SBS 6 met Elementary: Sherlock Holmes anno 2013

VIDEO – SBS 6 komt met een nieuwe titel op zijn serieavond op dinsdag: Elementary. Het gaat om een hedendaagse vertelling van detective Sherlock Holmes, welke zich afspeelt in New York. De Engelsman heeft net als in het klassieke verhaal een assistent, maar dit keer in de vorm van Joan Watson. SBS 6 trapt af met een dubbele aflevering om vanaf volgende week telkens één aflevering van Elementary uit te zenden.

Sherlock Holmes is net aan het einde van een periode in een afkickkliniek. Voorheen was Holmes altijd een speciaal agent en die draad wil hij graag weer op pakken. Vanwege zijn fenomenale observatievermogen lost hij elk moordonderzoek met minimale inspanning en op bizarre wijze op, zoals we van Sherlock Holmes gewend zijn. Doordat Holmes net terug keert uit een afkickkliniek, huurt zijn vader een begeleidster voor hem in, genaamd Joan Watson, om hem op het rechte pad te houden.

Joan wordt verplicht altijd in de buurt van Sherlock te blijven en gaat daarom mee naar zijn werk bij de politie. Al snel blijkt dat ook Joan een verdienstelijk detective is, waardoor de twee samen een onverslaanbaar duo vormen.

Bekijk een uitgebreide trailer:

Elementary, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- SBS 6 koopt hedendaagse Sherlock-serie Elementary

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “SBS 6 met Elementary: Sherlock Holmes anno 2013

  1. Stewie

    Kan niet tippen aan BBC’s Sherlock.

      /   Reply  / 
    1. Anonymous

      Precies, dat is pas een goede serie!

        /   Reply  / 
  2. tim

    Altijd die stomme dubbele afl. daar moeten ze bij SBS ook eens mee stoppen

      /   Reply  / 
  3. madjo

    Het is in feite Law & Order Criminal Intent, maar dan met andere namen.

    De verhalen hebben tot zover ik heb gezien en heb begrepen vrij weinig met de boeken van Arthur Conan Doyle te maken.

    Dit in tegenstelling tot de 2 BBC miniseries van Sherlock, waarbij de boeken van Doyle een nieuwe draai hebben gekregen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>