SBS 6 eind november met winterpresentatie

Na de publieke omroep en RTL komt ook SBS 6 nog met een grote perspresentatie. Op 27 november zal het aanbod voor 2013 worden gepresenteerd.

SBS meldt in de uitnodiging: “Het afgelopen jaar waren de ogen in tv-land vaak gericht op de ontwikkelingen bij onze zendergroep. Zeker voor de najaarsprogrammering van 2012 waren de verwachtingen hoog gespannen. Nu, op de helft van dit tv-seizoen, kunnen we voorzichtig concluderen dat we op de goede weg zijn. Niet alle nieuwe programma’s zijn met succes geïntroduceerd, maar we hebben absoluut boven verwachting gescoord.”

Vrijwel tegelijkertijd geeft topvrouw Georgette Schlick aan dat het herstelplan van SBS 6 langer gaat duren. In november 2011 riep ze nog ‘Geef ons twee jaar de tijd’, inmiddels is dat mantra verandert in ‘geef ons twee tot drie jaar de tijd’.

Schlick sprak vorige week in het Cross Media Café op het Mediapark en daar wist Het Parool op te tekenen: “We proberen de basis opnieuw te leggen. Daar gaan we twee tot drie jaar over doen”, aldus Schlick. Ze geeft daarbij ook meteen een oorzaak van het vertraagde herstel aan. “In het eerste half jaar van 2012 hadden we nog te maken met de nasleep van beslissingen uit 2011.”

In november 2011 zei Schlick nog: “Nu staan echter alle lichten op groen. Er komt in 2012 een behoorlijke kapitaalinjectie. Behalve geld is ook tijd nodig. We hebben twee jaar nodig om back on track te komen. En die tijd krijgen we ook van de aandeelhouders.”

En afgelopen augustus, daags voor de najaarsprogrammering van start ging: “Veel mensen denken dat het nu moet gaan gebeuren. En ik snap dat iedereen met een vergrootglas naar de najaarsprogrammering kijkt. Maar ik heb niet voor niets in november vorig jaar gezegd dat we zeker twee jaar de tijd nodig hebben. We hebben nu voor veel variatie gekozen om te kijken wat werkt en wat niet. Voor ons zit er absoluut structuur in, maar we gaan ook nog uitproberen. Dit is nog steeds een eerste stap naar wat hopelijk het herstel gaat zijn.”

Het nieuwe tv-seizoen kende voor SBS 6 een aardige start met successen als Sterren Springen op Zaterdag, Dokter Tinus en De Lijf Show. Maar afgelopen oktober lag het marktaandeel lager dan in oktober 2011.

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “SBS 6 eind november met winterpresentatie

  1. RTL4

    Boven verwachting gescoord? Dus die verwachting was om NOG lager te scoren dan rampjaar 2011?? Vreemde logica :lol:

      /   Reply  / 
    1. David(2)

      Ja heel logisch toch, doet elk bedrijf :’)

      Haha stelletje sneue gasten. Heel SBS6 wordt naar de ****** geholpen en ze blijven het ontkennen. Niet alleen alle nieuwe programma’s (behalve 1, misschien 2) floppen, ook HvN en Shownieuws storten in. Er is écht een heel groot Talpavirus bij SBS6 binnengeslopen en de vraag is of ze daar ooit van kunnen genezen.

        /   Reply  / 
  2. Robin

    Wanneer gaat die nieuwe vormgeving van SBS nou ‘on air’?

      /   Reply  / 
    1. Peter

      Lees net dat het op de perspresentatie wordt gepresenteerd en dat het op 1 december on air gaat komen.

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Waar lees je dat? :P

          /   Reply  / 
        1. Peter

          Op die andere site.

            /   Reply  / 
          1. Martijn

            oh die :P

              /  
  3. Daan

    Ik snap het verhaal van haar wel, maar eerlijk is het helaas niet. SBS is nog lang niet op de goede weg, met veel meer tegenvallers dan meevallers. Vooral de ingezakte voor- en late avond baart zorgen. Van de 2,5 uur vooravond is op dit moment 2 uur herhaling (vaak van eerdere herhaling). Dat is echt droevig.
    Idee: stop met HvN in de vooravond (of naar 18.30) en zet Achter gesloten deuren op SBS, kan hier nog wel verder groeien. Aansluitend om 20.00 uur reality, zoals dokters. Dit kleed weliswaar Net5 weer uit, maar de pilaar SBS is nu even belangrijker.

      /   Reply  / 
  4. Michel

    Vooravond van SBS6 moet zo:
    17.00 HVN
    17.05 Lekker thuis (middag magazine als de 5 uur show
    18.00 HVN
    18.05 The Price is Right
    18.30 Route Hollandia (Programma waarin de presentatoren door het hele land reizen. Een kruising tussen Westbroek op RTV Utrecht en Man bijt Hond)
    19.00 Een real-life soap over van der Valk
    19.30 HVN en Shownieuws
    20.00 Show me the Money

    NET5

    06.00 Een nieuw kinder/tiener merk
    18.00 Bridget (een talkshow als Catharine/Oprah/Ricky Lake met Bridget Maasland)
    19.00 Big Brother (zoals het in Engeland word gedaan)
    19.30 Een nieuwe Nederlandse soap (dat het in het verleden met Goudkust en ONM niet lukte wil niet zeggen dat er in Nederland geen ruimte is voor een 2e soap)
    20.00 Dokters en ander script reality

      /   Reply  / 
    1. Tim20 MJ

      Echt nog nooit zoiets slechts gelezen. Waarom heb ik het eigenlijk gelezen..

        /   Reply  / 
      1. Michel

        Het gaat er niet om.of jij of ik het leuk vinden maar, de doelgroep van SBS6 kijkt hier wel naar. Het 2e doel is reclame er omheen bouwen en geld verdienen met de uitgezonden programma’s. Dat kan ook de opzet van deze 2 vooravonden. Het is anders dan wat de andere zenders doen en het kan als sterke fundering dienen voor de rest van de avond. Feelgood met een.beetje spanning, nieuws, lifestyle, humor en informatie en ook nog eens programma’s die niet bij andere zenders al te zien zijn. De juiste mix voor eem vooravond van 2 zenders met elk een andere doelgroep. Vanuit dit kan SBS6 de rest van de avonden opbouwen. Als ze de vooravond en de middag zo laten en maar luk raak nieuwe programma’s op prime time blijven programmeren dan gaat het niet werken. Al doen ze nog zo hun best. En wat vind je er verder niet goed aan? Onderbouw dat eens!

          /   Reply  / 
        1. RTL4

          Het meest trieste is nog is dat jij er helemaal van overtuigd bent dat DIT succesvol zal zijn. Zowel op MC als hier verkondig je deze onzin

            /   Reply  / 
          1. RTL4

            Het meest trieste is dat jij*

              /  
          2. Michel

            Ik zeg ik niet dat het een succes gaat worden maar, het is in elk geval wel wat anders dan andere zenders op dit moment doen. Verder ben ik ben er wel van overtuigd dat als SBS6 meer succes wil hebben zal moeten beginnen met het neerzetten van een goede weekend avondprogrammering en een sterke doordeweekse vooravond. Daarna kunnen ze pas de andere avonden langzaam opbouwen. Zo luk raak nieuwe programma’s lanceren gaat in elk geval niet werken. Dat je denkt mijn plan niet gaat werken is prima maar, het is nog altijd beter dan 2 uur lang herhalingen aangevuld met Show en ander nieuws dat het meerendel van de mensen op dat moment al op een andere zender hebben gezien. Je mag me best aanvallen op mi plan maar, kom jij dan maar met een beter idee. Geld ook voor jou Tim20! Tot nu toe is Felthuis onder jullie de enige die inhoudelijk reageerd en ook nog iets zinnigs toevoegd.

              /  
    2. Felthuis

      Een tweede soap op NET 5??? Dat is bij voorbaat al kansloos, trekt hooguit 350.000 kijkers en is dus niet aantrekkelijk voor de adverteerders.

      Mocht er al een tweede soap komen, dan kunnen ze die beter om 19:25 uur op SBS 6 zetten. Dan kunnen ze (met de nodige marketing) wel de 700.000 kijkers halen.

      Voor de rest sluit ik me overigens aan bij Tim20 MJ…

        /   Reply  / 
      1. Michel

        Een 2e soap op NET5 kan alleen moet deze voor iets jongere mensen zijn. Verder valt of staat het succes van deze 2e soap met de programma’s er omheen. Dat is altijd het probleem geweest van ONM en Goudkust.

          /   Reply  / 
        1. Felthuis

          Een jongerensoap gaat niet werken, ook niet op NET 5 (want dat is een zender voor voornamelijk vrouwen tussen de 20 en 34 jaar). Daar loopt Achter Gesloten Deuren nu ook goed in de doelgroep, met hele aardige kijkcijfers. Mochten ze besluiten een soap te starten op NET 5, dan zou het mij beter lijken als ze een telenovelle neerzetten; past namelijk ook beter in de doelgroep.

          Zouden ze een soap willen maken bij SBS, dan kunnen ze het beste een soapformule kiezen voor een brede doelgroep, dus sowieso de belangrijke 20-49, en wellicht ook daarbij de 13-19.

          GTST is momenteel erg zwak qua verhaallijn; constant hetzelfde geneuzel. Een nieuwe, brede soap kan daar makkelijk naast bestaan, mits het iets spannender is, dus wat GTST rond seizoen 14 had (ontvoeringen, chantages, zakendeals etc.) Daarnaast gewoon een brede cast; jonge talenten en ouwe rotten. Dát zou kunnen werken op SBS 6.

          Daarbij hebben Onderweg naar Morgen en Goudkust allebei wel een stabiel bestaan gehad; ONM trok in zijn eerste twee seizoenen (bij TROS/Veronica) op het hoogtepunt tussen de 1 en 1,3 miljoen kijkers per dag. Dat is gezakt naar 750.000 kijkers toen het meeging naar het commerciële Veronica.

          Goudkust trok aan het einde van zijn tweede seizoen gemiddeld 500.000 kijkers per dag, maar toen het volgens SBS 6 wat ‘ouder’ moest worden zakten de kijkcijfers terug tot 400.000, en toen ze zo slim waren om het naar 18:30 uur te verzetten keken er nog maar 250.000 kijkers.

          Mijn conclusie: een nieuwe soap zou nog kunnen, maar hij moet anders zijn ten opzichte van GTST, én op SBS 6. Dan zou het (met een goede marketing zoals ik al eerder aangaf) nog kunnen.

            /   Reply  / 
          1. Michel

            Voor NET5 bedoelde ik ook een telenovelle (wat ik overgens ook gewoon een soap vind) of iets in de trant van Fort Alpha.

              /  
  5. Chris

    In januari frisse start dan maar? ;) Om te beginnen met de vooravond van SBS 6. :lol:

      /   Reply  / 
  6. Aaron

    Ik pleit voor een terugkeer van Big Brother eventueel met BN’ers. Zou wel een hit zijn, en dan zonder ingewikkelde poespas maar gewoon zoals het was. Denk dat dat iig veel kijkers zal trekken.

      /   Reply  / 
  7. $ Dollar Bill $

    SBS6 was niks, het is nu niks en het zal ook in de toekomst niks worden.

    Als ik familieamusument wil zien dan weet ik dat ik al sinds jaar en dag bij RTL4 moet wezen. SBS6 is gewoon een slap aftreksel wat steeds meer en meer op die rampzender TALPA/TIEN begint te lijken… Met Beau en Bridget bah.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>