RTL: The Voice of Holland groter succes dan Idols I

The Voice of Holland is de meest succesvolle auditieshow ooit uitgezonden in Nederland. Dat meldt RTL in een persbericht. Bij velen staat Idols I als meest succesvol in het geheugen gegrift, mede door het uitslagmoment waar toentertijd 4,9 miljoen mensen naar keken. Maar The Voice of Holland heeft gemiddeld gezien een stuk meer kijkers getrokken dan de allereerste Idols, het begin van een nieuw genre televisie.

RTL meldt: “The Voice of Holland trekt gemiddeld 2,7 miljoen kijkers per aflevering. Daarmee is het de best bekeken talentenjacht van RTL 4. Nummer 2 is Idols 2 (2003/2004) met 2,5 miljoen kijkers gemiddeld per aflevering, Idols 1 staat op de derde plaats met 2,3 miljoen kijkers (2002/2003).”

Ook in de hitlijst is The Voice of Holland al een succes. “Het is voor het eerst dat het publiek direct volledige tracks (3 minuten) van de optredende deelnemers kan downloaden. Dit leverde The Voice of Holland meer dan 30 maal een notering op in de GfK Top 100, waarvan tot nu toe twee nummer 1 hits en een gouden single (meer dan 10.000 downloads).

Niet zelden is het einde van de talentenjacht al ingeluid in de afgelopen maanden door kenners of kijkers. Maar The Voice of Holland bewijst dat het genre auditieshow nog lang niet klaar is.

Aanstaande vrijdag is de finale van The Voice of Holland. De verwachting is dat hier ook de hoogste kijkcijfers genoteerd gaan worden. De best bekeken uitzending tot nu toe was de laatste blind audition, waar 3.030.000 kijkers op afstemden.

Zie ook:
- Alle TVOH-berichten
- Martijn Krabbé: The Voice of Holland nog niet beslist
- Finale The Voice of Holland met Ben, Kim, Leonie en Pearl
- NLpop: The Voice of Holland-singles domineren iTunes Chart
- ‘The Voice of Holland strikt naast Adele ook Bruno Mars’
- Kijkcijfers vrijdag: TVOH zelfs ‘s nachts boven 2,5 miljoen
- Video: Eerste promo X Factor 2011
- Finalisten TVOH zingen vrijdag single in Resultshow
- Peter van der Hurk: Ben Saunders wint The Voice of Holland

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “RTL: The Voice of Holland groter succes dan Idols I

  1. Steffan

    Het zou toch wat zijn als de finale 4 miljoen kijkers haalt.

    Ik vind de media gekte nog wat tegenvallen voor de finale.
    Het is niet zo’n gekte als toen met Jim/Jamai.

      /   Reply  / 
  2. Emiel

    pfff de kijkers worden plat gegooid met deze zeik programma’s.
    Word het niet eens een keer weer tijd voor een soundmix show. Daar hebben ze nog één a twee talenten weggehaald te noemen gerrard joling en marco borsato. De programma’s van tegenwoordig zijn allemaal te verwijfd, en iedere tienerjongen komt er mee uit de kast. Te triest voor woorden.

      /   Reply  / 
    1. Richard

      Bijna net zo triest als jouw reactie. Programma’s zijn te verwijfd?? In welk opzicht is TVOH verwijfd? En dan ga je ook nog eens Gerard Joling als voorbeeld van hoe het wel moet aanhalen….

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>