De Schat van de Oranje is vooral De Grote Emile Show

SBS 6 komt voor het eerst dit seizoen met eigen programmering op de vrijdagavond. Op primetime is eerst De Schat van de Oranje te zien, aansluitend spelshow De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen. Velen hebben zich afgevraagd waarom een Expeditie Robinson-achtig programma op de familieavond. Tja, SBS heeft een aantal keer lelijk zijn billen gebrand met falend weekendamusement en dit is wel wat anders.

Afgelopen week is De Schat van de Oranje aan de pers gepresenteerd in het Scheepvaartmuseum, waar volgens presentator Erik van der Hoff het schatzoekersverhaal begint. Maar het draait bij de viewing vooral om kandidaat Emile Ratelband.

Daags na zijn vrijlating lijkt niemand te verwachten dat de positiviteitsgoeroe komt opdraven, toch neemt Emile uitgebreid de tijd voor de fotografen. En tijdens de viewing van aflevering 1 deert het hem niet dat de roddelblaadjes zich pal naast hem positioneren.

De eerste aflevering van De Schat van de Oranje is dan ook De Grote Emile Show. Twee teams van zes BN’ers (Emile is de bekendste) peddelen naar een onbewoond eiland. Daar duikt Emile als dertiende kandidaat op. Geen team dat Emile wil hebben. De BN’ers proberen hem zelfs uit te ruilen voor scheppen en visnetjes. Dat Emile als enige een aansteker en dus vuur heeft, maakt geen verschil. Emile is, ver voordat hij zou worden opgepakt voor het beramen van brandstichting, persona non grata.

Terwijl de beelden van de kibbelende sterren met geschaterlach van henzelf worden onthaald, zit Emile voorovergebogen op zijn stoel, druk doende met zijn telefoon. Of lacht hij stiekem in zijn vuistje? Het heeft er namelijk alle schijn van dat Emile er met de hoofdprijs van 35.000 euro vandoorgaat. “Hallo Emile, grote winnaar”, onthaalt presentator Erik van der Hoff hem voor de viewing, als het aanwezige journaille nog buiten de lentezon tot zich neemt. De woorden hebben zijn mond nauwelijks verlaten of Van der Hoff mompelt ‘dat mag ik natuurlijk niet zeggen’.

Na de viewing vertelt hij ons: “Ja, hij is de winnaar qua publiciteit hè? Poging tot brandstichting. Het past wel een beetje bij hem. Emile is wel een mannetje.” Jaja Erik, ons leid je niet om de tuin. “Natuurlijk heeft hij niet gewonnen, anders zeg ik zoiets niet. Of wel? Dan moet je de serie blijven kijken.”

De eerste aflevering is nog vooral het introduceren van de karakters, naast Emile ook Babette van Veen, Thomas Berge, Liza Sips, Horace Cohen, Nadia Palesa Poeschmann, Rob Geus, Prinses Inge, Hugo Metsers jr, Euvgenia Parakhina, Mark Huizinga, Marloes Coenen en Janice. Vanaf volgende week gaan zij daadwerkelijk schatzoeken. Van der Hoff: “Vooral de combinatie van reality en de zoektocht naar de schat werkt goed. Het is erg mooi om te zien hoe iedereen anders te werk gaat. De één deelt aanwijzingen, de ander geeft valse aanwijzingen en Hugo is een nacht zelfs lukraak gaan graven.”

En of Emile aan het einde van de rit de winnaar blijkt? Het grote afstrepen kan al beginnen. Terwijl Erik nog in Thailand zat voor opnames, liep actrice Liza Sips al op de première van Saturday Night Fever rond en stond reality-ster prinses Inge in de keuken van Life4You. Ook modemannetje Janice doet met ‘ik ben best ver gekomen’ een onhandige uitspraak. Naast de kandidaat die al in de eerste aflevering op het vliegtuig terug naar Nederland wordt gezet.

Bekijk de promo voor De Schat van de Oranje met de geschiedenis van de schat:

De Schat van de Oranje, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Van der Hoff bood zichzelf aan als host Schat van de Oranje
- Albert Verlinde snapt tijdslot De Schat van De Oranje niet
- Liza Sips en Emile Ratelband in De Schat van De Oranje
- SBS zet De Schat van Oranje tegenover Holland’s Got Talent
- Erik van der Hoff naar SBS 6 voor Robinson-kloon
- SBS 6 laat BN’ers schatzoeken in De Schat van Oranje

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “De Schat van de Oranje is vooral De Grote Emile Show

  1. Nachtwaker/Leipe Loetje

    Oh god, gaat Emile Ratelband de aandacht weer op zich eisen? xD “TSJAKKAA!”

      /   Reply  / 
  2. Jordy

    Ik ben benieuwd hoe de serie gaat uitpakken. Hopelijk gewoon een mooi programma in de stijl van Expeditie Robinson, actually.

      /   Reply  / 
  3. TwanDS

    Wat denk jezelf jordy, gemaakt door eyeworks voor sbs6.
    Een inhoudlozer combi is volgens mij niet mogelijk…

      /   Reply  / 
    1. Michel

      Wat een zielige reactie! Kijk jij toch gewoon weer de zoveelste talentjacht op RTL4

        /   Reply  / 
      1. TwanDS

        Het is gewoon jatwerk van ER in een cheap-ass eyeworks jasje.

          /   Reply  / 
        1. Michel

          Ik Hou van Holland (het gevoel van, 10 voor taal, Stenders late vermaak)

          De Jongens tegen de meisjes (Wie ben ik, 5 tegen 5, Wij zijn Beter, Bots)

          Wie ben ik (babelonie)

          My name is (soundmix show)

          The Voice (idols/X factor)

          Hollands Got Talent (Nieuwe oogst, De Pats Boem show, Top of Flop)

          Koffietijd en De 5 uur show (Service salon)

          Telekids en Live4You (Super BOOS, Live and Kicking/Going Live van BBC)

          Bonje met de buren (de rijdende rechter)

          Dancing on ice (Sterren dansen op het ijs)

          Puzzeltijd (Puzzelkampioen)

          4 in het Land (Hart van Nederland)

          Hitbingo (Teebingo)

          Gillend naar huis (Het is hier fanastisch)

          Glitter Glamour Gordon (Glamourland)

          Van de Vost ziet Sterren (de Tros Tv show op reis)

          Lotto’s onvergetelijke zaterdag/zondag (De Willem Ruis Lotto show)

          Prijzenslag/ Cash en Carlo (Prijs je Rijk)

          Ik Wed dat ik het kan (Wedden dat)

          De Postcode Loterij Record show (Wedden dat)

          Moordvrouw (Flikken Maastricht)

          Royal Canin Dog Challenge (De Natte Neuzen show)

          RTL Dossier (Reportage)

          Het Swingpaleis (Het Gevoel van)

          Topchef (Masterchef)

          Gaan met die Banaan (Banasplit)

          Wie is de Chef (Smaken Verschillen)

          Dieren vrienden/Dier enzo (Dierenmanieren, Alle dieren tellen mee)

          Planet race (Wanted/Duel over de grens)

          Villa Lux (Countdown)

          Wat Kiest Nederland (Nederland Kiest)

          The Crazy race (ter land ter zee en in de lucht)

          Wie is mijn vader? (DNA Onbekend)

          Liefde op het eerste gezicht (Op goed geluk)

          Overgenomen: All you Need is Love, Dit was het nieuws, Hollands Got Talent, Doet ie het of doet ie het niet, Geef nooit op, De Suprise show, De Soundmix show, De Andre van Duin Show, Wedden Dat, 1 van de 8, De Minni Playback show, Meneer Kaktus, Ushi en van Dijk, De Slimste, Gooische vrouwen, 5 tegen 5, Het 6e Zintuig, Zeg n’s aaa, Voetbalvrouwen, Koppels, Stenders Latevermaak, Nieuw Dier, Lieve lust, Lotte, Klasgenoten, Tineke, De Staatsloterij show, Spijkerhoek, Ron’s Honymoonquize, Showmasters,Boobytrap, Euh Vergeet je Tandenborstel niet, Achmea Kennisquiz, Deal or no deal, De Goudenkooi en zo kan ik nog wel door gaan.

          Overal word gekopieerd en dus ook door tv zenders en dus niet alleen door SBS6, NET5 en VERONICA8

            /   Reply  / 
  4. Polle

    “En of Emile aan het einde van de rit de winnaar blijkt? Het grote afstrepen kan al beginnen. Terwijl Erik nog in Thailand zat voor opnames, liep actrice Liza Sips al op de première van Saturday Night Fever rond en stond reality-ster prinses Inge in de keuken van Life4You. Ook modemannetje Janice doet met ‘ik ben best ver gekomen’ een onhandige uitspraak. Naast de kandidaat die al in de eerste aflevering op het vliegtuig terug naar Nederland wordt gezet.”

    Ik wist niet dat spoilen ook een journalistieke taak is! Lijkt mij juist enig om teams te zien vechten om Ratelband niet in hun team te hoeven opnemen. Ik geef ze groot gelijk! Ik heb er in ieder geval meer zin in, dan de zoveelste start van een talentenshow!

      /   Reply  / 
  5. Rogier

    @TwanDS

    Het programma is nog geen eens uitgezonden en je weet al dat het ‘cheap-ass’ is? Kijk eerst gewoon de aankomende afleveringen en geef dan pas je oordeel.

      /   Reply  / 
  6. topmodel

    inderdaad jammer van het spoilen.

    Vind het jammer dat er eerst een kennismakingsuitzending is. Volgens mij zijn hun bekender dan de laatste molkandidaten en de belgen en een aantak er-bners zijn ook vrij onbekend.

      /   Reply  / 
  7. Johan Derksen

    vind emile wel een hele leuke man

      /   Reply  / 
  8. Sven

    Hmm hier ook een baalreactie. Niet de eerste keer dat een bericht spoilers bevat zonder ook maar enige waarschuwing. De lol is er dan toch snel van af. Jammer.

      /   Reply  / 
  9. Flakin

    Sinds wanneer geeft zappen spoilers :(

      /   Reply  / 
  10. remco

    685.000 kijkers Mogen dus wel stellen dat Schat van Oranje een flop is. Kijkcijfers gaan enkel nog dalen, dit waren nog de nieuwsgierige kijkers die er volgende week niet zijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>