de sbs6 programma natuurlijk erg groot, en dan krijg ik dit te zien! Is toch niet te geloven, dit is gewoon verschrikkelijk. Geen van de groepen die zingen kan. Het ziet er allemaal zo nep amerikaans uit. Denken dat het amerika is, maar het is duidelijk nederlandse troep. Verschrikkelijk!

      /   Reply  / 
  19. Willem

    Ik ben gisteren al snel afgehaakt, maar aan de kijkcijfers te zien, is de helft van de kijkers er al niet eens aan begonnen om te gaan kijken. Misschien gewoon ook niet mijn ding, maar mij boeide het gisteren totaal niet meer en ik ben dus ook niet meer van plan te gaan kijken. Maar als het zo doorgaat, is het wellicht ook eerder van de buis als verwacht.

      /   Reply  / 
  20. Johan

    Van 1,2 mln naar 600.000 kijkers. Dat had ik al voorspeld. SBS6 moet eens iets minder roepen dat ze beste zijn! Deze show mist audities. Je wilt deelnemers leren kennen en dan tijdens de reeks zien groeien etc. Nu zijn het allemaal vantevoren samengestelde groepjes. Dat werkt dus niet. De neerwaartse spiraal zal nog wel doorgaan aangezien ze alle programma’s jatten en dan zo brengen alsof ze t zelf hebben verzonnen, kijkers pikken dit gewoon dit…. En terecht. Buiten HvN is er geen goed format uit de SBS koker gekomen. Ik ben al jaren geleden afgehaakt en dat bevalt prima! En dan nu…10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1…..over en sluiten met die zender!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>