Kwakkelend SBS 6 looft miljoen euro voor wonder uit

SBS 6 komt in het nieuwe tv-seizoen met het programma Miljoen voor een Wonder. De zender daagt kijkers uit iets onverklaarbaars te doen voor het oog van de camera. Degene die kijkers en de wetenschap het meest versteld doet staan, wint een miljoen euro. “Kun jij iets dat voor toeschouwers onbegrijpelijk en voor de wetenschap onverklaarbaar is? Oftewel… kan jij een wonder verrichten? Dan ligt er 1 miljoen euro voor je klaar!”, luidt de kandidatenoproep.

Het is niet de eerste keer dat SBS 6 een beroep doet op de creativiteit van de kijker. Eerder presenteerde Viktor Brand het door Talpa geproduceerde Wat Zou Jij Doen Met Onze Poen?, wat uitdraaide op een flop.

SBS 6 heeft het afgelopen jaar geen enkel nieuw programma gelanceerd dat een kijkcijferhit werd. Nu lijkt het dus bereid te zijn diep in de buidel te tasten voor spraakmakende televisie. Al kun je met een dergelijke oproep verwachten dat er veel goochelaars, kwakzalvers en grappenmakers zich aan zullen melden.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kwakkelend SBS 6 looft miljoen euro voor wonder uit

  1. ik reageer ook ff...

    Ik weet er wel om dat bedrag te cashen: 2 miljoen kijkers voor een programma op SBS6 (en dan geen voetbaluitzending). Volledig onbegrijpelijk en onverklaarbaar… whahaha…

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Ik denk dat de laatste zin kenmerkend zal zijn voor de voorrondes van dit programma. Daarna zullen de bijzondere zaken overblijven dat dus voornamelijk illusionisten zullen zijn, want echte wonderen moeten we niet verwachten.

      /   Reply  / 
  3. Timo

    Als er 1 miljoen prijzengeld beschikbaar is, waarom dan niet een lokale versie van The Amazing Race maken. Dat is kwaliteits-TV en het geeft de mogelijkheid om zoveel mooie plekken en mensen van over de hele wereld te laten zien. Waarom nou weer een niet inspirerend format als dit.
    Toch zal ik de premiere wel gaan kijken, aangezien ik wel van Talpa verwacht dat het toch wel “iets” moet hebben als er 1 miljoen euro wordt weggegeven.

      /   Reply  / 
    1. R

      Herinner je ‘The winner is..’ nog? ;)

        /   Reply  / 
      1. Timo

        Tuurlijk herinner ik me dat trainwreck, maar desondanks heb ik nog wel vertrouwen in Talpa. Elke producent heeft zo z’n slechte formats. Daar zijn tientallen voorbeelden van te noemen.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>