‘Holland op z’n breedst in Het Beste Idee van NL’

jochem van gelder britt dekker het beste idee van nederlandNa een korte periode van afwezigheid keert Het Beste Idee van Nederland terug op het scherm. SBS 6 houdt hierbij zo veel mogelijk vast aan de formule die Tooske Ragas en Henkjan Smits succesvol maakten. Kandidaten pitchen hun uitvinding aan een driekoppige jury, om vervolgens aan de slag te gaan met de verbeterpunten voor een tweede pitch. Het presentatieduo Tooske en Henkjan is vervangen door Jochem van Gelder en Britt Dekker.

“Het is een fantastisch programma omdat het Holland op zijn breedst is”, meent Jochem in het AD. “Mensen komen met eurotekens maar staan soms binnen een minuut weer buiten.” Uitvindingen die dit seizoen voorbijkomen: een snoeppot met een deksel aan de boven- en onderkant, een douche met een ingebouwd afdroogsysteem en een verfroller waarmee je jezelf kunt insmeren met zonnebrand.

Volgende week vernieuwen NPO1 en RTL 4 hun programmering op zaterdag, SBS 6 loopt op die muziek vooruit. Maar SBS 6 is de zender die tegen de rest moet opboksen, weet ook Jochem. “De belangstelling is er, maar het is nu aan ons om het goed te doen. Uitzenden op de primetime zaterdagavond is kwetsbaar, omdat de concurrentie moordend is. Maar ik zie het als een blijk van vertrouwen dat SBS geen films uitzendt.”

Voor Britt is het haar eerste presentatieklus op zo’n zwaar beconcurreerd tijdstip. Jochem tegenover Nu.nl: “Ze is geknipt voor dit programma, want ze is chronisch nieuwsgierig en stapt op iedereen af. Eigenlijk werken we zelfs te weinig samen.”

Het Beste Idee van Nederland, 20.00 uur, SBS 6

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Holland op z’n breedst in Het Beste Idee van NL’

  1. Roy

    Wat ik niet snap is dat SBS6 de seizoens premiere recht tegenover de Holland’s Got Talent seizoens finale zet, die tussen de 1.5-2 miljoen kijkers gaat trekken. Niet dat volgende week een goed alternatief zou zijn met de 2.5 uur durende speciale RTL 25 jaar: Ik hou van RTL die ongetwijfeld tussedn 2-2.5 miljoen kijkers zal trekken. SBS is of al tevreden met 500-700k kijkers, of de ‘scheduler’ snapt niet helemaal wat de juiste omstandigheden zijn om een prograama op de juiste dag/tijdstip te plaatsen in het schema.

      /   Reply  / 
  2. Hanni

    Welke randdebiel heeft besloten om Britt Dekker mee te laten presenteren? Dat is het slechtste idee van Nederland. Na 3 seconden dus maar afgehaakt

      /   Reply  / 
  3. aukje

    Beste idee? Pot met twee deksels heb ik al jaren in huis staan. Was in de handel verkrijgbaar.
    Naald met opening bestaat al heel lang, alleen boven opening, weerhaakjes om draad binnen te houden. Deze naald met zij-ingang maakt veel te grote gaten in de stof vrees ik. Bovendien wipt draad er denk ik zo weer uit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>