Danny de Munk presenteert met Tooske Ragas The Sing-Off

SBS 6 werkt aan een nieuwe talentenjacht, zoveel werd eind vorig jaar duidelijk. Vandaag maakt Danny de Munk in De Telegraaf wereldkundig dat hij co-host wordt van deze talentenjacht, Tooske Ragas neemt de leiding bij het presenteren van The Sing-Off. Het is een format van de Amerikaanse zender NBC waarin liedjes op alle mogelijke muzikale manieren worden benaderd door amateurs.

Danny hypet in de krant: “In Amerika keken er wekelijks tien miljoen mensen naar. Ik moet eerlijk zeggen, toen ik het hoorde dacht ik ’een talentenjacht, daar gaan we weer!’ Maar ik ben bijna van mijn stoel gevallen toen ik de dvd’s van het programma zag. (…) Er is geen instrument of orkest. Het zijn zanggroepen met daarin menselijke jukeboxen. Iemand doet percussie, drum, synthesizergeluiden, eerste, tweede, derde stem… Dat maakt het heel uniek. Wij zijn gewend, en dan steek ik als zanger ook mijn hand in eigen boezem, dat iemand een liedje gaat zingen en that’s it.”

En over zijn eigen rol in The Sing-Off verklapt hij: “Tooske doet vooral het studiowerk, ik ben een soort lopende babbelbox, ga het traject in met de deelnemers. De lat ligt hoog, er komen ook geen gekken voorbij zeg maar. Zo van ’ik doe een jukebox na’.”

Een preview van het openingsnummer in Amerika (zie hieronder) ziet er veelbelovend uit. Origineel uitvoering die meegaat in de tijdsgeest, aangewakkerd door bijvoorbeeld musicals en Glee. Het is wel het type uitvoering waar je van moet houden. Persoonlijk zie ik bijvoorbeeld liever een solist excelleren met popmuziek, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen in Nederland graag naar The Sing-Off kijken. Dat gezegd hebbende: het is ook een show die met Amerikaanse budgetten goed uit de verf komt. Maar of dat ook lukt met de Nederlandse budgetten…. We gaan het zien, bij SBS 6.

Bekijk de preview:

Bekijk opening met The Music in Me:

Zie ook:
- SBS 6 strikt Danny de Munk als presentator
- SBS 6 bereidt nieuwe talentenjacht voor

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Danny de Munk presenteert met Tooske Ragas The Sing-Off

  1. pieter

    Ziet er wel grappig uit. Maar, Lelijk decor en erg gay.

      /   Reply  / 
  2. rtd

    beetje glee achtig… maar wel leuk…

    ene pieter… sbs gebruikt hier gewoon het decor van de Uri geller show voor hoor.. gebruiken ze tenslotte overal voor.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Lees zojuist op http://www.tienfan.nl dat talpa ook weer een muzikale show aan het ontwikkelen is: ‘Step into my world’ genaamd.

      /   Reply  / 
  4. Lina

    Leuk..maareh waneer komt RTL 5 es met een Nederlandse versie van die Glee-talentenjacht Don’t Stop Believing?

      /   Reply  / 
  5. Wp

    Njah het is erg leuk.. Alleen zie ik dit in Nederland geen succes worden..

      /   Reply  / 
  6. noname

    RTL PROMO: XFACTOR 2011 ONLINE! Ga naar xfactor.nl!

      /   Reply  / 
  7. Christian

    Ik denk niet dat het echt gaat scoren. Het ziet er wel leuk uit, maar het niveau zal bij SBS niet erg hoog liggen denk ik..

      /   Reply  / 
  8. Piet Jansma

    Dit gaat hier niet werken. In Amerika zijn a-capella groepen veel meer normaal, voornamelijk op Universiteiten. Van de kandidatengroepen in Amerika was dan ook 2/3 afkomstig van Universiteiten. Aangezien je dat hier niet hebt zal het niveau veel lager gaan liggen. Ook was het in Amerika maar een seizoen van 5 afleveringen. SBS kennende zal dat hier eerder tegen de 50 afleveringen aanzitten :D

      /   Reply  / 
  9. PINHEAD

    Krijg nu al hoofdpijn bij het horen van die previews…
    Laat staan dat je daar de hele avond naar moet luisteren! o,0

      /   Reply  / 
  10. NDK

    Stop gewoon voorlopig even met die muziek-talentenjachten. En maak eens echte televisie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>