Net 5 en RTL 7 met films en docu’s over 9/11

911De elfde september gaat sinds 2002 niet meer onopgemerkt voorbij op de Nederlandse televisie. Elk jaar zijn er meerdere films of documentaires te zien over de aanslagen in New York en andere delen in de Verenigde Staten. Vanavond is dat niet anders. Net 5 en RTL 7 hebben een flink deel van de avond ingericht met dergelijke programmering.

Net 5 zendt de documentaires 102 Minutes that Changed America en The Phone Calls from the Towers uit. Op 11 september 2001 gingen er 102 minuten voorbij tussen het moment dat het eerste vliegtuig zich in het WTC in New York boorde en het moment dat beide torens uiteindelijk instortten. Ondanks het vreselijke en onbegrijpelijke gebeuren dat op dat moment plaatsvond, zagen enkelen het als hun verantwoordelijkheid om alles met de camera vast te leggen. Met als resultaat een indrukwekkende levensechte documentaire over een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in de geschiedenis.

Velen wisten dat de tijd wegtikte en belden met hun geliefden voor de laatste woorden, met vrienden of kennissen, maar ook met de hulpdiensten om uit te vinden wat er aan de hand was en om een weg naar buiten te vinden. De authentieke telefoongesprekken vertellen samen met de onvergetelijke beelden hoe de slachtoffers in de torens de angstaanjagende uren hebben beleefd.

RTL 7 komt met de films World Trade Centre (met Nicolas Cage) over de reddingsteams van 9/11 en United 93, over het vliegtuig dat door passagiers werd teruggekaapt – maar wel neerstortte.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Net 5 en RTL 7 met films en docu’s over 9/11

  1. Jeroen

    Ieder jaar weer hetzelfde. Allemaal documentaires die alles behalve het echte verhaal vertellen. Geen woord wordt gerept over het feit dat de 9/11 commision pas is ingesteld nadat een groepje weduwen te veel op een onderzoek aandrongen. HEt onderzoek zelf nog geen fractie van het budget had van het budget van de Clinton/Lewinski affaire, dat met geen mogelijkheid waar kan zijn dat het vliegtuigen waren die in het Pentagon en in Shanksville neerstortten. Om nog maar te zwijgen over building 7.
    Het makkelijkst is om alle kritische vragen af te doen als “conspiracy theories” zonder ooit een antwoord te geven op de honderden vragen en de bizarre omstandigheden waaronder deze tragische dag plaatsvond.

      /   Reply  / 
  2. ED

    sinds 2001!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>