De laatste RTL-klus van Renate Verbaan: Project Catwalk

Het heeft even geduurd, maar vanavond is het tweede Nederlandse seizoen van Project Catwalk te zien op RTL 5. Van de vorige serie uit 2007 beleeft de modewereld nog steeds plezier; ik zie de markante figuur Janice in elk geval overal opduiken – al hebben we weer weinig vernomen van winnaar Django. Hoe dan ook; Renate Verbaan heeft twaalf ontwerptalenten om zich heen verzameld die de komende weken de strijd met elkaar aangaan.

De ontwerpers zijn in dit tweede seizoen niet bepaald grijze muizen en bruisen van de creatieve ideeën. Met allen een eigen stijl, uiteenlopende achtergrond en de één meer uitgesproken dan de ander, is de competitie groot en het niveau hoog. Wekelijks zetten zij hun tanden in een zware modeopdracht en moeten zij onder high pressure presteren.
Het gaat om Amel, Jeroen, Larissa, Martin, Merel, Mieke, Nicolaas, Roos, Sebastian, Sepehr, Shari en Stefan.

De laatste drie ontwerpers in de race presenteren vol trots een geheel eigen collectie met als ultieme doel de jury te overtuigen dat zij de terechte winnaar zijn van Project Catwalk. De winnaar krijgt een modespread in een bekend tijdschrift, 15.000 euro en een eigen catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week.

De jury bestaat uit ontwerper Daryl van Wouw, chef mode van de Marie Claire Simone Dernee en Renate Verbaan. Ook versterkt wekelijks een bekende naam uit de Nederlandse fashion industry de jury. Grote namen als Claes Iversen, Mada van Gaans en Marlies Dekkers schuiven aan en geven hun ongezouten mening over de creaties van de topdesigners in spé. De deelnemers worden bijgestaan door rots in de branding, coach Michiel Keuper.

RTL 5 zat al middenin de opnames toen bekend werd dat Renate overstapte naar Net 5. Anders hadden ze vast een ander op deze klus gezet.

Project Catwalk, 21.25 uur, RTL 5

Zie ook:
- Renate Verbaan nieuwe troef Net 5 in vooravond
- Project Catwalk-winnaar Django baalt van bitchy imago
- Finale Project Catwalk: wordt het Django, Daisy of Joshua?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “De laatste RTL-klus van Renate Verbaan: Project Catwalk

  1. Martijn

    Moet zeggen dat ik na het vertrek van Renate naar Net5 mogelijkheden zie voor Lieke van lexmond om programma´s als deze, maar ook daten in het donker van haar over te nemen. Bij Rtl4 krijgt ze maar weinig klussen moet ik zeggen, terwijl ze op mij erg goed overkomt. Misschien een idee om bij Rtl5 te beginnen.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Lieke kan niet presenteren joh

        /   Reply  / 
  2. Paultje

    Welke programma’s heeft ze zoal gedaan tijdens de RTL5 periode, volgens mij niet zo heel erg veel, dan is het makkelijk na te gaan wie het kan vervangen!
    - Lost In Tokyo (evt by terugkomst Nikkie Plessen)
    - Project Catwalk (Bridget Maasland)
    - RTL Travel ((evt by terugkomst Nikkie Plessen/Wytske Kenemans)
    - Daten In Het Donker (Rick Brandsteder)
    - RTL5 Koninginnedag (Wytske Kenemans)
    - RTL Boulevard (Briget Maasland)

      /   Reply  / 
    1. Lia

      Asjeblief niet Bridget Maasland! Het zal best een aardige meid zijn, maar op TV komt ze op mij onpersoonlijk over.

        /   Reply  / 
      1. Topmodel

        Nee inderdaad geen Bridget. Tijdens de zwangerschap van Renate deed ze volgens mij beauty en the nerd. Toen Renate het nog maakte was het leuk, omdat zij nog een beetje weet te presenteren. Bridgit is leuk als vj maar zij moet echt niet een programma van 1 uur krijgen.

        Kijkt er nog iemand naar haar programma op dat vreselijke tijdslot? Ik ben benieuwd of er nog een leuke fashion/modellen programma bijkomt, nu the cut is afgelopen. Dat programma kwam helaas uit 2005, hopen dat er nu iets recents komt.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>