Net 5 geeft dubbel huwelijk uit handen

kim-lian van der meijNet 5 staat vanavond in het teken van trouwen. Eerst is het wetenschappelijke experiment Het Geheim van een Goed Huwelijk te zien, gevolgd door het reality-programma Als de Bruid van Huis Is… Maar alle ogen zullen vooral gericht zijn op het programma van Kim-Lian van der Meij.

Zowel RTL als Net 5 hebben hun oog laten vallen op het idee van trouwen met een wildvreemde. Iemand die volgens de wetenschap prima bij je past. Maar werkt dat uithuwelijken ook ècht zo goed? Twee koppels geven zich over aan de wetenschap, terwijl twee andere koppels die elkaar op de traditionele manier hebben leren kennen tegelijkertijd in het huwelijksbootje stappen. Wie vergaat het beter?

“Wat wij doen is mensen in een MRI-scanner leggen en op die manier rechtstreeks in het brein kijken om daar onderbewuste emoties, gevoelens en gedachtes te lezen die het gedrag van mensen voorspellen”, legt deskundige Martijn de Munnik uit in Metro. “Natuurlijk is het zo dat er bij partnerkeuze ook visuele aantrekkingskracht moet zijn, maar de echte keuzes worden gemaakt door het onderbewuste. Zo maakt het bijvoorbeeld niet uit of iemand blond of donker is, het gaat om gezichtsvormen.”

In Als de Bruid van Huis Is… wordt het aanstaande echtpaar drie weken voor hun trouwdatum van elkaar gescheiden. Zij gaat naar haar familie, terwijl hij met zijn vrienden aan de slag gaat met de invulling van de bruiloft. Er zijn geen beperkingen of eisen waar de dag aan moet voldoen; de man heeft de vrije hand.

Terwijl de bruid met haar moeder en vriendinnen fantaseert over de mooiste dag van haar leven, wordt de bruidegom bijgestaan door zijn beste vrienden bij alle beslissingen die hij neemt. Twee dagen voor de grote dag krijgt de bruid haar trouwjurk te zien.

Het Geheim van een goed Huwelijk, 20.30 uur, Net 5
Als de Bruid van Huis Is, 21.30 uur, Net 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>