Sterke eerste week nieuw seizoen SBS 6

SBS6_Show-LaatSBS 6 heeft het de eerste week van dit seizoen verrassend sterk gedaan. Op de avonden met Nederlandse programmering hebben de primetime-programma’s behoorlijk goed gescoord, op de vrijdagavond na. Vanavond wordt het weer spannend; weten Beat It en Surprise Surprise het publiek vast te houden?

Beat It opende vorige week op 949 duizend kijkers, bij Surprise Surprise liep de teller op tot boven een miljoen kijkers. De presentatoren van beide programma’s zetten vooraf in op 1 miljoen kijkers. Bij spektakelshow Beat It is een veelgehoorde verwachting dat er veel nieuwsgierig publiek op af zal komen, maar dat de show het moeilijk zal hebben om gedurende de hele reeks te blijven boeien. Surprise Surprise zag er verder prima uit (al had ik niet voor dat vele blauwe studiolicht gekozen) en had best wat vaart, de formule lijkt de tand des tijds te hebben doorstaan.

Op de zondagavond lijkt Bonje met de Buren een programma dat aan kijkers wint. Vorige week kwam de score uit op 976 duizend kijkers. SBS 6 weet van oudsher op zondagavond te scoren met crime-getinte human interest programma’s. Vanaf morgen geeft NPO1 wel vol gas met Heel Holland Bakt en de kick-off van Boer Zoekt Vrouw, terwijl RTL 4 het nieuwe Doof programmeert. Volgende week versterkt Nieuwe Buren de zondagavond van die zender.

Woensdag wist Dokter Tinus meteen 1,1 miljoen kijkers te trekken, terwijl Hollands Beste Bloemstylist uitkwam op 814 duizend kijkers. Het programma kon bovendien rekenen op lovende kritieken.

De vrijdagavond is een zorgenkindje geworden. Met real-life soaps is de zender goed het voorjaar doorgekomen, maar Patty’s Big Fat Ibiza Wedding komt met 266 duizend kijkers niet in de dag top 25 van Stichting Kijkonderzoek voor. Bovendien trekt het Andy & Melisa omlaag, waar gisteren 439 duizend kijkers voor waren te vinden.

SBS 6 wordt al jaren geplaagd door tegenvallende kijkcijfers, het lek kwam telkens maar niet boven. Toch is er afgelopen seizoen een slag geslagen, voornamelijk met Nederlands drama en bouwsteen Utopia in de vooravond. Nu vallen de eerste signalen voor seizoen 2014/15 heel positief uit. Spannend hoe SBS 6 de tweede week dit seizoen doorkomt.

Zie ook:
- Bloemstylist SBS 6 opent op 814 duizend kijkers
- Kijkcijfers zondag: Meeste kijkers Musical Sing-a-long in jaren
- Kijkcijfers zaterdag: Miljoen kijkers Surprise Surprise

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>