SBS-zenders kiezen bewust voor bescheiden start 2011/12

De zomerborrel (wat vorig jaar een echte najaarspresentatie was) van de SBS-zenders zit erop. Ik had gehoopt wat meer te horen dan gisteren is rondgestuurd in de persberichten, maar dat zit er nog even niet in. Zolang niet zeker is dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit de overname door Sanoma/Talpa goedkeurt, gaat er niets baanbrekende veranderen bij de drie zenders. Oftewel: SBS 6, Net 5 en Veronica maken een bescheiden start in het nieuwe seizoen en hopen vanaf 2012 te gaan knallen.

Uit de bestaande formatportefeuille zijn de meer succesvolle titels geprolongeerd, zoals Hart in Aktie, Het Beste Idee van Nederland, Het Blok, Waar Is De Mol?, Peter R. de Vries Misdaadverslaggever en ga zo maar door. Daarnaast verschijnen er enkele nieuwe programma’s, waaronder Zand Erover, Overtreders, Ranking the Cars, Hart Tegen Hard, Het Zullen Je Ouders Maar Zijn en Next Hair Guru.

Het betekent ook dat niet alle presentatoren meteen een klus te pakken hebben. Dat betekent niet dat ze stilzitten. Achter de schermen wordt volop gewerkt aan nieuwe formats en programma’s, zo verzekerden zendermanagement, persvoorlichters en presentatoren me gisteren. De zendergroep hoopt rond november een nieuwe perspresentatie te organiseren met de plannen voor 2012. SBS 6 gaat in het weekend vooralsnog de succesformules The Voice of Holland en Ik Hou van Holland uit de weg door (familie)films te programmeren. De zender vindt dit budgettair verantwoorder.

Viel er dan helemaal geen nieuws los te peuteren? Zeker wel. Vandaag en de komende tijd zul je dat op deze blog terugvinden.

Zie ook:
- Johan Derksen en Katja in Waar Is De Mol?
- Lauren Verster maakt Ranking the Cars
- SBS 6 zet Nance in als Martin Gaus
- SBS ontvouwt plannen voor najaar 2011

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “SBS-zenders kiezen bewust voor bescheiden start 2011/12

 1. Daan

  RTL zal wel blij zijn met deze bescheiden start. Doordat SBS de strijd met het weekend amusement van RTL uit de weg gaat zal dit wellicht nog beter gaan scoren dan afgelopen seizoen.
  Het is duidelijk dat SBS weinig budget heeft en wacht op de inbreng van de nieuwe eigenaren (vooral De Mol). Maar om de kijker dan nu alvast in de armen van de concurrent te drijven lijkt me toch niet echt verstandig.

    /   Reply  / 
 2. Martijn

  Rtl Nederland gaat het beste najaar ooit tegemoet, dat kan bijna niet anders.
  De sbs groep gaat een nog zwaarder najaar draaien, wat een positieve terugkeer van de zender nog lastiger zal gaan maken. Films lijken mij juist niet verantwoord voor een zender die zo op z’n gat ligt.
  Voor John niks aan het handje, want die gaat met zijn weekendamusement bij rtl knallen.

    /   Reply  / 
 3. Martijn

  Ik zou in iedergeval geen reclamezendtijd inkopen bij de zenders :)

    /   Reply  / 
 4. mark nijmegen

  vind het juist slim.. films is goedkoper dan amusement. Iemand die niet naar the voice wil kijken kijkt ook niet naar ander amusement.. kan dan dus makkelijk een film gaan kijken.

    /   Reply  / 
  1. peter

   En er zijn nog altijd 13 miljoen die er helemaal niets aanvinden
   Zeker 5 miljoen kijkt elders liever en filmpje
   dus succes voor THE VOICE is maar betrekkelijk voor RTL

     /   Reply  / 
 5. Anoniem

  Wat heeft zo iemand als Tooske dan te doen dit najaar (op huizenjacht na)

  Gerard, Tooske, Beau en Nance.. wat ik toch een beetje de grootste sterren van SBS6 vind, hebben (bijna) niks te doen.
  (oke, beau heeft noh Het Beste Idee, en Nance een goedkoop honden programma)

  Maar alle presentatoren als HenkJan, Vivian, Leontine, Danny en Jeroen hebben allemaal een eigen programma dit najaar.. is dit besparing ofso?

    /   Reply  / 
 6. Michel

  Het is afwachten wat het commisaariaat voor de media gaat beslissen en dan kan het er vanaf volgend jaar heel anders uit zien. Als John zijn aandeel RTL moet terug geven dan krijgt hij Radio538 terug in handen en ook de zender waarop RTL8 nu uitzend. Ook kan het zijn dat The Voice of Holland dan naar SBS verhuist. RTL vond en vind het programma veel te duur en Talpa betaald uit eigen kas mee aan de uitzending mee in Nederland omdat hij verdiend aan de formatverkoop in het buitenland. Lijkt mij niet dat John het programma bij RTL houd als hij zijn aandelen van RTL terug moet geven. Waarschijnlijk zullen de programma’s van Jack Spijkerman ook verhuizen omdat hij geen vast contract heeft bij RTL maar, in dienst is van Talpa. Ook kan Linda de Mol nog steeds overstappen naar de zender. Iets wat ter zijner tijd ook wel gaat verbeuren denk ik. Verder heeft John er nooit een geheim van gemaakt dat hij Erland Galjaard als opvolger van Eric van Stade wil bij SBS.

    /   Reply  / 
  1. peter

   Dat zal RTL ook wel weten , zijn ook geen domme jongens
   en hebben hun plannen al uitgezet voor als het mIs zou gaan
   lopen , maar het houdt de gemoederen wel bezig

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>