SBS ontvouwt plannen voor 2012; live updates via Twitter

Samen Beter Sterker. Dat is de onderkop die SBS voert voor de 2012-presentatie, die vanmiddag plaatsvindt in Amsterdam. Nu de zendergroep in andere handen is gevallen (Sanoma/Talpa) en er achter de schermen van alles is bekokstoofd om in 2012 een nieuwe wind te laten waaien, is het tijd geworden die plannen te presenteren. Zoals bekend gaat het niet goed met de tv-zenders, de nieuwe topvrouw Georgette Schlick heeft al aangekondigd dat de problemen niet binnen nu en zes maanden zullen zijn opgelost. Maar wat gaan SBS 6, Net 5 en Veronica allemaal doen? Vanmiddag moet veel duidelijk worden.

Voor zover ik heb begrepen worden er (nog) geen nieuwe presentatoren voorgesteld. Wel verwacht ik veel nieuwe programmatitels – simpelweg omdat voor de buitenwereld de programmaschema’s voor 2012 nog nauwelijks gevuld kunnen worden – waarvan een flink deel bij Talpa zal zijn ontsproten. Wie weet zijn er ook al wat crossmediale projecten te bespeuren, waarbij de tijdschriften of websites van Sanoma een rol spelen.

The Winner Is… zou één van de titels moeten worden die SBS 6 weer op de kaart gaat zetten. Het betreft een innovatie in het genre auditieshow, gepresenteerd door Beau van Erven Dorens met Jeroen van der Boom als jurylid. Bij Net 5 verwacht ik dat een nieuw seizoen van Peking Express officieel gaat worden aangekondigd, terwijl Veronica vermoedelijk wat meer sportgerelateerde programma’s brengt om alle uitzendrechten van voetbalwedstrijden op te leuken. En komt daar dan ook de Nederlandse Top Gear? En is de Belgisch/Nederlandse dramaserie Crimi Clowns bedoeld voor Veronica of toch voor een zusterzender?

Het blijft evengoed spannend wat SBS 6 straks in het weekend gaat doen. En wat heeft de zender voor Gerard Joling in gedachten? De presenterende zanger liet hier en daar al doorschemeren niet in alle aangeboden formats brood te zien, zelf zou hij het liefst een programma met kinderen maken in de geest van de Minimoppentrommel. Ook is er nog geen grote nieuwe show voor Nance of Tooske Ragas bekend. Net 5 heeft verder beide vaste presentatoren betaald thuis zitten en lijkt meer in te zetten op reality. Al is er voor het voorjaar ook een nieuwe, nader bekend te maken, dramaserie aangekondigd.

Hopelijk wordt er vanmiddag veel duidelijk. Vanaf een uur of 17.00 kun je de eerste tweets (ovv 3G-internet) op mijn persoonlijke account verwachten. Morgen volgt dan meer nieuws uit de presentatie op deze blog, later ook interviews met presentatoren en zenderleiding.

Zie ook:
- Net 5 definitief terug met Peking Express
- Nieuwe SBS-baas Schlick: Geef ons 2 jaar de tijd
- Remko van Westerloo nieuwe programmadirecteur SBS
- Eric van Stade weg bij SBS, Georgette Schlick opvolger
- SBS-zenders in november met presentatie plannen 2012

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “SBS ontvouwt plannen voor 2012; live updates via Twitter

  1. Peter

    ben benieuwd, verwacht ook wel een degelijke dagprogrammering!! En nieuwe logo’s of namen!!! Zeker sbs6 heeft iets nieuws nodig…. HVNL en Shownieuws zijn al in kil zilver gewikkeld!!! Das toch niet de nieuwe weg die ze gaan inslaan!!! Kil en koud!!! Ik ga het een kans geven!!! Lees het vanavond wel!!!

    Succes herman vanmiddag!!!

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Ben zeer benieuwd naar de 2012-plannen van SBS.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Zo maar eens even de tweets van Herman gaan volgen. Ben ook erg benieuwd naar de plannen voor 2012.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>