SBS 6 niet bezig met binnenhalen nieuwe presentatoren

imagesMet de overname van SBS 6 door Sanoma/Talpa was de verwachting dat de zender op overnamepad zou gaan. Maar een echte A-ster heeft de overstap naar de zender nog niet gemaakt, wel zijn oud-gedienden als Marc Klein Essink en Ron Brandsteder binnengehaald. Hoewel het station nog wel wat grote klappers kan gebruiken op vrijdag- en zaterdagavond, zegt programmadirecteur Remko van Westerloo niet te azen op presentatietalenten.

“Er zijn geen transfers op handen. Dat is voor ons nu niet actueel”, vertelt hij in het AD. Wel geeft hij aan dat er ‘heel ambitieuze plannen’ zijn voor het najaar, zonder uit de doeken te doen wat dat dan is. Gezien de weinige successen van dit tv-seizoen komt SBS 6 vermoedelijk met grotendeels nieuwe programmering vanaf september.

Toch gaat het in de laatste maanden van dit tv-seizoen iets beter met SBS 6, opvallend genoeg vooral met langlopende titels als Hart van Nederland en de zondagavond met Wegmisbruikers en herhalingen van Red Mijn Vakantie. “Het lijkt erop dat kijkers weer verslaafd raken aan Hart van Nederland. De maand mei was spectaculair goed. Ook heb ik het gevoel dat men ons de presentatiewissel heeft vergeven.”

Van Westerloo vervolgt: “Ook Shownieuws is al maanden bezig aan een stevige opmars. Maar het is nog te vroeg om te juichen. Zo moet de vooravond echt beter.”

Over The Next Pop Talent, één van de drie shows waar SBS 6 zwaar op inzette dit voorjaar, zegt hij: “In de beleving van de kijker leek dat te veel op andere programma’s. Daar moeten we voorzichtiger mee zijn.”

Zie ook:
- Rust en kijker keren terug bij Hart van Nederland
- Patty Brard terug in vooravond SBS 6?
- Programmaleider SBS 6 Remko Terlouw per direct weg
- Alle ogen weer op najaar SBS 6: Wat te doen?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “SBS 6 niet bezig met binnenhalen nieuwe presentatoren

  1. T.E.D.

    Ik zeg elke werkdag tussen 1700/1800u ‘De Linda de Mol Show’ een echte Nederlandse versie van Oprah. Kan zo in samenwerking met de bladen van Sanoma.

    Om 1700u is er nog de ruimte kijkers te winnen, kijkers die misschien wel in de SBS6 vooravond blijven hangen ;)

      /   Reply  / 
  2. $ Dollar Bill $

    Wat doen ze nou opeens of Hart van NL enorm scoort?

    Het is lente het is langer licht buiten mensen kijken overdag minder TV en late avondprogramma’s scoren hoger dit gebeurd elk jaar.

    En bij SBS doen ze alsof de kijkers opeens terug zijn. Al die grote shows op prime time zijn geflopt.

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Helemaal eens Dollar Bill…. Die opmars van HvNL is traditioneel in de zomer, aangezien de andere zenders dan slapen.

    En dan nog de wat domme reactie van TED. Linda de Mol gaat echt geen talkshowtje doen om 17 uur, daar is ze toch echt te groot voor. Overigens, waarom zou Linda overstappen? Ze krijgt bij RTL alles wat ze wil… Een prima salaris, veel kijkers, veel kansen, een eigen talkshow, een eigen dramaserie etc etc.
    Alleen het feit dat haar broer de baas is bij SBS kan een argument zijn, maar ik denk dat ze heel voorzichtig is met weer een overstap….

      /   Reply  / 
    1. T.E.D.

      Linda heeft zelf aan gegeven een Talkshow te willen. Andere shows hebben daar al bewezen heel veel kijkers te kunnen trekken.

      de 5 uur show en Max & Catherine scoorde daar gigantisch. Linda is er juist de naam voor om op dat tijdslot flink te knallen!

        /   Reply  / 
  4. Robin

    Linda kijkt wel uit met overstapen denk ik, haar overstap naar Talpa/Tien was ook geen succes!

      /   Reply  / 
  5. Bart

    Ik denk dat RTL haar, als de proef eind juni slaagt, wellicht wat weken in december en januari haar talkshow zal geven. Dan kan Tan ook wat weken op vakantie.

      /   Reply  / 
  6. Marc

    Pfffffffffffffff. Nu gaat sterren springen opeens weer niet door.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>