SBS Shownieuws weer korter door Recht van Nederland

Het blijft aantobben met de vroege editie van SBS Shownieuws. Het programma zal vanaf aanstaande maandag ingekort worden tot tien minuten, omdat SBS 6 voorrang geeft aan Recht van Nederland. Het was de bedoeling om hiermee de concurrentie aan te gaan met GTST en het NOS Journaal, maar de zender heeft besloten om Recht van Nederland toch al om 19.30 uur te programmeren.

SBS Shownieuws wordt geplaagd door zenderwijzigingen. De rubriek is al meer dan eens ingekort en weer opgerekt, zonder daarbij de resultaten te behalen voor de formule-wijziging. De vroege editie wordt gepresenteerd door Hidde van Warmerdam, Jim Bakkum en Celine Huijsmans.

Zie ook:
- Recht van Nederland tegenover GTST en NOS Journaal
- V Reporter The Voice nu verslaggever SBS Shownieuws
- SBS 6: Restyling Hart van Nederland verkeerd aangepakt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “SBS Shownieuws weer korter door Recht van Nederland

  1. waf

    nog even en het wordt voorgoed geskipt

      /   Reply  / 
  2. jean

    Goeie beslissing. Tegen GTST en het achtuurjournaal (en de laatste tijd af en toe ook die scripted reality) op Net5 is amper op te boksen, al helemaal niet met een zwakke lead in. Nu versterk je met Recht van Nederland het hele belangrijke blok 19.00 – 20.00 en kort je een slechtlopend programma in, zodat het een beperktere focus heeft en “filler” achterwege kan laten.

    Ik had er wel voor gekozen om Recht geen 30 minuten te laten duren, maar 20. Op die manier zou je drie programma’s van ongeveer een kwartier tot 20 minuten hebben (zit natuurlijk ook reclame in zo’n uur).
    Die 10 minuten die je dan van Recht afsnoept zou je ‘s avonds kunnen gebruiken om ‘s avonds na Shownieuws late editie uit te zenden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>